Avocado fritter

Avocado fritter

  • 0-1 time
  • Middel
Avocado fritter opskrift fra Bageglad

I’m back! Jeg har fået ny computer og er ved at vænne mig til Mac livet – hvilket altså er en helt anden verden. Jeg har allerede bandet over 1000 ting, for eksempel hvorfor sorterer Mac’en ikke mapper før filer? Og hvorfor kan man ikke bruge klip/kopier?! Jeg har dog også beundret 1000 ting, så min kærlighed skal nok komme – lige så stille.

Apropos kærlighed, så eeelsker jeg avocado. Jeg kan spise det på alt og til alt. Da jeg opdagede avocado “pommes” frittes var det lige før jeg tabte kæben: friturestegt avocado! Og jeg kan love jer, at det smager lige så lækkert som det lyder!

Avocado fritter opskrift fra Bageglad

Processen for at lave disse avocado fritter er lidt tidskrævende, da hver avocado skal skæres i både, hvorefter hvert avocado stykke skal dyppes i hhv. mel, æg og rasp. Det sviner også lidt, så tag dig god tid og plads. Men tro mig, det er arbejdet værd!

Dybstegt avocado

Derefter er det bare at gå i gang med friturestegningen. Avocado fritterne skal have lidt plads, så steg dem ad flere omgange og lad dem dryppe af på køkkenrulle.

Resultatet er disse supersprøde, cremede avocado fritter. Mums!

Dybstegt avocado

Avocado fritter opskrift fra Bageglad

Avocado fritter opskrift

Mængde:: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 2 modne avocadoer
  • 1/4 tsk salt
  • 1/8 tsk cayennepeber
  • 1-2 dl mel
  • 2 æg
  • 2-3 dl pankorasp
  • olie til stegning (f.eks. rapsolie)
  • 1/4 tsk salt
  • salt og citron til drys

Fremgangsmåde

  1. Fjern kernen og skær begge avocadoer ud i aflange stykker. Kom hhv. mel, pisket æg og pankorasp i hver sin skål. Rør salt og cayennepeber i melet. Dyp nu hvert avocadostykke først i mel, så æg og til sidst rasp. Læg på et fad eller spækbræt.
  2. Opvarm olie på en dyb pande - der skal være nok olie til, at avocadostykkerne ikke rører bunden. Olien er klar, når et stykke rasp syder i den. Frituresteg hvert stykke avocado i olien og placer det derefter på et stykke køkkenrulle til at dryppe af.
  3. Server avocadofritterne når alle er færdigstegte med citronskiver og salt.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Sarcastic Cooking

 


22. september 2012 af Trine

Kommentarer (3)

  • TineLee Svar

    De ser enormt lækre ud – men nu er jeg også tilbøjelig til at synes alt med panering i friture er lækkert 😉

    Mht Mac problemet med klip/kopier, så er det tasten “cmd” + “x “for klip, “cmd” + “c” for kopier og “cmd” + “v” for indsæt – problem solved 🙂

    25. september 2012 at 15:18
    • Trine Svar

      Haha tak for tippet – men det er nu i Finder jeg savner klip/sæt ind og så vidt jeg kan læse mig til er dette ikke muligt!

      25. september 2012 at 16:25
      • TineLee Svar

        Ahaaa – nej, jeg tror heller ikke det er muligt med Finder, hvilket faktisk også er ret irriterende. Det er da også mega flabet, at man ikke kan gemme direkte i mapper, men skal gemme i dokumenter…

        27. september 2012 at 17:59

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven