Hindbærsnitter

Hindbærsnitter

  • 2-3 timer
  • Øvet
Hindbærsnitter opskrift fra Bageglad

Vi boede en del år i Japan som barn og hver sommer når jeg var på besøg i Danmark skulle jeg have en hindbærsnitte hos bageren. Denne klassiske danske tørkage var en af mine favoritter og er stadig en hamrende god kage, især når den laves fra bunden med hjemmelavet hindbærmarmelade.

Mette Blomsterberg har lavet den perfekte opskrift på hindbærsnitter, som jeg har gjort hende kunsten efter med lidt smårettelser. Her får du opskrift på hindbærsnitter med billedvejledning til at samle og pynte disse vidunderkager.

Hindbærsnitter opskrift fra Bageglad

Et vigtigt element af gode hindbærsnitter er hjemmelavet hindbærmarmelade. Jeg lavede min marmelade med hindbær fra mine forældres have, som jeg havde i fryseren og havde tøet op i god tid i forvejen. Marmeladen koges med geleringsmiddel og når den køler af i køleskabet stivner den.


Dejen til hindbærsnitternes bund æltes sammen og afkøles. Dejen skal nu rulles ud på en bageplade beklædt med bagepapir til en stor firkant. Dæk så meget af bagepladen som muligt og sørg for at bundene har samme tykkelse over det hele.

Skær nu kanterne til, eventuelt med en lineal, så de er helt lige. Bag bundene i 5 minutter og del derefter bunden i tre lige store stykker med en skarp kniv – jeg brugte en pizzaskærer! Det ene stykke skal deles i to, så du får 2 hele og 2 halve bunde. Når bundene er kølet af smørres marmelade på halvanden af bundene i et jævnt lag.

Glasuren røres og opvarmes let, så den kan smøres ud i et helt glat lag på den resterende halvanden bund. Der drysses krymmel på glasuren inden den stivner.

Skære kageHindbærsnitte bundeHindbærsnitter marmeladeHjemmelavede hindbærsnitter

Når glasuren er stivnet kan hindbærsnitterne skæres ud i passende stykker. Pas på med at lave dem for store – det er trods alt nogle søde sukkerbomber vi har med at gøre!

Hindbærsnitter opskrift

Jeg fik 12 hindbærsnitter ud af denne portion og det var passende til at man kunne spise 2 styk hver. Så havde man også fået rigeligt sukker for en dag, mums!

Opskrift på hindbærsnitter

Hindbærsnitter opskrift fra Bageglad

Hindbærsnitter opskrift

Mængde:: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

Bund:

  • 1 vanillestang
  • 70 g flormelis
  • 150 g smør ved stuetemperatur
  • 200 g mel
  • 25 g smuttede mandler
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • 1/2 dl vand

Hindbærmarmelade:

  • 2 spsk vand
  • 125 g friske eller optøede hindbær
  • saften fra 1/4 citron
  • 75 g + 1/2 spsk rørsukker
  • 1 tsk geleringsmiddel

Pynt:

  • 150 g flormelis
  • lidt vand
  • farvet krymmel

Fremgangsmåde

Hindbærmarmelade:

  1. Lav marmeladen først. Kom vand, hindbær, citronsaft og 75 g rørsukker i en lille gryde med låg og lad det småkoge i 4 minutter.
  2. Rør geleringsmiddel og 1/2 spsk rørsukker sammen i en lille skål. Drys det i den kogende marmelade og rør godt rundt. Der dannes skum på overfladen - fjern dette ved at skrabe det af med en ske.
  3. Kom marmeladen i en skål eller plastikboks og stil den i køleskabet i minimum en halv time.

Bund:

  1. Smut mandlerne og mal dem fint i en hakler eller foodprocessor, så du får mandelmel. Skrab kornene ud af vanillestangen og rør det sammen med flormelisen i en skål. Tilsæt smør, mel, mandelmel, bagepulver og salt. Tilsæt vand og ælt dejen sammen. Den er ret klistret men bør kunne æltes til en glat dej til sidst.
  2. Pak dejen ind i plastikfilm og sæt den i køleskabet i 15-30 minutter.
  3. Kom bagepapir på en bageplade og rul dejen tyndt ud så den dækker hele bagepladen i en stor firkant. Skær nu langs kanterne, eventuelt med en lineal, så kanterne bliver helt lige. Prik nogle huller i dejen med en gaffel.
  4. Bag bunden ved 200 grader i cirka 5 minutter. Tag bunden ud af ovnen og lad den køle lidt af. Skær nu bunden ud i tre stænger på præcis samme bredde. Del den ene stang i to.
  5. Bag bunden i yderligere 3-7 minutter til de er let gyldne. Lad dem køle af på bagepladen og ryk stængerne lidt fra hinanden.

Pynt:

  1. Kom marmelade på 1 1/2 stang i et jævnt lag. Lad være med at komme marmelade helt ud til kanten da dette vil smatte ud, når låget lægges på.
  2. Rør en glasur af flormelis og vand. Kom glasuren i en lille gryde og varm den let op. Dyp en spatel i varmt vand og smør glasur ud på de bunde, der ikke har marmelade på - det skal gå hurtigt inden glasuren køler af! Drys krymmel på midten af låget inden glasuren stivner og tryk det forsigtigt ned i glasuren, så det sidder fast.
  3. Saml hindbærsnitterne ved at løfte låget oven på bundene med hindbærmarmelade. Du kan med fordel skære de lange stænger over på midten, så de er lettere at flytte.
  4. Skær hindbærsnitterne ud i passende størrelser, for eksempel i 12 stk.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Mette Blomsterberg

 


5. april 2014 af Trine

Kommentar (1)

  • Nina Svar

    Hvis man vil undgå snitterne knækker når de skæres ud, skal det gøres hurtigt efter de er kommet ud af ovnen. Samtidig får man også et flot resultat af at glasuren lige får lov til at ligge og smelte kort 🙂

    27. september 2014 at 09:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven