Chokolade cream cheese frosting

Chokolade cream cheese frosting

  • 0-1 time
  • Begynder
Chokolade cream cheese glasur opskrift

Da vi voksede op i Japan fik vi tit amerikanske cupcakes med rigtig amerikansk buttercream frosting (smørcreme) lavet på flormelis, smør og vanilleessens. Det kan ofte være lidt af et sukkerchok og efterhånden som vi er blevet ældre og vores søde tand lettere tilfredsstilles foretrækker vi en lettere type frosting, nemlig cream cheese frosting.

Cream cheese frosting er luftigere end buttercream frosting og kan laves med forskellig smage, for eksempel vanille buttercream frosting. Denne variant af cream cheese frosting er lavet med kakao og giver den lækreste, cremede topping til dine cupcakes.

Chokolade cream cheese glasur opskrift

Det er en fordel at lave denne type frosting i en køkkenmaskine, men man kan også bruge en elektrisk pisker. Denne frosting er ret afhængig af temperaturen, da den hovedsageligt består af smør og smøreost. Det vil sige, at hvis der er meget varmt i lokalet vil den blive meget blød og kan eventuelt smelte. Det er derfor vigtigt at smørret ikke er for blødt, når man pisker frostingen og at smøreosten tages direkte fra køleskabet.

Begynd med at piske smørret en smule. Bland det herefter med smøreosten og tilsæt derefter vanille, kakao og flormelis. Til sidst tilsættes mælken indtil man får den ønskede konsistens. Til denne frosting har jeg lavet nogle lækre chokoladecupcakes, hvor den passer perfekt til. Jeg har brugt en blomster tyl til at lave swirl mønstret i glasuren.

Se flere af vores gode opskrifter på glasur.

Chokolade cream cheese glasur opskrift

Chokolade cream cheese frosting opskrift

Udskriv

Ingredienser

  • 115 g smør
  • 230 g Philadelphia eller anden neutral smøreost
  • 1 tsk vanilieessens eller 2 tsk vaniliesukker
  • 60 g kakao
  • 380 g sigtet flormelis
  • 1-4 spsk mælk

Fremgangsmåde

  1. Tag smørret ud af køleskabet cirka 10 minutter før du skal røre glasuren.
  2. Kom det halvkolde smør i en køkkenmaskine og rør rundt et øjeblik. Tilsæt køleskabskold smøreost og bland sammen med smøret i ca. 30 sekunder. Tilsæt vaniljen, kakao og flormelis og rør rundt ved lav speed til det er blandet godt sammen. Øg til medium speed indtil det bliver en anelse lysere og mere luftigt.
  3. Tilsæt mælken langsomt indtil du får den ønskede konsistens. Det er svært at beskrive præcis hvornår det er, men det skal kunne holde formen når det sprøjtes ud, men må heller ikke være for stift, da det så er svært at sprøjte ud.
  4. Rør frostingen på medium speed i ca. 1 minut og så er den færdig.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Glorious Treats

 


28. april 2014 af Mette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven