Hvidløgsbrød med krydderier

Hvidløgsbrød med krydderier

  • 2-3 timer
  • Middel
Hvidløgsbrød opskrift fra Bageglad

Vi er gået i sommer og grill-mode herhjemme, selvom det danske forårsvejr stadig har svært ved at nå op over de 10 grader. Vores altan har læ så i den rigtige solstråle er der lunt nok til at vi gider fyre op for grillen.

Jeg spiser ikke særlig meget brød da jeg prøver at holde igen med mængden af gluten jeg indtager, men jeg synes bare at lækkert brød hører til når man griller. Og det skal  være hjemmebagt! Her får I opskriften på et lækkert hiv-fra-hinanden hvidløgsbrød med krydderier, perfekt til grillmad.

Hvidløgsbrød opskrift fra Bageglad

Dette brød består af en luftig brøddej der trilles til kugler og samles i en brødform, så det let kan hives fra hinanden.  Hver kugle er dyppet i en kryddersmør-blanding. Her kan bruges valgfri friske eller tørrede krydderier – jeg brugte persille, oregano og basilikum.

Hvidløgsbrød dejHævet hvidløgsbrød

Brøddet skal hæve til dobbelt størrelse inden bagning. Brug 50 g gær hvis brøddet kan hæve 1 time eller mindre gær hvis det kan hæve længere. Bag brøddet til det er gyldent og lad det køle helt af i formen inden det bankes ud af formen og serveres.

Hvidløgsbrød opskrift

Brøddet er perfekt til grillmad, til forret eller som tilbehør til steg.

Hjemmebagt hvidløgsbrød opskrift

Hvidløgsbrød opskrift fra Bageglad

Opskrift: Hvidløgsbrød med krydderier

Mængde:: 1 brød (4-6 personer)
Tilpasset fra:: Gather For Bread
Udskriv

Ingredienser

Dej:

  • 1 1/2 dl varmt vand
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 20 g blødt smør
  • 1 dl lunken mælk
  • 1 tsk salt
  • ca. 7 dl mel

Fyld:

  • 30 g smør
  • 1 spsk hakket frisk persille
  • 1 spsk tørret oregano
  • 1 spsk hakket frisk basilikum
  • 2 fed hvidløg
  • 1 tsk groft salt

Fremgangsmåde

  1. Kom varmt vand i en stor skål (gerne skålen på en røremaskine). Rør gærret ud i vandet sammen med sukkeret.
  2. Tilsæt blødt smør, lunken mælk, salt og halvdelen af melet og ælt dejen sammen (gerne på røremaskine med æltekrog). Tilsæt mere mel lidt ad gangen og ælt indtil dejen er samlet. Ælt derefter dejen i 7-8 minutter på maskine (eller 10 minutter i hånden). Dejen skal til sidst være blød og en anelse klistret.
  3. Smelt smørret til fyldet og tilsæt persille, oregano, basilikum, presset hvidløg og groft salt til smørret og rør rundt.
  4. Smør en brødform grundigt.
  5. Hiv små stykker af dejen og tril til kugler. Dyp hver kugle dej i smør-krydderiblandingen og kom kuglen i brødformen. Byg brøddet op ad kugler til der ikke er mere dej tilbage.
  6. Lad brøddet hæve i 1 time. Bag derefter brøddet ved 180 grader i cirka 30 minutter, til brøddet er gyldent.
  7. Lad brøddet køle helt af i brødformen på en rist, før det bankes ud af formen og serveres.

 


12. april 2016 af Trine

Kommentarer (6)

  • Kirsten Kunz Svar

    Kan brødet fryses

    6. januar 2018 at 18:08
    • Trine Svar

      Hej Kirsten
      Ja det kan det godt, i 4-5 måneder.

      10. januar 2018 at 20:17
  • Sandra Svar

    Hej Trine

    Jeg kan se at du tidligere har fået lavet en fødevareintolerencetest, ImoPro300, har det hjulpet dig at undgå de fødevarer du ikke kunne tåle i en længere periode, og hvor lang tid gik der før du kunne mærke en væsentlig forskel og fik det bedre? Kan se du alligevel spiser brød der indeholder gluten, er det fordi du ikke længere får symptomer, når du spiser dette? Døjer nemlig selv med rigtig mange maveproblemer, og er sikker på at det er pga. intolerance, er nemlig også blevet testet negativ for gluten- og laktoseallergi…
    Håber du kan give nogle svar! : )

    Kram Sandra

    20. april 2016 at 19:00
    • Trine Svar

      Hej Sandra
      Det er rigtigt, jeg fik lavet en test for nogle år siden som viste at jeg er svært intollerant over for mælkeprodukter og middel for gluten og diverse andre produkter. Jeg har arbejdet meget hårdt på at opnå den rigtige diæt for min mave og har efter lang tids eksperimenteren fundet frem til at jeg 1) aldrig kan indtage mælkeprodukter, heller ikke laktosefri da jeg ikke kan tåle mælkeprotein, 2) kan spise gluten i moderate mængder: i max 1 måltid om dagen og ikke om morgenen.

      Efter jeg tog testen gik jeg til en klinisk diætist og fik skræddersyet et kostprogram. Jeg var først på skånekost i 1 måned, det var virkelig virkelig hårdt!! Men hjalp og gav min mave en “frisk start” hvorefter jeg startede den nye diæt. Der gik ikke lang tid før jeg mærkede radikal forskel. Langsomt prøvede jeg så at genindføre nogle af de fødevarer jeg kun er lidt intollerant over for og det er helt fint.

      I dag er det eneste jeg aldrig spiser mælkeprodukter. Jeg passer på med gluten og oksekød. Alt andet kan jeg spise almindelige mængder af.

      20. april 2016 at 21:02
      • Sandra Svar

        Hej igen, tusind tak for dit svar! 🙂 Det er virkelig en stor hjælp, for jeg har selv været meget i tvivl om jeg skulle prøve at blive testet og få tilrettelagt en diæt, men det vil jeg helt sikkert gøre! Tænker at det nemlig også kunne være godt at få ‘renset’ ud. Kan du anbefale en diætist eller en klinik, som har forstand på dette? Er nemlig ved at være godt træt af at jeg ikke kan spise ‘normalt’ fordi jeg konstant har symptomer og intet medicin hjælper! 🙁
        Men virkelig rart at høre at det er muligt at slippe af med de ubehagelige maveproblemer og dumme intolerancer, så man kan leve godt og spise ordentligt igen på sigt!! Jeg vil kaste mig ud i det og håbe på det bedste! 🙂

        Kram
        Sandra

        21. april 2016 at 21:31
        • Trine Svar

          Hej Sandra
          Alle maver er forskellige, jeg har haft microskopisk colitis tidligere der har gjort at jeg har udviklet intolerancerne. Men det hjalp i hvert fald mig meget.
          Jeg fik hos Anne-Catrine hos Nordic Clinic i København. Hun har sindssygt lang ventetid, men det er det værd!

          21. april 2016 at 22:37

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven