Græskarsuppe med gulerod

Græskarsuppe med gulerod

  • 0-1 time
  • Begynder
Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Når nu efteråret så småt nærmer sig er det tid til en af mine yndlingsspise – suppe!

Græskarsuppe er superlækker men indeholder ofte flødeost for at opnå den lækre cremede konsistens, se for eksempel denne luksus version af græskarsuppe. Er du til en mere kalorielet græskarsuppe eller tåler du ikke mælkeprodukter kan du prøve denne græskarsuppe med gulerod som altså er uden mælkeprodukter i selve suppen og i stedet får sin cremede konsistens fra gulerødderne.

Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Suppen er rigtig nem at lave. Først skæres grøntsagerne ud i mellemstore stykker og svitses i lidt olivenolie.

Vand, bouillon og krydderier tilsættes og suppen koger op, til grøntsagerne er møre. Derefter blendes suppen til en cremet konsistens. Hvis du synes suppen er for tyk kan du tilsætte lidt mere vand.

Suppen kan eventuelt serveres med en klat creme fraiche og lidt persille hvis man er til det.

Græskarsuppe opskrift fra Bageglad

Græskar-gulerodsuppe opskrift

Mængde:: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 1/2 hokkaido græskar
  • 3 gulerødder
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/4 tsk ingefærpulver
  • 1/2 terning hønsebuillon
  • 1/2 terning grøntsagsbuillon
  • 5 dl vand (cirka)
  • Salt og peber
  • Olivenolie til stegning

Fremgangsmåde

  1. Skræl hokkaido græskaret og skær kødet ud i mellemstore stykker. Skræl gulerødderne og skær dem ud i mellemstore stykker. Skær løg og hvidløg ud i mindre stykker.
  2. Opvarm lidt olivenolie i en gryde og svits løg og hvidløg i et minuts tid. Tilsæt græskar og gulerødder og svits i yderligere 1 minut.
  3. Hæld nu vand i gryden, til det lige præcis dækker grøntsagerne (cirka 5 dl). Læg låg på gryden og lad suppen koge op.
  4. Kom buillon, ingefærpulver, salt og peber i gryden og lad suppen koge, til grøntsagerne er møre nok, til at kunne blendes (cirka 10-15 minutter).
  5. Blend suppen med en stavblender og smag til med salt og peber.

Opskriftsnoter

Hvis suppen skal være glutenfri skal der bruges glutenfri bouillon.

 


24. september 2013 af Trine

Kommentarer (5)

  • Maria Christensen Svar

    Jeg har et spørgsmål hvilke bouillon terninger bruger du?

    Bouillon terninger er oftest spæk fyldt med gluten.

    Det er chips også fordi hvede/gluten bruges som et “fyld” ud produkt.

    4. november 2013 at 20:50
    • Trine Svar

      Hej Maria,
      Du kan købe buillonterninger uden gluten i helsekostbutikker.
      Jeg skal nok rette opskriften så det fremgår, at man skal vælge buillon uden gluten 🙂

      5. november 2013 at 00:02
      • Maria Christensen Svar

        Helt okay jeg kommentere det blot fordi mange ikke ved de almindelige er fyldt med gluten 🙂

        5. november 2013 at 17:50
  • Malene Svar

    Hej. 🙂
    Skønt med en dejlig nem og kalorielet ret. Den vil jeg gerne afprøve. Som topping til suppen vil jeg så bruge stegte pinjekerne, da det smager så skønt. Og så eventuelt også lidt stegte kalkun-tern (smager ligesom bacon). På den måde vil det for mig blive et dejligt og tilfredsstillende aftensmadsmåltid.
    Mvh. Malene

    26. september 2013 at 20:36
    • Mette Svar

      Hej Malene, det lyder som en rigtig god ide med pinjekerner – det må vi prøve næste gang!

      6. oktober 2013 at 19:09

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven