Chokolade fudge bombe

Chokolade fudge bombe

  • 2-3 timer
  • Middel
Chokolade fudge kage med glasur fra Bageglad

Forbered dig selv på en chokoladebombe ud over alle grænser! Denne himmelske chokoladekage er en blanding af almindelig svampet chokoladekage og fudge – en bastant, chokoladerig, kraftig lækkeri. Resultatet er den perfekte, PERFEKTE, chokoladekage som er svampet men kompakt, let men tung og bare lækker lækker lækker!

Chokolade fudge kage med glasur fra Bageglad

Som om denne himmelske chokobombe ikke er nok i sig selv topper jeg den med en luftig pisket vanille smørcreme, som letter den tunge chokoladesmag. Prikken over i’et er pynt med chokospåner fra Sweet Addiction.

ChokoladekageChokoladekage med glasurChokoladespånerChokoladekage pynt

Jeg ville anbefale chokoladekagen til en særlig anledning, men ved nærmere eftertanke blev jeg enig med mig selv om, at der ikke er et tidspunkt på dagen som denne kage ikke vil passe til! Jo okay, måske morgenmad. Den er perfekt som dessert efter en god middag, til Nytårsaften, til eftermiddagskaffen, you name it. Bare bag den!

Chokoladekage opskrift fra Bageglad

Chokolade fudge kage med glasur fra Bageglad

Opskrift: Chokolade fudge bombe

Mængde:: 8 -10 personer
Udskriv

Ingredienser

Fudge chokoladekage:

  • 4 1/2 dl sukker
  • 4 1/2 dl mel
  • 1 dl kakao
  • 1/2 tsk salt
  • 2 tsk natron
  • 2 dl vegetabilsk olie
  • 2 dl kærnemælk*
  • 2 æg
  • 2 dl varmt vand

Glasur:

Fremgangsmåde

  1. Smør en kageform og bank mel rundt i den, så den er dækket af mel.
  2. Rør sukker, mel, kakao, salt og natron sammen i skålen på en røremaskine eller en anden stor skål. Tilsæt olie og kærnemælk og rør godt rundt. Tilsæt æggene et ad gangen hvor der røres godt rundt indimellem. Sørg for, at det hele er rørt godt sammen. Rør varmt vand i dejen til sidst.
  3. Hæld chokoladekagedejen op i den smurte og melede bageform. Bag den ved 180 grader i 40-45 minutter. Stik i kagen med en strikkepind eller tandstik - når kagen er færdigbagt skal der skal hænge en lillesmule dej ved, men kagen skal ikke være decideret våd. Lad kagen køle af.
  4. Rør glasuren sammen. Når kagen er kølet helt af (vær tålmodig, ellers smelter glasuren) smøres glasuren på og drysses med evt. pynt.

Opskriftsnoter

*Kan erstattes af 2 dl mælk med 2 spsk citronsaft der står og trækker i 10 min.

 


9. oktober 2016 af Trine

Kommentarer (3)

  • Julie Svar

    Hej

    Jeg kan af en eller anden mærkelig grund ikke åbne det link til smørcremen der skal ovenpå.
    Er det muligt, at i kan skrive ingredienserne her i kommentarfeltet, for jeg vil rigtig gerne bage kagen til min fødselsdag i weekenden. 🙂

    23. oktober 2016 at 09:14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven