Hjemmelavede flødeboller

Hjemmelavede flødeboller
 

  • 3-4 timer
  • Øvet

Da jeg lige har afsluttet et forløb i virksomhedspraktik (ja, jeg er én af de mange ledige nyuddannede akademikere!) har jeg masser af tid, jeg skal have til at gå. Derfor prøver jeg at få bagt og eksperimenteret med nye ting, som jeg ikke har prøvet før.

Hvis du mangler en idé til efterårshygge i den kolde tid er hjemmelavede flødeboller et hit! Det kan se lidt skræmmende ud med marengsen der dyppes i chokolade, men det er faktisk relativ simpelt – og så får de en tykkere skal af chokolade end dem man køber i supermarkedet, og det er jo altid en fordel!

Hjemmelavede flødeboller

Begynd med at lave bundene til flødebollerne. Jeg har brugt en almindelig mørdej, men man kan også skære skiver af marcipan eller bruge helt almindelige Mariekiks. Lav dem med en diameter på ca. 6 cm. Pensl bundene med lidt smeltet mørk chokolade når de er bagt.


bunde uden chokoladebunde med chokolade

Vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn koges op i en gryde og hældes forsigtigt i de piskede æggehvider under omrøring – gerne i en køkkenmaskine, indtil det danner en luftig marengs, i ca. 17 min.

Pisk marengs

Brug en sprøjtepose med tyl eller en almindelig frysepose, hvor der er klippet et lille hul i, og sprøjt marengsen ud på bundene. Hold gerne posen stille og tryk ud, så selve flødebollen bliver bred, men ikke bredere end bunden. Løft posen mens trykket holdes, stop trykket og man får en fin top.

Flødebolle

Det er meget vigtigt, at flødebollerne nu får lov at stå og hvile i mindst en time – dette gør, at de holder formen når man dypper dem i chokoladen.

Smelt den mørke chokolade over vandbad og dyp forsigtigt flødebollen i den smeltede chokolade. Stil dem på en rist med lidt bagepapir under så chokoladen kan dryppe lidt af, og drys hurtigt pynt ovenpå, inden chokoladen stivner.

Man kan bruge alverdens ting til at pynte med – jeg har her brugt guldflager (kan bl.a. købes hos Specialkøbmanden), frysetørrede hindbær og almindelig kokosmel. Hvis man laver flødeboller med børn kunne en idé også være, at bruge forskellige farver af krymmel. Det er kun fantasien, som sætter grænser!

Hjemmelavede flødeboller opskrift

Mængde:: 40 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

Mørdej:

Flødeboller:

  • 500 g god mørk chokolade
  • 3/4 dl vand
  • 300 g sukker
  • 75 g glukosesirup
  • ½ vaniljestang
  • 3 pasteuriserede æggehvider
  • 1 spsk sukker
  • Forskelligt pynt

Fremgangsmåde

  1. Ælt alle ingredienserne til mørdejen sammen til en ensartet dej. Stil dejen koldt i en halv time inden den rulles ud.
  2. Stik cirka 40 bunde ud med en diameter på 6 cm og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag bundene ved 180 grader til de er gyldne. Pensl hver bund med lidt smeltet chokolade.
  3. Bring vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn i kog. Massen skal koge indtil den er 117*C (brug gerne et sukkertermometer her). Hvis du ikke har et termometer kan man se temperaturen ved, at massen skal begynde at blive en smule lysebrun i farven.
  4. Pisk æggehviderne sammen med 1 spsk sukker, indtil det lige skummer godt op.Pisk sukkerlagen i æggehviderne ved lav hastighed på køkkenmaskinen. Sæt hastigheden op igen, og pisk i ca. 17 min, indtil massen er kølet helt af.
  5. Brug en sprøjtepose med tyl eller en almindelig frysepose og fyld marengsen i. Tryk en bred masse med top på hver af bundene og lad dem hvile i mindst én time. Herved tørrer overfladen en smule og det er nemmere at dyppe dem i chokolade.
  6. Smelt chokoladen over vandbad og dyp flødebollerne i chokoladen. Sæt dem på en rist med bagepapir under, så den overskydende chokolade kan dryppe af, og pynt dem inden chokoladen smelter.
  7. Til sidst sættes flødebollerne i køleskabet så chokoladen kan stivne.

 


loading...
25. november 2012 af Mette 8 kommentarer

Kommentarer (8)

  • Emilia Svar

    skummet skal altså kun piske i 7-8 min. prøvede i 15 min. og det faldt sammen:(

    16. november 2016 at 18:10
  • Mia Svar

    Vores masse flyder ud og smager stiv som gamle flødeboller, har du en ide til hvad der er gået galt?

    22. december 2015 at 16:10
  • Amanda Svar

    Hej, kan man erstate glukosesirup med noget andet?
    For vil rigtig gerne prøve opskriften, da den virker overskuelig.

    Vh.

    11. november 2015 at 10:27
  • Tehrim Svar

    Hej, opskriften ser vild dejlig ud, kan ikke vente med at prøve den, men jeg mangler en ting..
    Hvor kan jeg købe glukosesirup?:-)

    3. november 2014 at 20:08
    • Trine Svar

      Hej Tehrim
      Du kan få glukosesirup i de fleste større supermarkeder, for eksempel Føtex. God fornøjelse!

      9. november 2014 at 21:11
  • Mette Svar

    Nårh ja, den smuttede. Vi har rettet opskriften!

    21. december 2012 at 18:51
  • Marianne Lloyd Svar

    Øh…. Skal bundene ikke bages?

    21. december 2012 at 15:54
    • mariam Svar


      det er en god opskrift jeg har lavet.

      10. november 2013 at 20:53

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven