Ananassorbet og karamelkager

Jeg elsker dessert med frugt og man går aldrig galt i byen med ananas. Denne dessert er i virkeligheden ikke rigtig is, det er bare frossen ananas – men det smager fantastisk!

Denne dessert er perfekt når du har huset fuld af gæster fordi den kan laves flere dage i forvejen, opbevaret i fryseren. Du skal bare tage isen ud 10-15 minutter før den skal serveres og anrette den med havregrynskagerne og nogle bær. Den kan gøres meget festlig hvis du serverer den i nogle flotte, høje glas. Den ville også være helt fantastisk på en varm sommerdag.

Ananassorbet med karamel havregrynskager og frugt

Ananassorbet og karamelkager
Mængde: 6 personer
 

INGREDIENSER
Ananassorbet:
  • 350 g ananas i stykker
  • 1 vanillestang
  • 100 g flormelis
Karamel havregrynskager:
  • ½ dl piskefløde
  • ½ dl lys sirup
  • 125 g smør
  • 175 g (2 dl) sukker
  • 60 g (2 dl) havregryn
  • 125 g (2 dl) mel
  • ½ tsp bagepulver
  • 1 tsp vanillesukker

FREMGANGSMÅDE
  1. Kom ananasstykkerne i fryseren til de er helt frosne (det tager cirka 3 timer).
  2. Bland piskefløde, sirup og smør sammen i en gryde og smelt ved lav temperatur. Fjern gryden fra kogepladen og tilsæt sukker, havregryn, mel, bagepulver og vanillepulver mens du rører godt rundt. Læg små klatter af blandingen på en bageplade med bagepapir med 10 cms afstand imellem hver (kagerne flyder meget ud). Bag småkagerne ved 200 grader i 5-6 minutter. Lad dem køle lidt af på bagepladen og derefter på en bagerist.
  3. Skrab kornene ud af vanillestangen og blend vanillen, frosne ananasstykker og flormelis i en blender ved høj hastighed indtil det har en tyk, cremet konsistens. Du kan enten servere sorbeten som den er nu (softice konsistens) eller komme den i fryseren igen (minimum en halv time) til den har en hårdere konsistens.
  4. Server sorbeten i høje glas med karamel havregrynskagerne og frugt.

 

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: