Mini chokoladecupcakes med jordbærskum

Da min mor første gang præsenterede mig for disse chokoladecupcakes fortalte hun, at der var sorte bønner i, i stedet for mel. Jeg var meget skeptisk, men det viser sig, at bønnerne gør dem meget lette og luftige. Det er, i mine øjne, en perfekt chokoladecupcake og når der tilmed kommer jordbærskum på, er den bare endnu bedre!

Mini chokolade cupcakes med jordbærskum fra Bageglad.dk

De sorte bønner har vi fundet i en helsekostforretning, da de ikke altid har dem i supermarkedet. Start med at forbered bønnerne efter pakkens anvisning. Nogle gange skal de ligge i blød natten over, så tjek det i god tid, inden du skal i gang med at bage. Alle ingredienserne blendes sammen i en foodprocessor og blandingen fyldes i 12 mini cupcakeforme og bages. Husk at afkøl dem inden jordbærskum sprøjtes på.

sorte bønnerchokoladecupcakes med sorte bønner

For at lave jordbærskummet piskes modne jordbær sammen med marscarpone, flormelis og vanilje…mums. Det kan være en god idé at sætte skummet på køl lige indtil det skal bruges, da det er rimelig flydende. Evt. kan man prøve at tilsætte lidt ekstra flormelis, men pas på ikke at tilsætte for meget, da det kun vil smage af sukker.

Kom jordbærskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl eller almindelig rund tyl, og sprøjt lidt skum på hver cupcake.

jordbærskumjordbærskum i sprøjteposejordbærskum sprøjtes på chokoladecupcake

Skær et par pæne jordbær i skiver og sæt én skive på hver cupcake og servér!

Chokoladecupcakes med jordbærskum
Mængde: 24 mini cupcakes eller 12 almindelige
 

INGREDIENSER
Chokoladecupcakes:
  • 100g ukogte eller 200g kogte sorte bønner
  • 100g blødt smør
  • 125g rørsukker
  • 125g smeltet mørk chokolade
  • ½ dl kakaopulver
  • 1 knivspids salt
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 5 æg
Jordbærskum:
  • 150g modne jordbær (plus et par jordbær til pynt)
  • 250g marscarpone
  • korn fra ½ vaniljestang

FREMGANGSMÅDE
  1. Forbered bønnerne først, ved at følge anvisningen på pakken, og blend dem derefter i en foodprocessor. Kom smør og sukker i foodprocessoren og blend indtil massen er glat og samlet.
  2. Kom det smeltede chokolade i og blend igen.
  3. Kom æggene i ét ad gangen og blend efter hvert æg er tilsat.
  4. Fyld blandingen i 24 mini forme og bag dem ved 185˚C i 10 min. (20-35 min. for store cupcakes), eller til de er gennembagte.
  5. Sæt de færdigbagte cupcakes på en bagerist indtil de er afkølet.
  6. Skyl jordbærrene og nip blomsten af. Skær dem i skiver og pisk dem med sukker og vanilje til en rustik puré. Det kan med fordel gøres i en røremaskine eller med elektrisk pisker.
  7. Pisk marscarponen i – på et tidspunkt vil det se ud som om blandingen vil skille, men bliv ved med at pisk, så samler det sig til sidst.
  8. Kom jordbærskummet i en sprøjtepose og sprøjt lidt på hver cupcake. Skær et par pæne jordbær i skiver og sæt én skive på hver cupcake.

 

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: