Forlovelsescupcakes

28. maj 2012 af Mette

Da vores kusine skulle holde polterabend forleden tænkte vi, at der skulle være nogle bryllups-agtige cupcakes som dessert. Det blev til disse forlovelsescupcakes.

Bryllup cupcakes fra Bageglad

For at lave pynten til blomstercupcakes kræver det fondant, pastafarve og en udstikker. Farv fondanten i den ønskede farve, rul tyndt ud, og udstik en blomst. Kom den herefter over i den tilhørende veiner, som børstes med en smule majsstivelse (så fondanten ikke hænger i). Tryk herefter veiner ned over blomsten.

Til bladene farves lidt grøn fondant og de rulles tyndt og udstikkes, f.eks. med denne.

Fondant blomster og blade

For at lave brud og gom “lågene” til cupcakes, udstik hudfarvede og mørke cirkler i cupcakens størrelse. Husk at børst med lidt majsstivelse så fondanten ikke klistre til underlaget.

Herefter skæres aflange trekanter og hjerteformede cirkler til henholdsvis skjorte og kjole. De limes på cirklerne med lidt vand.

Pasteuriseret æggehvide blandes med flormelis og pastafarve til tyk glasur, som sprøjtes på henholdsvis som butterfly/knapper og halskæde på cupcake “lågene”.

Bryllup kagepynt

På dagen bages vaniljecupcakes, hvor halvdelen af dejen er tilsat frysetørrede hindbær, og halvdelen af dejen tilsættes hakket mørk chokolade.

Til brud og gom cupcakes skæres toppen af cupcaken af, hvorefter der bruges lidt glasur som lim. Fondant “låget” lægges på og trykkes forsigtigt ned.

Blade og blomst sættes tilsvarende på med lidt glasur-lim.

Forlovelsescupcakes fra Bageglad

Share on Facebook0Pin on Pinterest10Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX