Bryllupskage med bånd og blomster

Bryllupskage med bånd og blomster

  • 4+ timer
  • Øvet

I går skete der noget helt fantastisk! Min storesøster blev gift med sin søde kæreste og vi havde en dejlig dag med vielse på Københavns Rådhus og bryllupsmiddag om aftenen.

Mette havde selvfølgelig selv bagt, samlet og pyntet bryllupskagen – og den blev så flot!

Bryllupskage med bånd og blomster

Stort tillykke til min søster og hendes nye mand!

Bryllupsmiddagen blev afholdt hjemme hos vores forældre, som havde ryddet stuen og sat et langbord op. Vi pyntede bordet med dug, blomster og lys og hang balloner med billeder af brudeparret i loftet. Mette elsker blå, så servietter og balloner var selvfølgelig holdt i blå farver. Selv hunden fik blå sløjfe på 🙂

Hund med sløjfe

Bryllupsmiddagen var bestilt fra Meyers Køkken og var virkelig lækker!

Bryllupsmiddag

Blomsterne på bryllupskagen er lavet af fondant og kunne derfor laves flere dage i forvejen, da de blot tørrer og så kan limes på bryllupskagen med glasur.

Fondanten rulles tyndt ud og blomsterne udstikkes med en udstikker. Derefter trykkes den i formen, så den får et blomstermønster. Den pensles med lidt pulverfarve og blomsterne lægges til at tørre.

Fondant blomsterBlå fondant blomster

Bryllupskagen var en lækker chokoladekage med citronmousse og friske hindbær. Bryllupskagen bestod af tre etager og hver etage havde tre bunde og to lag mousse.

Hver etage af kagen blev smurt op med glasur og derefter overtrukket med fondant. Du kan se hvordan man overtrækker fondant her.

Da bryllupskagen var samlet satte vi blåt silkebånd rundt om bunden og hæftede enderne sammen med en lille knappenål. Båndet kan selvfølgelig ikke skære over når kagen spises, men kan nemt lige tages af når kagen skal skæres.

Grenen blev lavet af mørkebrun fondant som blev rullet til en lang pølser og sat på kagen, så det lignede grene. Så blev blomsterne limet på grenen med en lille klat royal icing.

Pynte bryllupskage

Vi lavede små blomsterknopper i lysegul fondant og satte dem på afskårne tandstikker – så kunne de lige trykkes ind i kagen på grenen.

Mette havde lavet fine små topfigurer af brud og brudgom – vi diskuterede lidt hvilken type fugl det var, men endte med at blive enige om, at det må være albino-pingviner 😉 De var i hvert fald supersøde!

Bryllupskage figurer

Her er den flotte færdige bryllupskage. Den stod koldt indtil der skulle danses brudevals…

Bryllupskage opskrift

…og brudeparret skar selvfølgelig for.

Skære bryllupskage

 


24. marts 2013 af Trine

Kommentarer (2)

  • Louise Lind Svar

    Har kigget lidt rundt og dine kager er simpelthen bare så fine!
    Jeg skal til studentergilde her til sommer og skal bage til 50 mennesker.
    Jeg tænker at lave en 3 lags, to etager chokoladekage. Men jeg har ikke prøvet at lave til så mange mennesker før. Har du nogen idé om hvor meget man skal bruge til 50 mennesker? 🙂

    Hilsen Louise

    1. maj 2013 at 18:37
    • Mette Svar

      Hej Louise! Tak for de rosende ord!

      Jeg vil tro, at hvis du laver den nederste etage 30cm i diameter og så den øverste f.eks. 5 cm mindre i diameter, burde der være nok. Tit kommer det også an på, om hvor “tung” selve kagen er, altså hvor meget fyld der er i osv.
      Jeg synes altid det er lidt svært at beregne og forudsige, hvor mange personer der er til, og jeg laver som regel altid for meget. Men hellere for meget end for lidt! Hvis du selv vil prøve at regne dig frem til en mængde, så prøv at søge på “kageberegner” på Google – der kommer en del hjemmesider frem hvor folk har beregnet mængder osv.
      Håber du kan bruge det til noget og held og lykke med kagebagningen!

      Hilsen Mette

      3. maj 2013 at 16:21

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven