Æbleskiver

Share on Facebook6Pin on Pinterest16Tweet about this on TwitterEmail to someone

Hold da op et snehelvede der har ramt Danmark. Jeg beklager – det var mig der bad om sne. Jeg tager det i mig igen. Forsvind kulde og snask, tak!

Jeg burde dog ikke brokke mig. Jeg er buret inde i min lejlighed under dynen med the og vanillekranse imens jeg læser til eksamen og jeg kan godt se, at det er lidt luksus når jeg kigger ud af vinduet. To dage, så er det værste eksamenshelvede overstået og jeg vil nyde en velfortjent juleferie.

Lidt hygge er der dog tid til. I går var min søster med kæreste og mine forældre på besøg til en lille julefrokost med alt det klassiske julemad. Min mor havde været så sød at bage min oldemors fantastiske æbleskiver som simpelthen er verdens bedste opskrift på æbleskiver. Den får du her!

De bedste æbleskiver - Opskrift fra Bageglad.dk

I min familie mener vi, at rigtige æbleskiver skal steges i smør. Jeg er ikke begejstret for den friturestegte og meget olierede form for æbleskiver som ofte er dem man kan købe på frys. Disse æbleskiver er lavet fra bunden af og altså stegt i smør som i de gode, gamle dage!

Først laves dejen og den hæver i cirka 2 timer. Æbleskiverne skal bages i en æbleskivepande. Hvert hul skal fyldes op til cirka 1/2 cm fra toppen. Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind eller gaffel.

Stege æbleskiverStege æbleskiver

Spis æbleskiverne straks eller lad dem køle af og opvarm dem senere i et ovnfast fad inden servering.

Æbleskiver opskrift

Æbleskiverne kan også sagtens fryses ned og senere opvarmes. Glædelig jul!

Æbleskiver med flormelis og syltetøj

Udskriv

Æbleskiver opskrift

Mængde: 70 stk

Ingredienser

  • 25 g gær
  • 1/2 liter lunken mælk
  • 8 æg
  • 100 g smeltet smør
  • 375 g mel
  • 6 spsk sukker
  • 1/2 tsk kardemomme
  • Revet skal fra 1 citron
  • Smør til stegning

Fremgangsmåde

  1. Opløs gæren i det lunkne mælk. Pisk 8 æg og smeltet smør i mælkeblandingen.
  2. Rør mel, sukker, kardemomme og citronskal sammen i en skål. Kom mælkeblandingen i og pisk til du får en glat dej.
  3. Lad dejen hæve i 2 - 2 1/2 timer.
  4. Opvarm en æbleskivepande og kom en klat smør i hvert hul. Når smørret bruser af hældes æbleskivedej i hvert hul så det næsten er fyldt (cirka 1/2 cm fra toppen). Vend æbleskiverne undervejs med en strikkepind. De skal i alt bages i cirka 7 minutter ved middel varme. Gentag processen med resten af dejen.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *