Hjemmelavet konfekt

Hvert år til jul tager min søster og jeg hjem til vores forældre i Nordsjælland. Her er det tradition at vi står for at lave hjemmelavet konfekt som bliver serveret for gæsterne i juledagene.

Her er lidt tips og inspiration til at lave hjemmelavet konfekt.

Hjemmelavet konfekt

I denne indlæg er nogle forslag til de ingredienser, du kan bruge til din konfekt samt redskaber, som kan være nyttige at have ved hånden.

Chokolade, nougat og marcipanChokoladeredskaberMarcipankugler

Du kan pynte din konfekt med fintrevet appelsinskal, lavendeldrys eller valnødder.

Revet appelsinskrælKonfekt pynt

Man kan også lave forskellige marcipandekorationer, for eksempel marcipanblade ved hjælp af en blad udstikker.

BladudstikkerMarcipanblade

Du får det flotteste resultat med din chokolade, hvis du tempererer chokoladen først.

Når konfekten er dyppet i chokolade og færdigdekorerede kan de sættes på en bagerist i køleskabet så de kan størkne.

Dekoreret konfekt

Hjemmelavet konfekt
 

INGREDIENSER
Forslag til ingredienser:
  • Nougat
  • Marcipan
  • Hvid chokolade
  • Mælkechokolade
  • Mørk chokolade
  • Revet appelsinskræl
  • Mandler
  • Valnødder
  • Kokos
  • Lavendelsukker
Nyttige redskaber:
  • Chokoladeform
  • Udstikkere
  • Tyller
  • Små knive, skeer, osv

FREMGANGSMÅDE
  1. En god og nem made at lave konfekt på er at dyppe marcipan, nougat eller lys chokolade i mørk chokolade. Det gøres nemt ved at temperere noget mørk chokolade og dyppe de forskellige stykker konfekt i.
  2. Når konfekten er dyppet i chokolade kan man dyppe dem i forskellige dekorative ingredienser som også smager godt, for eksempel knust lavendelsukker, mandler, valnødder eller appelsinskræl. Hvis du vil bruge appelsinskræl skal du lade det tørre på et spækbræt i en times tid før du skal bruge det, ellers klistrer det hele sammen til en ubrugelig masse.

 

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: