Forlovelsescupcakes

Share on Facebook0Pin on Pinterest8Tweet about this on TwitterEmail to someone

Da vores kusine skulle holde polterabend forleden tænkte vi, at der skulle være nogle bryllups-agtige cupcakes som dessert. Det blev til disse forlovelsescupcakes (inspiration til brud og gom er lånt herfra).

Bryllupscupcakes fra Bageglad.dk

For at lave pynten til blomstercupcakes kræver det fondant, pastafarve og en udstikker. Farv fondanten i den ønskede farve, rul tyndt ud, og udstik en blomst. Kom den herefter over i den tilhørende veiner, som børstes med en smule majsstivelse (så fondanten ikke hænger i). Tryk herefter veiner ned over blomsten.

Fondant blomsterFondant blomsterFondant blomster

Sæt blomsten til tørre i noget rundt, f.eks. i en lille malerpalet (jeg har købt denne hos Søstrene Grene).

Pink blomster

For at lave brud og gom “lågene” til cupcakes, udstik hudfarvede og mørke cirkler i cupcakens størrelse. Husk at børst med lidt majsstivelse så fondanten ikke klistre til underlaget.

Udstikke cirkler

Herefter skæres aflange trekanter og hjerteformede cirkler til henholdsvis skjorte og kjole. De limes på cirklerne med lidt vand.

Fondant cirklerFondant cirkler

Til bladene farves lidt grøn fondant og de rulles tyndt og udstikkes, f.eks. med denne.

Bryllup cupcakes dekoration

Pasteuriseret æggehvide blandes med flormelis og pastafarve til tyk glasur, som sprøjtes på henholdsvis som butterfly/knapper og halskæde på cupcake “lågene”.

Bryllup pynt

På dagen bages vaniljecupcakes, hvor halvdelen af dejen er tilsat frysetørrede hindbær, og halvdelen af dejen tilsættes hakket mørk chokolade.

Færdigbagte cupcakes

Til brud og gom cupcakes skæres toppen af cupcaken af, hvorefter der bruges lidt glasur som lim. Fondant “låget” lægges på og trykkes forsigtigt ned.

Skære cupcakesGlasur på cupcakesDekorere cupcake

Blade og blomst sættes tilsvarende på med lidt glasur-lim.

Forlovelsescupcakes fra Bageglad.dk

 

3 kommentarer

  1. Tak! Ja, det tog en del tid at lave perlekæderne, men når man først går i gang kører det derudad. Men man kan godt få lidt ondt i hånden til sidst!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *