Glutenfri müsli på 5 minutter

Glutenfri müsli på 5 minutter

  • 0-1 time
  • Begynder

Jeg er rigtig glad for müsli da der er muligheder for at lave mange forskellige typer morgenmads- og mellemmåltider med det. Jeg spiser det på yoghurt, på smoothie bowls, binder det sammen med peanut butter og honning til müslibarer eller spiser en lille portion bare med mælk. Det er en super måde at starte dagen på, da det holder dig mæt længe.

Jeg har ikke glutenallergi, men jeg er ikke så god til gluten i store mængder og særligt ikke på tom mave. Derfor kan jeg godt lide at holde gluten uden af mit morgenmåltid og derfor er denne virkelig nemme glutenfri müsli altid klar i en bøtte på vores køkkenbord.

Glutenfri müsli opskrift fra Bageglad

Denne müsli er super nem, fordi man bare skal hælde ingredienserne i en skål og røre rundt. Du kan fravælge eller erstatte nogle af ingredienserne, hvis du ikke bryder dig om dem, eller ikke kan tåle dem. Er du glutenallergiker kan du nok ikke spise rice crispies, da de ikke produceres på glutenfri maskiner, så disse kan for eksempel erstattes med glutenfri havregryn. Tørrede tranebær kan erstattes med tørrede gojibær.

Muesli ingredienser

Denne glutenfri müsli består af en masse tørret frugt, kerner og frø, som holder dig mæt længe. Du kan spise müslien på yoghurt, med mælk eller på en smoothie.

Selvom du ikke har problemer med at fordøje gluten kan du med fordel starte dagen med glutenfri müsli hvis du indimellem føler, at maven hæver lidt op og bukserne strammer når du spiser meget brød og pasta. Det er især hårdt for maven at fordøje gluten når den er helt tom.

Müslien er desuden sukkerfri og super sund. Du kan også supplere med lidt frisk frugt, for eksempel jordbær, banan eller hindbær, hvis du vil gøre den lidt sødere.

Glutenfri muesli med jordbær

Opskrift: Glutenfri müsli på 5 minutter

Mængde:: 450 g
Udskriv

Ingredienser

  • 70 g rice crispies*
  • 40 g glutenfri cornflakes**
  • 50 g kokosflager
  • 70 g græskarkerner
  • 70 g solsikkekerner
  • 50 g tørrede tranebær eller gojibær
  • 100 g rosiner

Fremgangsmåde

  1. Kom alle ingredienserne til din glutenfri müsli i en stor skål og rør det rundt.

Opskriftsnoter

*Hvis du har glutenallergi skal du undlade rice crispies, da de ikke produceres på glutenfri maskiner. De kan for eksempel erstattes med glutenfri havregryn.
**Du bør købe cornflakes mærket glutenfri hvis du har glutenallergi. Hvis du kan tåle spor af gluten kan du dog købe almindelige billige cornflakes, som ofte er glutenfri (tjek ingredienslisten på pakken).

 


11. september 2016 af Trine

Kommentar (1)

  • Nanna Svar

    Man kan godt købe glutenfri rice cripies i blodet.a. Føtex og Bilka 🙂

    10. juli 2018 at 09:13

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven