Fyldte chokolader med karamel

Fyldte chokolader med karamel

  • 4+ timer
  • Middel
Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Jeg tilbringer juledagene hos mine forældre. Det er desværre overskyet og kedeligt, men vores juletræ er næsten tre meter højt og huset er fyldt med julepynt, så jeg synes at julestemningen er ved at indfinde sig alligevel. Glædelig jul allesammen, jeg håber I får en dejlig aften med familien!

Som jeg tidligere har fortalt, laver min søster og jeg konfekt hvert år til jul. Det bliver et større projekt for hvert år der går fordi vi altid prøver at slå forrige års lækkerier. Visse konfektstykker går dog igen hvert år, blandt andet disse fyldte chokolader med karamel.

Fyldte chokolader med karamel

Det vigtigste når man laver fyldte chokolader er at temperere chokoladen, så den bliver blank og får det rigtige knæk. Du kan læse alt om det i vores guide til chokolade temperering.

Vidste du, at man kan lave karamel ved at koge kondenseret mælk på dåse? Det er meget nemmere end at koge sukker og fløde på en pande, som let brænder på. Denne type karamel kaldes dulce de leche og er meget cremet og perfekt til fyldte chokolader.

Man kan også købe færdig dulce de leche på dåse. Kig efter “karamelliseret mælk”.

Hvis du vælger at koge den kondenserede mælk selv skal du blot dække den med vand og lade den små-koge i 3 timer. Derefter skal karamellen afkøle, og så er den klar til brug!

Vi fyldte en chokoladeform med en god mørk chokolade, bankede den resterende chokolade ud og lod den stivne. Vi kom den færdige karamel i en sprøjtepose og sprøjtede så karamel i chokolade-hullerne. Derefter lavede vi et låg af chokolade og lod chokoladen stivne. Vi kunne let banke chokoladen ud af formen bagefter, da chokoladen var perfekt tempereret.

Karamel i chokoladeKaramel fyldt chokolader

Det bliver simpelthen de bedste fyldte chokolader med karamel! Vi vil fortsætte med at lave disse hvert år til jul, da de er meget populære på konfektfadet.

Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Fyldte chokolader med karamel fra Bageglad

Fyldte chokolader med karamel opskrift

Mængde:: 32 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Fremgangsmåde

  1. Sæt dåsen med kondenseret mælk i en gryde og dæk den med vand. Kom låg på gryden og lad vandet koge op. Når vandet koger skrues der ned så vandet små-koger. Lad vandet små-koge i 3 timer. VIGTIGT: Tjek indimellem at vandet ikke er fordampet. Dåsen skal være dækket af vand, ellers kan den eksplodere. Hvis vandet fordamper tilsættes mere vand, så dåsen hele tiden er dækket.
  2. Fisk dåsen op med en gaffel eller tang og stil den til afkøling i minimum 1 time. Åben ikke dåsen under afkølingen! Fyld den afkølede karamel i en sprøjtepose**.
  3. Smelt og temperer to tredjedele af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i alle hullerne i chokoladeformen. Vend bunden i vejret på chokoladeformen og bank den overskydende chokolade ud på et stykke bagepapir. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladeskallerne stivne.
  4. Sprøjt karamel i chokoladeskallerne. Smelt og temperer den sidste tredjedel af den mørke chokolade. Hæld smeltet chokolade i de karamelfyldte huller så hullerne fyldes helt. Skrab overskydende chokolade af toppen af chokoladeformen. Lad chokoladelågene stivne.
  5. Bank de fyldte chokolader ud af chokoladeformen.

Opskriftsnoter

*Det skal være sødet kondenseret mælk og ikke blot kondenseret mælk, da sidstnævnte ikke karamelliserer.
**Dåsen giver en stor portion karamel. Resterne kan opbevares i et glas med låg i 1-2 uger.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


24. december 2011 af Trine

Kommentarer (22)

  • Anna Svar

    Tusind tak for de mange svar.
    Har prøvet at lave dem, og ih hvor smager de bare godt😀👍😋

    3. december 2018 at 22:44
  • Anna Svar

    Eksploderer dåsen ikke når man tager den op (den skulle jo hele tiden være dækket af vand)?

    18. november 2018 at 14:27
    • Trine Svar

      Nej det er kun hvis den står og koger videre halvt dækket af vand og det gør den ikke fordi du tager den helt op af vandet til afkøling.

      18. november 2018 at 18:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven