Gulerodskage

Gulerodskage
 

  • 1-2 timer
  • Begynder
Gulerodskage opskrift fra Bageglad

Jeg opdagede gulerodskage i en sen alder, da det ikke er en af de kager, der er blevet bagt hjemme hos mine forældre som barn. Mit første møde med denne vidunderlighed var på en af Københavns caféer og jeg var straks forelsket.

Jeg har siden smagt god og dårlig gulerodskage – nogle tørre og kedelige, andre luftige og krydrede. Jeg besluttede mig for at eksperimentere mig frem til den perfekte gulerodskage opskrift og dette er resultatet: en svampet, krydret og let gulerodskage toppet med en luftig cream cheese glasur, som efter min mening er lige sådan en gulerodskage opskrift skal være!

Gulerodskage kræver (sjovt nok) revet gulerødder. De kan selvfølgelig rives på et rivejern, men jeg forkælede mig selv sidste år og købte en råkostmaskine og det kan anbefales, hvis du også vil undgå unødvendig armtræning 😉 Den er virkelig smart hvis man skal lave store mængder råkost eller tyndt-skårede kartoffelskiver! Jeg købte bare en billig råkostmaskine og den er faktisk rigtig god omend den fylder lidt. Man kan også købe et råkostjern til ens Kitchen Aid røremaskine, hvis man gerne vil spare plads mod at betale det dobbelte.


Nogle kan lide nødder i deres gulerodskage, f.eks. hakkede valnødder. Jeg foretrækker min gulerodskage uden nødder, men begge dele fungerer godt til denne opskrift.

Revet gulerodKrydderkage opskrift

Denne gulerodskage opskrift er rigtig nem at lave. De våde og tørre ingredienser skal bare røres sammen hver for sig og blandes derefter sammen med gulerødder og evt. nødder. Gulerodskagedejen kommes i en smurt bageform og bages i lidt over en halv time, til den er gennembagt.

Det er vigtigt først at smøre glasuren på gulerodskagen når den er kølet helt af, ellers smelter den, så vær tålmodig!

Gulerodskage er en kage de fleste kan lide og passer perfekt til efterår, fødselsdag, klassens time og mange andre begivenheder, da den er nem at lave i stor portion.

Se også disse andre gode kageopskrifter:

Til opskriften anbefaler vi

Gulerodskage opskrift fra Bageglad

Gulerodskage

Ret: Dessert
Køkken: Amerikansk
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Mængde:: 1 bageform på cirka 23x33 cm

Denne gulerodskage opskrift er nem og giver en luftig og svampet gulerodskage med den karakteristiske krydrede smag og lækre glasur. 

Udskriv

Ingredienser

Gulerodskage:

  • 400 g gulerødder
  • 4 æg
  • 2 1/2 dl rapsolie
  • 5 dl mel
  • 2 tsk bagepulver
  • 2 dl brun farin
  • 2 dl sukker
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3/4 spsk kanel
  • 100 g hakkede nødder (valgfrit)

Flødeost glasur:

  • 200 g flødeost
  • 1 dl flormelis
  • 3 spsk citronsaft

Fremgangsmåde

  1. Skræl gulerødderne og riv dem groft på et rivejern. Pisk æg og olie sammen i en skål. Rør mel, bagepulver, brun farin, sukker, vanillesukker og kanel sammen i en anden skål. Tilsæt æggeblandingen til de tørre ingredienser. Tilsæt revet gulerødder og hakkede nødder, hvis disse ønskes. Rør langsomt rundt til det fordeler sig i dejen.
  2. Smør en bageform. Fordel dejen i formen. Bag gulerodskagen ved 180 grader almindelig ovn i 30-35 minutter, til den slipper let i kanten og er gennembagt. Lad gulerodskagen køle helt af.
  3. Lav imens glasuren ved at komme flormelis og citronsaft i en skål. Tilsæt flødeost lidt ad gangen i små stykker og rør, til du får en cremet glasur. Sprøjt eller smør flødeost glasuren på gulerodskagen, når kagen er kølet helt af.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


loading...
18. september 2015 af Trine 21 kommentarer

Kommentarer (21)

  • Nanna Svar

    Hvis man har tænkt sig at putte lidt smør i cremen for at få en stivere konsistens hvor meget smør skal man så bruge?

    23. januar 2019 at 17:07
    • Trine Svar

      Hej Nanna
      Der kan du prøve dig frem. Jo mere smør der er i jo hårdere bliver glasuren når den kommer på køl.

      23. januar 2019 at 18:13
      • Nanna Svar

        Tak for svaret😊

        23. januar 2019 at 20:37

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven