Bananmuffins med nutella

Bananmuffins med nutella

  • 0-1 time
  • Begynder
Bananmuffins med nutella, opskrift fra Bageglad

Så vender vi stærkt tilbage fra vores midlertidige koma! Vi beklager at bloggen har stået stille de sidste par måneder. Der har været rigtig travlt med småbørn og specialeskrivning.

For mit vedkommende er specialet nu afleveret, hip hurra! 9 måneders hårdt skrivearbejde er veloverstået og jeg kan se frem til et par fredelige uger inden jeg skal forsvare. Jeg har også fået job, som jeg glæder mig rigtig meget til at starte på til november.

Der har dog været tid til en lille smule bagning. Jeg fik da kreeret disse helt fantastiske bananmuffins med nutella. Jeg er egentlig ikke så stor fan af banan i kage, da jeg tit synes det kan blive kvalmende sødt, men i disse muffins er bananen frisk og gør kagerne mere svampede. At der så er nutella i, er jo bare den ultimative bonus!


Bananmuffins med nutella, opskrift fra Bageglad

Muffinsdejen røres sammen i en skål sammen med bananmosen. Dejen fordeles i muffinsforme. Der lægges en teske nutella på hver muffin som røres ind i dejen med en tandstik eller gaffel i en cirkulær bevægelse, så chokoladen bliver fordelt.

Bananmuffins med nutella

De lækre banankager skal bages ved 180 grader i 20-24 minutter. Tjek med en tandstik eller strikkepind, at muffinsene har fået nok, før du tager dem ud af ovnen. Lad dem køle af på en bagerist.

Bananmuffins opskrift

Resultatet bliver disse HIMMELSKE bananmuffins med nutella, som holder sig gode i flere dage.

Bananmuffins med chokolade

Bananmuffins med nutella, opskrift fra Bageglad

Bananmuffins med nutella opskrift

Mængde:: 12 muffins
Udskriv

Ingredienser

  • 4 1/2 dl mel
  • 1 1/4 dl sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 3 modne bananer
  • 1/2 dl yoghurt naturel
  • 2 æg
  • 75 g smør
  • 1 tsk vanilleekstrakt eller 2 tsk vanillesukker
  • 12 tsk nutella (ca. 1/2 dl)

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, sukker, bagepulver og salt sammen i en skål. Hvis du bruger vanillesukker skal dette også røres i.
  2. Smelt smørret og lad det køle af.
  3. Mos bananerne med en gaffel og rør mosen sammen med yoghurt, æg og smeltet smør. Hvis du bruger vanilleekstrakt skal dette også røres i.
  4. Vend forsigtigt mosen i melblandingen med en grydeske indtil en dej formes. Lad være med at røre for meget.
  5. Tænd ovnen på 180 grader almindelig ovn.
  6. Fordel dejen i 12 muffinsforme - de bliver cirka trekvart fyldte. Kom 1 teske nutella på toppen af hver muffin. Rør nutellaen ud i toppen af hver muffin med en tandstikker.
  7. Bag nutella bananmuffins i ovnen ved 180 grader i 20-24 minutter.
  8. Lad muffinsene køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Sweet Peas Kitchen


23. september 2014 af Trine

Kommentarer (4)

  • Mette jensen Svar

    Super lækker kage. DeN bliver lige tilpas med banan og nutella smagen. Lavede dem til familie fødselsdag – alle var vilde med dem 🙂

    2. februar 2015 at 17:39
  • tina nymann Svar

    Uhmmm, meget lækre muffins, kan jeg se – og så får jeg da brugt den overskyede Nutella, fra sidste besøg af Guldklumperne:-) Tak for en god opskrift og fin side, som jeg desværre først er begynt at følge for nyligt

    24. september 2014 at 06:41
  • kathrine Svar

    Må da nok lige sige, at min mund som er så skide madglad, ihvertfald for kage, sidder og savler over disse lækre muffins! 🙂

    Knus

    23. september 2014 at 22:39

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven