Cremet pasta med kylling

Cremet pasta med kylling

  • 0-1 time
  • Middel
Cremet pasta med kylling opskrift

Nemme pastaretter er altid gode i en travl hverdag, særligt en lækker cremet pastaret som denne, som udover at smage fantastisk også kan laves med et minimum af opvask.

Den har en lækker cremet sauce med gode grøntsager og kylling. Herhjemme serverer vi frisk fettucine pasta til, men saucen går også godt til pastaskruer- eller sløjfer.

Cremet pasta med kylling opskrift

Først laves en hjemmelavet tomatsauce, som blendes og kombineres med resten af ingredienserne til den cremede sauce, samt kylling og grøntsager. Det hele laves i én sauterpande så du slipper for en stor opvask.

Kylling pastasauce

Retten er populær både blandt børn og voksne, og er en ret vi herhjemme laver igen og igen.

Frisk pasta med kylling

Cremet pasta med kylling opskrift

Opskrift: Cremet pasta med kylling

Mængde:: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

Tomatsauce:

  • 1 lille løg
  • 1 fed hvidløg
  • olivenolie til stegning
  • 2 dl hakkede tomater
  • 1 dl vand
  • frisk basilikum

Flødesauce:

  • 2 kyllingebryster
  • olivenolie til stegning
  • 1 fed hvidløg
  • 100 g champignons
  • 50 g squash
  • 2 dl soltørrede tomater
  • 1 dl hønsebuillon
  • 50 g revet mozzerella
  • 2 spsk revet parmesan (valgfrit)
  • salt og peber
  • 1 dl madfløde eller piskefløde

Tilbehør:

  • 250 g frisk pasta

Fremgangsmåde

  1. Pil og skær løget ud i mellemstore stykker. Pres 1 fed hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en sautépande. Tilsæt hakkede tomater, vand og frisk basilikum og lad det småsimre i et par minutter. Hæld tomatsaucen over i en skål og blend med en stavblender.
  2. Skær kyllingen ud i små stykker. Pres hvidløget. Skyl champignons og squash og skær dem i små stykker.
  3. Svits hvidløget i olivenolie og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt squash og svits kort. Skru ned for varmen og tilsæt tomatsaucen, soltørrede tomater og hønsebuillon. Lad det småsimre til grøntsagerne er møre.
  4. Kom ost i saucen og rør rundt til det smelter. Tilsæt madfløde og smag til med salt og peber.
  5. Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend pastaen i saucen inden servering.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


20. oktober 2016 af Trine

Kommentarer (7)

  • Jan Ferré Svar

    Fin ret, der basalt set blev lavet og spist af 7 børn @ 12 år.

    17. november 2018 at 21:11
  • Ann Svar

    Nu er jeg ikke så stærk i køkkenet, så forstår virkelig ikke hvordan jeg skal lave 1 dl hønseboullion ?

    6. november 2018 at 22:52
    • Trine Svar

      Hej Ann
      Hvis du skal lave 1 dl hønsebuillon, så kommer du 1 dl kogt vand og 1/4 terning hønsebuillon terning i en lille skål eller glas, og så rører du rundt indtil det er opløst 🙂
      God fornøjelse!

      6. november 2018 at 22:54
  • Amanda Svar

    Jeg lavede retten her til aften, dog uden soltørrede tomater, men med en smule cayennepeber i – det gav altså retten et ekstra pift! Tak for opskriften 🙂

    9. oktober 2018 at 19:02
  • Jeanette Svar

    Jeg har lavet retten her til aften – den er vildt lækker 😍
    Tak for opskriften 😊

    1. september 2018 at 19:58
  • Lis Svar

    Der er hvidløg både i tomatsaucen og flødesaucen, og i ingredienslisten er i alt 2 fed hvidløg.

    26. august 2018 at 16:41
  • Rikke Svar

    I opskriften står der 1 fed hvidløg.
    Så skriver du at det skal hakkes og på panden med løget.
    Senere skriver du så at hvidløget skal svitses i olivenolien og så skal kyllingen på…
    hvordan mener du lige at man kan få et hvidløg til at kunne alt der…..??? 🤔😉
    Ps. Kan ikke bedømme opskriften før jeg får den lavet senere. Men glæder mig meget 😋.

    21. august 2018 at 15:56

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven