Fødselsdagscupcakes med krymmel

Fødselsdagscupcakes med krymmel

  • 2-3 timer
  • Middel
Fødselsdagscupcakes opskrift fra Bageglad

Cupcakes er super festlige og særligt populære blandt børn. Det er da også bare fedt at have en kage i mundret størrelse helt for sig selv, særligt når den er pyntet med fin glasur og krymmel. Disse super svampede vanille cupcakes er pyntet med en silkeblød vanille pisket smørcreme, farverig krymmel og hvis de er til fødselsdag, et lys.

Kombinationen af vanille og vanille er himmelsk og populær blandt de fleste. Du kan dog sagtens erstatte glasuren. Vi anbefaler som alternativ en luftig chokolade smørcreme, eller tag et kig på alle vore glasur opskrifter.

Fødselsdagscupcakes opskrift fra Bageglad

Disse vanille cupcakes er fantastiske! De er luftige og lækre på trods af, at de ikke er rørt på røremaskine – faktisk skal ingredienserne helst ikke mikses for længe, så de bør røres i hånden.

Cupcakesene skal bages i god tid inden de pyntes, da de skal køle helt af, inden glasuren sprøjtes på. Lad dem køle helt af på en bagerist, så de ikke bliver bløde i bunden.

Cupcakes opskrift

Pisk smørcremen og kom den i en sprøjtepose med tyl. Sprøjt en ring af glasuren og pynt med krymmel og lys. Og så er vi klar til at sige tillykke!

Cupcakes til fødselsdag

Fødselsdagscupcakes opskrift fra Bageglad

Fødselsdagscupcakes med krymmel

Mængde:: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

Vanille cupcakes:

  • 200 g mel
  • 175 g sukker
  • 2 tsk bagepulver
  • 175 g blødt smør
  • 3 æg
  • 2 tsk vanilleekstrakt eller vanillesukker
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 1 dl mælk

Sprøjtet glasur:

Pynt:

  • 1-2 spsk farvet krymmel
  • Lys

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, sukker og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt blødt smør, æg, vanille, yoghurt og mælk og rør cupcake dejen sammen med en grydeske. Undgå at bruge elpisker eller røremaskine, da dejen ikke skal røres for meget.
  2. Kom 12 muffinsforme i en muffinspande og fyld dem trekvart fyldt med cupcakedej. Bag cupcakesene ved 180 grader (alm. ovn) i 18-20 minutter. De er færdige når de er let gyldne, og der ikke hænger noget dej ved en strikkepind der stikkes i midten af kagerne. Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.
  3. Lav den piskede smørcreme efter anvisningerne i opskriften. Fyld smørcremen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt ringe af smørcreme på de helt afkølede cupcakes. Drys krymmel på og pynt med lys.

Opskriftsnoter

Opbevar kagerne i køleskabet og tag dem ud 30 minutter før servering.

 

 


17. november 2016 af Trine

Kommentarer (2)

  • Karine Svar

    Jeg tænker at bage disse fødselsdagscupcakes i mini forme.
    Hvor mange kager tror du der vil blive ud af denne opskrift og har du et bud på hvor længe de skal bage?

    14. juni 2017 at 15:14

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven