Drømmekage har altid været en af mine yndlingskager. Jeg har bagt den utallige gange i mit liv, og den dag i dag elsker jeg stadig drømmekage med den lækre, sprøde kokostopping! Tag den med på arbejde og dine kolleger vil elske dig, for den smager fuldstændig fantastisk!
Den perfekte kokostopping til drømmekage
Noget af det vigtigste ved en drømmekage er naturligvis den karakteristiske kokostopping. Det er toppingen som for alvor afgør, hvorvidt drømmekagen er et hit. Her synes jeg det er vigtigt, at toppingen ikke er alt for våd (snasket) og at der er et balanceret forhold imellem mængden af kage og mængden af topping. Det har jeg udviklet denne drømmekage opskrift ud fra.
Det sagt kan du naturligvis godt vælge at lave et tykkere lag topping. Du kan for eksempel lave halvanden portion af kokostoppingen i stedet for. Men pas på, for det kan godt blive meget sødt og snasket, hvis der er for meget kokostopping.
Tips til at bage drømmekage
- For at opnå en luftig og svampet drømmekage skal ingredienserne røres stille og roligt sammen. Dejen må endelig ikke overpiskes.
- Bageformen skal smøres grundigt med smør og efterfølgende børstes med et tyndt lag mel inden dejen fyldes i.
- Ovnen skal forvarmes på almindelig ovn indstilling og kagen skal bages i midten af ovnen.
- Drømmekagen skal køle helt af på en bagerist inden den skæres.
Tjek hvornår drømmekagen er færdigbagt
Hold øje med din drømmekage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt. Alle ovne er forskellige, så bagetiden kan variere. Drømmekagen er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved en strikkepind eller træspyd stukket i midten af kagen.
Bageform til drømmekage
Denne drømmekage kan enten bages i en springform på cirka Ø25 cm (som angivet i opskriften) eller i en aflang bageform på cirka 22 x 30 cm for en firkantet drømmekage. Brug altid bageforme egnet til formålet, og ikke ovnfaste fade. Bemærk at valg af form kan påvirke bagetiden, så hold altid øje med din kage under bagning og tjek løbende, om den er færdigbagt, så den ikke bliver tør.
Verdens bedste drømmekage
Ingredienser
Kage:
- 4 æg
- 300 g sukker
- 250 g mel
- 3 tsk bagepulver
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smør
- 2 dl mælk
Kokosfyld:
- 125 g smør
- 100 g kokosmel
- 250 g brun farin
- ½ dl mælk
Fremgangsmåde
- Tænd ovnen på 200 grader (almindelig ovn).
- Pisk æg og sukker sammen i en skål. Tilsæt mel, bagepulver og vanillesukker. Opvarm mælk og smør sammen i en gryde. Tag det af varmen når det koger og hæld blandingen op i skålen med de andre ingredienser. Rør dejen forsigtigt til den er flydende uden klumper.4 æg, 300 g sukker, 250 g mel, 3 tsk bagepulver, 1 tsk vaniljesukker, 50 g smør, 2 dl mælk
- Hæld kagedejen i en smurt og melet springform på cirka Ø25 cm. Bag kagen i ovnen i 20-25 minutter (indtil en strikkepind kan stikkes i uden dej hænger ved). Kagen skal muligvis have længere tid - det afhænger af ovnen.
- Når kagen er ved at være færdig laves fyldet. Kom alle ingredienser i en lille gryde og varm op under omrøring.125 g smør, 100 g kokosmel, 250 g brun farin, ½ dl mælk
- Fyldet fordeles på den færdigbagte kage. Stil ovnen på 225 grader og sæt kagen i ovnen i 5 minutter.
Bedøm opskriften
Klik på antal stjerner
82 kommentarer
Nemt og ligetil. Smager fantastisk
Mega nem og lækker
Fulgte opskriften til punkt og prik, gav selve kage delen 10 min extra i ovnen, desværre var kagen ikke bagt ordentlig i midten…
Hej Nanna
Alle ovne er forskellige. Derfor er det altid en god ide at lave prik testen, hvor man stikker en strikkepind i midten af kagen. Den er færdigbagt når der ikke længere hænger dej ved.
KH Trine
Det er meget svært at røre dejen forsigtigt og dermed få den uden klumper. Det lykkedes ikke for mig.
Helt vild lækker og tilmed nem.
Er helt vild med opskriften
den er helt sikret verdens bedste drømmekage opskrift!