Dybstegte koteletter og nuddelsalat

Share on Facebook8Pin on Pinterest5Tweet about this on TwitterEmail to someone

Tonkatsu er en af mine japanske livretter, som min familie opdagede da vi boede i Japan. Svinekoteletter frituresteges i panko rasp så koteletterne får en sprød overflade og en saftig konsistens.

De dybstegte koteletter serveres med ris eller som her med en nem nuddelsalat.

Tonkatsu - Dybstegte koteletter fra Bageglad.dk

Det er nogle lange dage for tiden med en masse arbejde og eksamenslæsning. Jeg havde virkelig lyst til det, man i USA kalder “comfort food”: nem nostalgisk mad. For mig betyder det noget hurtig japansk mad, der minder mig om min barndom. Denne ret husker jeg helt tilbage fra vores første år i Japan, hvor jeg endnu ikke havde lært at værdsætte fisk og derfor altid valgte tonkatsu på menuen.

Jeg synes ikke der er noget mere kedeligt end koteletter i fad, der er smagløse og tørre. Paneringen på tonkatsu gør koteletterne saftige og lækre. Koteletterne dyppes i mel, æg og rasp og steges i olie.

Koteletter dyppesKoteletter med raspStege koteletterDybstegte koteletter

Til koteletterne hører tonkatsu sauce, der er en sauce bestående af soja, worcestershire sauce og ketchup.

Tonkatsu sauce

Som tilbehør lavede jeg en hurtig nuddelsalat, bestående af nudler, æg og agurk. Ægget er lavet ved at stege æggepandekager og skære dem i strimler.

ÆggepandekageAgurk og æg i strimler

Se også disse andre asiatiske opskrifter:

[display-posts tag=”asiatisk” exclude_current=”true” posts_per_page=”5"]

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!