Blinis med laks og avocado

Blinis med laks og avocado

  • 0-1 time
  • Middel
Blinis opskrift med laks og avocado

Jeg har en svaghed for mad i mundrette bider. Det ser så fint ud når man serverer en masse små lækkerier på et fad, især til fest!

Blinis er en klassikker som forret eller snack til festlige begivenheder. Jeg er personligt ret tosset med dem, især fordi det kun er fantasien der sætter grænser for, hvilke toppings man kan bruge. Selve blinis pandekagen er lavet med boghvedemel som giver de små blinis pandekager en rigtig lækker smag.

Blinis opskrift med laks og avocado

Disse blinis er med avocadomos og røget laks. Man kan sagtens erstatte avocadomosen med creme fraiche hvis man ønsker det. Jeg synes dog at avocadomosen, som er lavet med citronsaft, giver en helt guddommelig smag sammen med den røgede laks.

Blinis er rigtig nemme at lave. Man behøver heller ikke gå ud og investere i en blinispande, for at lave pæne runde blinis. Følg blinis opskriften og fordel pandekagedejen på panden med en ske – 1 spiseske dej per pandekage – og brug skeen til lige at rette pandekagen til, så den er helt rund. Pandekagerne skal vendes når du kan se bobler på overfladen.

Blinis opskrift fra Bageglad

Derefter er det bare at pynte dine blinis! Til denne blinis opskrift røres bløde avocadoer med citronsaft og salt og den røgede laks skæres ud i mindre stykker. Pynt dine blinis med lidt dild til sidst.

Blinis med laks og avocado

Blinis opskrift med laks og avocado

Blinis med laks og avocado opskrift

Mængde:: 25 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Blinis:

  • 1 dl boghvedemel
  • 1 1/2 dl hvedemel
  • 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk salt
  • 20 g smør
  • 1 æg
  • 2 dl mælk
  • smør til stegning

Blinis fyld:

  • 2 bløde avocado
  • saften fra 1/2 citron
  • salt
  • 100 g røget laks
  • dild til pynt

Fremgangsmåde

  1. Rør boghvedemel, hvedemel, bagepulver og salt sammen i en skål. Smelt smørret og lad det køle lidt af. Rør det smeltede smør sammen med æg og mælk i en anden skål. Rør nu de våde ingredienser sammen med de tørre ingredienser.
  2. Steg blinis på en blinispande eller en almindelig med smør. Hvis du bruger en almindelig pande skal du bruge 1 spiseskefuld dej per pandekage. Vend pandekagerne når der begynder at vise sig bobler på overfladen. Lad pandekagerne køle af på en tallerken.
  3. Mos avocadoerne med citronsaft og salt i en lille skål, til du får en blød avocadocreme. Fordel 1 teske avocadocreme på hver blini.
  4. Skær laksen ud i mindre stykker og fordel et lille stykke laks på hver blini. Pynt blinis med dild og server straks.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


15. marts 2014 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven