Gulerodskage

Share on Facebook71Pin on Pinterest435Tweet about this on TwitterEmail to someone

Jeg opdagede gulerodskage i en sen alder, da det ikke er en af de kager, der er blevet bagt hjemme hos mine forældre som barn. Mit første møde med denne vidunderlighed var på en af Københavns caféer og jeg var straks forelsket.

Jeg har siden mødt gode og dårlige gulerodskager – nogle tørre og kedelige, andre luftige og krydrede. Jeg besluttede mig for at eksperimentere mig frem til den perfekte opskrift på gulerodskage og dette er resultatet: en svampet, krydret og let gulerodskage toppet med en luftig cream cheese glasur.

Gulerodskage opskrift fra Bageglad

Gulerodskage kræver – sjovt nok – revne gulerødder. Nogle kan lide nødder i deres gulerodskage, f.eks. hakkede valnødder. Jeg foretrækker min uden, men begge dele fungerer godt til denne opskrift.

Denne gulerodskage opskrift er rigtig nem at lave. De våde og tørre ingredienser røres sammen hver for sig og blandes derefter sammen med gulerødder og evt. nødder. Kagedejen kommes i en smurt form og bages i lidt over en halv time, til den er gennembagt.

Vigtigt er det først at smøre glasuren på kagen når den er kølet helt af, ellers smelter glasuren.

Revet gulerodKrydderkage opskrift

Gulerodskage er en kage de fleste kan lide og passer perfekt til efterår, fødselsdag, klassens time og mange andre begivenheder, da den er nem at lave i stor portion.

Gulerodskage med glasur

Gulerodskage med cream cheese glasur
4 fra 1 stemme
Udskriv

Gulerodskage

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 4 æg
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3/4 spsk kanel
  • 400 g gulerødder
  • 100 g hakkede nødder (valgfrit)

Flødeost glasur:

  • 200 g flødeost
  • 1 dl flormelis
  • 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Pisk æg og olie sammen i en skål. Rør mel, bagepulver, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser. Tilsæt revet gulerødder og hakkede nødder, hvis disse ønskes. Rør langsomt rundt til det fordeler sig i dejen.
  2. Smør en bageform. Fordel dejen i formen. Bag gulerodskagen ved 180 grader almindelig ovn i 30-35 minutter, til den slipper let i kanten og er gennembagt. Lad gulerodskagen køle helt af.
  3. Lav imens glasuren ved at komme flormelis og citronsaft i en skål. Tilsæt flødeost lidt ad gangen i små stykker og rør, til du får en cremet glasur. Sprøjt eller smør flødeost glasuren på gulerodskagen, når kagen er kølet helt af.

 

7 kommentarer

  1. Jeg har brugt noget mere flormelis i frostingen da den jo var ekstrem tynd.. Ellers mega lækker kage og nem at lave

    1. Hej Mette
      Jo det har du ret i, jeg havde glemt at skrive bagepulver på! Jeg har rettet det i opskriften nu. Tak for at du gjorde opmærksom på det.

  2. Er det en fejl du ikke har skrevet smør i creme cheese frostingen? Eller bruger du virkelig ikke smør? Det har jeg altid gjort, men er da fristet til at prøve uden nu :-)

    1. Hej Lisa
      Man kan lave cream cheese frosting med eller uden smør. Laves den med smør bliver den stivere og kan holde formen hvis du f.eks vil lave et mønster i glasuren :) Hvis den bare skal smøres på en kage behøver man sådan set ikke smør.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *