Islagkage med hvid chokolade og hindbær

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

  • 4+ timer
  • Øvet
Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Selvom det danske sommervejr indtil videre ikke har været meget at prale i i år er jeg i den bedste sommerstemning. Vi har været en hyggelig uge i Grækenland med svigerfamilien og derefter nydt to afslappende uger herhjemme i København, hvor vi har været ude når vejret var godt og inde på muséer, caféer og i vores skønne lejlighed når det var dårligt.

Der har været masser af tid til at nyde sødt og salt, blandt andet denne himmelske islagkage med kiksebund, hvid chokolade is og hindbær is, som jeg synes er den perfekte islagkage opskrift til at skabe en god sommerstemning.

Islagkager er gode på så mange niveauer:

  • Islagkager kan laves i god tør inden man skal servere dem, man kan nøjes med blot at pynte dem på dagen
  • Islagkager er rigtig nemme at lave men ser alligevel rigtig fine ud, især hvis de pyntes lidt
  • Hvem elsker ikke is?!

Man kan lave forskellige former for bunde til islagkager, for eksempel nøddebund, chokoladebund, osv. Jeg vender dog altid tilbage til denne supernemme kiksebund fordi den smager vildt godt og er så nem at lave. Hvis du er mere til chokolade kan du prøve vores rocky road islagkage, som også er helt fantastisk!

Dermed er processen blot at lave kiksebunden og presse i en form. Så laver man først den hvide chokoladeis og kommer i formen, derefter hindbærisen og kommer oven på den frosne hvide chokoladeis, så man får en islagkage i flere niveauer.

Kiksebund til islagkageBund til islagkage

Jeg anbefaler altid, at bruge en ismaskine til at lave is, da resultatet bare bliver bedre. Man kan dog sagtens lave denne islagkage uden at bruge en ismaskine, men isen kan blive lidt krystalliseret, da man ikke kan røre i isen undervejs. En ismaskine er altså en hammergod investering hvis man er glad for is. Jeg er virkelig glad for vores ismaskine fra Wilfa, som vi fik i housewarming gave fra vores gode venner!

Se flere opskrifter på is og mousse:

Jeg pyntede min islagkage med friske bær, mynteblade og lidt hasselnød drys.

Islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Opskrift på islagkage med hvid chokolade og hindbær fra Bageglad

Islagkage med hvid chokolade og hindbær

Ret: Dessert
Samlet tid: 4 timer 20 minutter
Mængde:: 10 personer (cirka)

En himmelsk islagkage med kiksebund, hvid chokolade is, hindbær is og frisk frugt. En fantastisk sommerdessert som mætter mange munde - og hvem elsker ikke is?

Udskriv

Ingredienser

Kiksebund:

  • 150 g Digestive kiks
  • 75 g smør

Hvid chokolade is (750 ml):

Hindbær is (750 ml):

  • 2 spsk vand
  • 200 g hindbær (evt. frosne)
  • 2 spsk + 1,5 dl sukker
  • 2 pasteuriserede æg
  • 3 dl piskefløde

Pynt (valgfrit):

  • Blåbær
  • Hindbær
  • Hakkede hasselnødder
  • Mynteblade

Fremgangsmåde

Kiksebund:

  1. Kom Digestive kiksene i en frysepose og bank dem til grove krummer med en kagerulle eller hammer. Kom kiksekrummerne i en skål. Smelt smørret og hæld det over kiksekrummerne og rør godt rundt.
  2. Pres kiksekrummerne i bunden af en springform med bagsiden af en ske eller fingrene, så der dannes et helt jævnt og tæt lag. Stil formen i køleskabet i minimum 1 time (imens du laver hvid chokolade isen).

Hvid chokolade is:

  1. Hak den hvide chokolade groft. Kom 125 g hvid chokolade i en skål og smelt den (helst i mikrobølgeovnen hvor der røres indimellem, ellers over vandbad). Kom nu de resterende 75 g hvid chokolade oven i den smeltede chokolade og rør, til alt chokoladen er smeltet og chokoladen i processen er kølet lidt af.
  2. Pisk de pasteuriserede æg med sukkeret i en skål med en elpisker. Hæld den hvide chokolade i æggesnapsen lidt ad gangen og rør, til alt chokoladen er fordelt.
  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hvid chokoladeblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen med kiksebunden ud af køleskabet og den hvide chokolade is oven på kiksebunden og glattes til et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 1 time (imens du laver hindbær isen).

Hindbær is:

  1. Kom vand, hindbær og 2 spsk sukker i en lille gryde og lad blandingen koge op. Skru lidt ned for varmen og lad hindbærrene koge i 2-3 minutter. Pres hindbærrene gennem en sigte over i en skål, så kernerne fjernes. Stil skålen i køleskabet i minimum 30 minutter eller til hindbærsaften er kølet af og er lunken.
  2. Pisk de pasteuriserede æg med 1,5 dl sukker med en elpisker. Hæld den lunkne hindbærsaft i æggemassen og rør godt rundt, indtil hindbærsaften er fordelt.

  3. Pisk piskefløden til flødeskum i en anden skål. Rør stille og roligt piskefløden i hindbærblandingen, uden at slå luften ud af piskefløden.
  4. Hæld isen på din ismaskine og følg anvisningerne fra producenten.
  5. Når isen er færdig (den skal stadig være blød) tages springformen ud og hindbærisen fordeles oven på den hvide chokolade is i et jævnt lag. Stil springformen i fryseren i minimum 2 timer inden formen forsigtigt åbnes og islagkagen kan pyntes og serveres.

 

Dette indlæg indeholder affiliate links.


29. juli 2017 af Trine

Kommentarer (11)

  • Heidi Svar

    Den skal prøves – men på nøddebunde – til min fødselsdagsfest for hele familien i næste uge.

    25. april 2018 at 06:27
  • Bente Svar

    Hej Trine.
    Hvor stor en form har du brugt til denne is, den ser lækker ud, den skal jeg prøve 😊

    21. februar 2018 at 16:39
  • Heidi Svar

    Tænker på at lave din islagkage til nytår men kan man godt lave den uden ismaskine

    28. december 2017 at 19:56
    • Trine Svar

      Hej Heidi
      God ide. Du kan godt lave isen uden en ismaskine hvis du rører i den – den vil dog blive mere krystalliseret, end hvis du bruger en ismaskine. Du skal være forsigtig når du rører i det øverste lag is. Måske en idé at fryse isen i en bakke for sig selv under omrøring, og så inden den stivner helt lægge den oven på hindbærisen og så ikke røre mere.
      God fornøjelse.

      29. december 2017 at 13:31
      • Heidi Svar

        Tusind tak

        29. december 2017 at 16:16
  • Pernille Olsen Svar

    På ingredienslisten til isene, står der begge steder pasteuriserede æg, men i opskriften står der på den ene is æggeblommer, så hvad skal det være? Hele pasteuriserede æg eller blommer?. Og hvis det er blommer, er det så hele blommer, eller bægre der er tale om?

    21. december 2017 at 18:08
    • Trine Svar

      Hej Pernille
      Beklager, det kan jeg godt se er forvirrende! Jeg har rettet det i opskriften ovenfor.
      Det er hele pasteuriserede æg, der er tale om, ikke æggeblommer 🙂

      21. december 2017 at 22:18
  • Tanja Sørensen Svar

    Mon ikke der mangler at stå 2 pasteuriserede æggeblommer under ingredienslisten til hindbærisen?

    31. juli 2017 at 18:32
    • Trine Svar

      Hej Tanja
      Du har helt ret! Jeg har opdateret opskriften 🙂

      31. juli 2017 at 18:37
      • Tanja Sørensen Svar

        Super – tak :). Har tænkt mig at afprøve opskriften og servere den til sommerfest på fredag. Er sikker på, den bliver et hit! Den ser så lækker ud 🙂

        1. august 2017 at 18:19

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven