Chokolade tal kage

Chokolade tal kage

  • 3-4 timer
  • Middel
Tal kage med chokolade fra Bageglad

Min fantastiske mand fyldte 35 år forleden og på trods af, at han ikke vil mindes om, at han nærmer sig de 40 synes jeg alligevel, at det er en alder der skal fejres med manér.

Derfor bagte og pyntede jeg to fine tal kager, ét tal per kage, selvfølgelig i chokolade som han elsker. Hans yndlingsslik er Toffifee, så det skulle selvfølgelig være en del af pynten. Jeg supplerede med friske blåbær og brombær og andet chokolade.

Resultatet blev super fint. Det er rigtig nemt at skære en flot tal kage hvis man laver en skabelon at skære efter. Jeg sprøjtede en lækker chokolade smørcremen på kagerne og så var det bare at pynte dem. Nemt!

Tricket til en perfekt tal kage er, at skære efter en skabelon. Print eller tegn et tal på et papir og klip det ud. Læg det oven på den helt afkølede chokoladekage og skær så med en skarp kniv. Sprøjt så chokolade smørcreme på med en tylle. Hvis man som jeg vil bruge en stjernetylle kan man f.eks. bruge Wilton 2D eller Wilton 1M.

Så skal kagen pyntes. Det bliver pænest hvis pynten bliver jævnt fordelt, så kom én slags pynt på ad gangen. Kom frugten på til sidst og sørg for, at den er helt tør inden den sættes på smørcremen.

Tal kage i chokoladekageTal kage med glasurTal kage med slikTal kage med slik og frugt

Tal kagerne kan pyntes præcis som man ønsker. Det er kun fantasien der sætter grænser. Jeg brugte:

  • Toffifee
  • Toms Guldbarer
  • Maltesers
  • Små chokoladekugler med knas
  • Friske blåbær
  • Friske brombær

Chokolade tal kage

Chokolade tal kagen skal en tur i køleskabet så smørcremen kan stivne. Man kan sagtens lave kagen i god tid, f.eks. bage chokoladekagen aftenen før og skære tallene ud, og så pynte om morgenen. Husk at tage tal kagen ud mindst 2 timer inden servering, så man ikke serverer kold og hård chokoladekage.

Tal kage med blåbær og chokolade

Til opskriften anbefaler vi

Tal kage med chokolade fra Bageglad

Chokolade tal kage

Ret: Dessert
Samlet tid: 3 timer
Mængde:: 1 tal på cirka 30 x 20 cm

Fejre en du holder af med en personlig tal kage. Denne tal kage er skåret i en lækker svampet chokoladekage og pyntet med frisk frugt og forskellig chokolade. 

Udskriv

Ingredienser

Chokoladekage:

  • 185 g blødt smør
  • 300 g sukker
  • 4 æg
  • 180 g mel
  • tsk bagepulver
  • 50 g god mørk chokolade
  • 2 spsk kakao
  • 2 dl mælk

Chokolade smørcreme:

  • 40 g blødt smør
  • 1/2 tsk vanilje-essens
  • 250-275 g flormelis
  • 3-4 spsk mælk
  • 40 g god mørk chokolade

Pynt:

  • Frugt f.eks. blåbær og brombær
  • Chokolade f.eks. Maltesers, Toffifee, Toms Guldbarer o.lign.

Fremgangsmåde

Chokoladekage:

  1. Tegn en skabelon til dit tal på cirka 30 x 20 cm på et stykke papir og klip det ud.
  2. Tænd ovnen på 175 grader (alm. ovn). Smør en firkantet form der er lidt større end 30 x 20 cm.
  3. Rør smør og sukker sammen med elpisker eller på en køkkenmaskine, til det er hvidt. Tilsæt æg og pisk det sammen med smør- og sukkerblandingen.
  4. Rør mel, bagepulver og kakao sammen i en skål. Hak den mørke chokolade groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen (husk at røre i det undervejs, så det ikke brænder på). Hæld den smeltede chokolade over i melblandingen og rør godt rundt med en grydeske, sammen med mælken.
  5. Hæld melblandingen over i skålen med æggeblandingen og pisk med elpisker eller på køkkenmaskinen, indtil du har en helt jævn chokoladekagedej.
  6. Hæld chokoladekagedejen i formen og bag den ved 175 grader (alm. ovn) i 30-35 minutter. Kagen er færdig når der ikke længere hænger dej ved en tandstik stukket i midten af kagen.
  7. Tag chokoladekagen ud og stil den på en bagerist til afkøling.
  8. Når chokoladekagen er kølet helt af kan en kniv skæres langs kanterne og den kan vendes ud på et spækbræt, så bunden vender opad. Hvis din kagen hænger fast, så skub kniven ind under bunden, så den løsner sig.
  9. Vurdér om du synes bunden eller toppen af din kage er pænest. Hvis du foretrækker at have toppen opad skal du vende din talskabelon spejlvendt. Hvis du foretrækker at have bunden opad skal du vende din talskabelon rigtigt. Læg skabelonen oven på chokoladekagen og skær efter den med en skarp kniv.
  10. Vend chokoladekagen over på den plade eller det fad, du vil servere den på. Hvis du vil have bunden opad skal du vende den over på et andet spækbræt først, så bunden ender opad når du vender den over på dit serveringsfad.

Chokolade smørcreme:

  1. Kom smør og vanilje-essens i en skål, evt. skålen på en køkkenmaskine. Pisk med elpisker eller køkkenmaskine til smørret er luftigt.
  2. Tilsæt flormelis lidt ad gangen skiftevis med mælk, imens der piskes.
  3. Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad eller i mikroovnen. Lad chokoladen køle lidt af.
  4. Hæld den smeltede chokolade i smørblandingen og pisk, til smørcremen bliver jævnt lysebrun. Tilsæt evt. lidt mere mælk eller flormelis for at tilpasse konsistensen. Smørcremen skal være stiv nok til at kunne holde formen, men blød nok til at kunne sprøjte igennem en tylle i sprøjtepose.
  5. Fyld smørcremen på en sprøjtepose med tylle.

Pynt:

  1. Læg alt pynten klar og let tilgængeligt.
  2. Sprøjt små stjerner eller andet ønsket mønster overalt på dit chokoladekage tal. Pynt nu chokoladekagen med chokolade og frugt.
  3. Stil chokoladekagen på køl indtil smørcremen stivner helt.
  4. Tag chokolade tal kagen ud af køleskabet minimum 2 timer inden servering.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


18. november 2018 af Trine

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven