Japansk lasagne med ris

Share on Facebook3Pin on Pinterest16Tweet about this on TwitterEmail to someone

Lasagne er en klassiker og absolut også en af mine livretter – dermed ikke sagt, at jeg ikke kan lide lidt variation!

Japanere elsker at gøre vestlige retter “japanske”. Doria er den japanske version af gratin eller lasagne og består oftest af kyllingekød, oksekød eller krabbekød med grøntsager og hvid sauce (ala bechamel) eller ost ovenpå.

Japansk lasagne opskrift fra Bageglad

Til denne japanske lasagne brugte jeg hakket oksekød, men man kan også sagtens bruge hakket kyllingekød, hvis man foretrækker det. Kødsaucen er fuld af smag og fyldt med en masse lækre grøntsager.

Denne ret smager bedst med sushiris, men man kan sikkert også bruge jasminris hvis man ikke har andet. Man kan også sagtens erstatte panko rasp med almindelig rasp.

Lasagnen samles ved at komme de forskellige lag i et ovnfast fad: først ris, så kødsauce og til sidst rasp og ost. Lasagnen mætter en del mere end almindelig lasagne, da risene fylder meget.

Japansk lasagne

Japansk lasagne opskrift fra Bageglad
Udskriv

Japansk lasagne med ris, oksekød og grøntsager opskrift

Mængde: 4 personer

Ingredienser

  • 1 løg
  • 3 store champignons
  • 2 små gulerødder
  • 1/2 terning grøntsagsbuillon
  • 2/3 dåse hakkede tomater
  • 350 g hakket oksekød
  • 1,5 spsk ketchup
  • 1/2 tsk worcestershiresauce
  • Salt og peber
  • 3 dl sushi ris
  • 175 g revet cheddar og/eller mozzerella
  • Panko rasp
  • persille (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Kog sushirisene efter anvisningen på pakken. Dette kan gøres i forvejen.
  2. Skær alle grøntsagerne ud i små stykker. Opvarm olie i en gryde og svits de hakkede løg til de bliver gennemsigtige. Tilsæt champignons og gulerødder og steg, til champignonsene er skrumpet ind.
  3. Tilsæt det hakkede oksekød og steg, til kødet er brunt. Tilsæt hakkede tomater. Kom nu vand i gryden, til alt fyldet er dækket. Tilsæt buillonterningen og rør godt rundt.
  4. Lad fyldet koge op. Tilsæt ketchup og worcestershiresauce. Skru lidt ned og lad fyldet småkoge indtil det meste af vandet er fordampet. Smag til med salt og peber.
  5. Smør et ovnfast fad og fyld bunden med ris. Fordel kødsaucen ovenpå. Drys så pankorasp og revet ost ovenpå. Bag lasagnen i ovnen ved 200 grader indtil osten er gyldenbrun. Pynt med lidt persille.

Noter

Tilpasset fra: Just One Cookbook

4 kommentarer

  1. Ih, det er virkelig en sjov ide med ris i lasagne – det må jeg helt sikkert prøve :)

  2. Ser lækkert og spændende ud og som noget, børnene også vil kunne lide. Jeg kunne tænke mig at prøve den med en lidt mere japansk eller asiatisk krydret kødsovs.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *