Nemme pastaretter er altid gode i en travl hverdag, særligt en lækker cremet pastaret som denne, som udover at smage fantastisk også kan laves med et minimum af opvask.
Den har en lækker cremet sauce med gode grøntsager og kylling. Herhjemme serverer vi frisk fettucine pasta til, men saucen går også godt til pastaskruer- eller sløjfer.
Først laves en hjemmelavet tomatsauce, som blendes og kombineres med resten af ingredienserne til den cremede sauce, samt kylling og grøntsager. Det hele laves i én sauterpande så du slipper for en stor opvask.
Retten er populær både blandt børn og voksne, og er en ret vi herhjemme laver igen og igen.
Ingredienser
Tomatsauce:
- 1 lille løg
- 1 fed hvidløg
- olivenolie til stegning
- 2 dl hakkede tomater
- 1 dl vand
- frisk basilikum
Flødesauce:
- 2 kyllingebryster
- olivenolie til stegning
- 1 fed hvidløg
- 100 g champignons
- 50 g squash
- 2 dl soltørrede tomater
- 1 dl hønsebuillon
- 50 g revet mozzerella
- 2 spsk revet parmesan (valgfrit)
- salt og peber
- 1 dl madfløde eller piskefløde
Tilbehør:
- 250 g frisk pasta
Fremgangsmåde
-
Pil og skær løget ud i mellemstore stykker. Pres 1 fed hvidløg. Svits løg og hvidløg i olivenolie i en sautépande. Tilsæt hakkede tomater, vand og frisk basilikum og lad det småsimre i et par minutter. Hæld tomatsaucen over i en skål og blend med en stavblender.
-
Skær kyllingen ud i små stykker. Pres hvidløget. Skyl champignons og squash og skær dem i små stykker.
-
Svits hvidløget i olivenolie og steg kyllingen. Tilsæt champignons og steg, til de er gyldne. Tilsæt squash og svits kort. Skru ned for varmen og tilsæt tomatsaucen, soltørrede tomater og hønsebuillon. Lad det småsimre til grøntsagerne er møre.
-
Kom ost i saucen og rør rundt til det smelter. Tilsæt madfløde og smag til med salt og peber.
-
Kog pastaen efter anvisning på pakken. Vend pastaen i saucen inden servering.
Dette indlæg indeholder affiliate links.
Kommentarer (7)
Fin ret, der basalt set blev lavet og spist af 7 børn @ 12 år.
Nu er jeg ikke så stærk i køkkenet, så forstår virkelig ikke hvordan jeg skal lave 1 dl hønseboullion ?
Hej Ann
Hvis du skal lave 1 dl hønsebuillon, så kommer du 1 dl kogt vand og 1/4 terning hønsebuillon terning i en lille skål eller glas, og så rører du rundt indtil det er opløst 🙂
God fornøjelse!
Jeg lavede retten her til aften, dog uden soltørrede tomater, men med en smule cayennepeber i – det gav altså retten et ekstra pift! Tak for opskriften 🙂
Jeg har lavet retten her til aften – den er vildt lækker 😍
Tak for opskriften 😊
Der er hvidløg både i tomatsaucen og flødesaucen, og i ingredienslisten er i alt 2 fed hvidløg.
I opskriften står der 1 fed hvidløg.
Så skriver du at det skal hakkes og på panden med løget.
Senere skriver du så at hvidløget skal svitses i olivenolien og så skal kyllingen på…
hvordan mener du lige at man kan få et hvidløg til at kunne alt der…..??? 🤔😉
Ps. Kan ikke bedømme opskriften før jeg får den lavet senere. Men glæder mig meget 😋.