Asiatisk lynstegt tun

Asiatisk lynstegt tun

  • 1-2 timer
  • Begynder
Asiatisk tun salat opskrift

For mig er valget mellem laks og tun som Sophie’s Choice. Jeg elsker simpelthen de to slags fisk så højt, at jeg kunne spise det morgen, middag og aften hvis jeg fik lov – og det gør jeg også indimellem når vi rejser til Japan, hvor man får noget af verdens bedste fisk!

Jeg har ikke fisk af samme kvalitet lige ved hånden i København, men kan dog godt købe god sushilaks og lækre tunbøffer når trangen for alvor sætter ind. Som med de fleste andre råvarer så får man, hvad man betaler for, så jeg anbefaler altid at købe fisk af så høj kvalitet som muligt.

Det her er en af vores yndlings forretter med fisk, som altid er populær blandt vores gæster: en lækker asiatisk salat med tunbøffer, som er svitset på panden og serveret med chili og sesamsauce.

Asiatisk tun salat opskrift

Denne forret med tun er let og frisk på samme tid. Selv dem, som ikke er så vant til eller vilde med rå fisk, kan være med da tunbøfferne har den stegte overflade. Konsistensen bliver fantastisk med det sprøde sesam udenpå og den rå fisk indeni. Sammen med chilien, den sprøde salat og den søde sesamsauce får man en sublim smagsoplevelse.

Det meste af denne forret skal laves lige inden servering, så tun og grøntsager er helt sprøde. Alt kan forberedes og lægges klar, og i praksis tager det ikke lang tid at stege tunen og anrette salaten. Dressingerne kan med fordel laves i forvejen.

Tun forret opskrift

Asiatisk tun salat opskrift

Asiatisk lynstegt tun

Ret: Forret
Køkken: Japansk
Samlet tid: 40 minutter
Mængde:: 4 personer
Tilpasset fra:: Jamie Oliver

Få en fantastisk smagsoplevelse med denne asiatiske salat med lynstegt tun vendt i sesam, sprød salat og lækre dressinger. En perfekt forret med fisk.

Udskriv

Ingredienser

Sesamdressing:

  • 50 g sesamfrø
  • 3 spsk riseddike
  • 2 spsk sojasauce
  • 2 tsk sukker
  • 3 spsk sesamolie

Ingefærdressing:

  • 2 cm frisk ingefær
  • 1 tsk soja
  • saften fra 1/2 citron
  • 1 tsk sesamolie

Anretning:

  • 400 g friske tunbøffer
  • 3 spsk sesamfrø
  • rapsolie til stegning
  • 100 g blandet grøn salat
  • 1 forårsløg
  • 1 frisk chili
  • frisk koriander valgfrit

Fremgangsmåde

Sesamdressing:

  1. Rist sesamfrøene på en tør pande indtil de begynder at snakke på panden (sige 'pop'). Kom de ristede sesamfrø i en morder og knus dem.
  2. Rør riseddike, sojasauce og sukker sammen i en anden skål. Tilsæt de knuste sesamfrø og sesamolie og rør det hele sammen. Tilsæt evt. lidt vand hvis puréen er for tyk.

Ingefærdressing:

  1. Skræl ingefær og riv det. Kom det i en skål sammen med sojasauce, sesamolie og citronsaft.

Anretning:

  1. Skyl salaten og lad den dryppe af. Tag et stort fad og læg salaten som bund på fadet.
  2. Vend tunbøfferne i sesamfrø på alle flader. Opvarm rapsolien på en pande så den er meget varm. Læg tunbøfferne på panden og steg dem på hver side i 45-60 sekunder på hver side (afhængigt af tykkelsen). De skal være rå indeni.
  3. Fjern tunbøfferne fra den varme pande og læg dem på et skærebræt. Skær tunbøfferne ud i 1-2 cm tykke skiver og læg dem på salatbunden.
  4. Hak forårsløget groft. Skær chilien ud i tynde skiver.
  5. Drys dressingen over tunen. Pynt med frisk chili, forårsløg og evt. koriander.
  6. Server med sesamdressing til.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


15. november 2018 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven