Æble-kanel kage

Jeg er vild med kombinationen af æble og kanel. Når man så tilføjer en lækker tærtebund kan jeg umuligt modstå fristelsen. Her i weekenden fik jeg endelig tid til at lave en æblekage helt fra bunden.

Æble kanelkage

Æblekagestykkerne består af tre lag: en tærtebund, æble-kanel fyld og en smuldret havregrynsdej på toppen – mums!

TærtebundJeg bagte tærtebunden først så denne kunne køle af før jeg samlede kagen. Den var dejlig nem og hurtig at lave. Ifølge opskriften skulle bunden bages i 15 minutter men jeg måtte op på 20 minutter før min fik farve og ved nærmere eftertanke skulle jeg nok have givet den 25 minutter i stedet – men min ovn er heller ikke altid til at stole på!

Mens tærtebunden var i ovnen skrællede jeg æblerne og skar dem i både. Da de havde fået 15 minutter i gryden gik det op for mig at jeg havde skåret bådene for tykke, så jeg fiskede dem op igen og skar dem ud i mindre stykker. Næste gang vil jeg skære dem i tyndere skiver da det vil se pænere ud i de færdige kagestykker end små ujævne stykker.

Mens æblerne simrede lavede jeg smuldredejen.

Skrællede æblerSmuldredej til æblekage

Da tærtebunden var kølet af og æblerne begyndte at karamelisere, samlede jeg kagen. Mængden passede perfekt i en form på 25 x 18 cm. Jeg spredte æblefyldet ud over tærtebunden og dryssede så smuldredejen over. Med flad hånd pressede jeg smuldredejen sammen  så det blev mere til et låg.

Æblekanel fyldÆblekage låg

Jeg bagte kagen i cirka 50 minutter og lod den så køle af. Det tog forevigt for den at køle af, så jeg løftede den forsigtigt ud af formen og lod den køle af på en bagerist før jeg skar den ud i stykker. Ved nærmere eftertanke skulle jeg nok have kommet den i køleskabet inden jeg skar stykkerne ud, for stykkerne blev ikke så pæne som jeg gerne ville have haft.

Færdigbagt æblekage

Pyt med udseendet, kagen smagte rigtig godt. Tærtebunden og æblefyldet var perfekte, men jeg synes smuldredejen var for tyk, så den har jeg halveret i opskriften nedenfor.

Æblekage stykker

Æble-kanelkage
Tilpasset fra: 
Mængde: 15 stk
 

INGREDIENSER
Tærtebund:
 • 175 g smør
 • 1 dl sukker
 • 3½ dl mel
 • ¼ teske stødt kanel
Æble kanel fyld:
 • 45 g usaltet smør
 • ½ dl farinsukker
 • 5 æbler
 • ½ spiskeske stødt kanel
 • ½ dl vand
Smuldredej:
 • 3½ dl havregryn
 • 2½ dl mel
 • 1¾ dl farinsukker
 • ½ teske kanel
 • ⅛ teske bagepulver
 • 175 g smør

FREMGANGSMÅDE
 1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom bagepapir i en form på 25 x 18 cm.
 2. For at lave tærtebunden røres smør og sukker sammen i en skål med en røremaskine i cirka 2 minutter, indtil blandingen bliver let og luftig. Bland så mel og kanel i og rør godt rundt med en ske. Pres dejen ned i bageformen i et jævnt lag og bag den i ovnen i 15-20 minutter eller til den bliver brun på toppen. Lad den køle af.
 3. For at lave æblefyldet skrælles æblerne og skæres ud i tynde skiver. Smelt smør og farinsukker sammen i en dyb gryde og kom æblerne i. Lad æblerne simre over middelhøj varme i 10 minutter mens du rører rundt med jævne mellemrum. Tilsæt kanel og lad æblerne simre i yderligere 10 minutter. Tilsæt vand og rør rundt til æblerne er karameliserede og det meste af vandet er fordampet.
 4. For at lave smuldredejen blandes havregrynene med mel i en skål. Tilsæt farinsukker, kanel og bagepulver og rør godt rundt. Ælt nu smøret ind i blandingen med fingrene indtil du får en smuldret dej.
 5. For at samle kagen fordeles æblefyldet over tærtebunden i et jævnt lag. Drys smuldredejen over æblerne. Pres med flad hånd smuldredejen sammen så det bliver til et låg over æblefyldet. Bag kagen i midten af ovnen i 50-60 minutter. Lad kagen køle helt af før du skærer den ud i stykker – det er måske en god idé at sætte kagen i køleskabet inden du skærer den for at få pæne stykker.

NOTER
Æblekagestykkerne kan fryses i en måned.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: