Laks med sesam og japansk sauce

Laks med sesam og japansk sauce

  • 0-1 time
  • Middel
Sesam laks med japansk sauce

Vi ved det jo godt – vi bør spise mere fisk. Jeg er personligt rigtig dårlig til at få spist fisk de anbefalede to gange om ugen, for det første fordi jeg ikke kan lide alle slags fisk og for det andet fordi jeg synes god fisk er rigtig dyrt. Jeg er dog rigtig begejstret for laks, som man kan lave alverdens retter med, og som man ofte kan få på tilbud. Jeg køber tit en lakseside på tilbud og skærer selv ud til laksebøffer, som jeg fryser ned.

Denne opskrift på laks er en af mine favoritter. Japanerne kan noget med sauce, om det er soya, teriyaki, okonomiyaki, eller lignende, og så er de ovenikøbet fedtfattige. Til denne lakseopskrift bliver laksebøffer dyppet i sesamfrø som steger med på panden og giver dem en lækker, sprød overflade.

Sesam laks med japansk sauce

Saucen til denne opskrift kræver nogle ingredienser som du muligvis ikke kan købe i dit almindelige supermarked, blandt andet mirin. Dette kan dog købes i alle asiatiske supermarkeder. Er du fra København ligger der et rigtig godt asiatisk supermarked på Østebro ved Svanemøllen station (Asian Market).

Forbered maizena/vand blanding og den japanske sauce i hver sin skål. Dyp laksebøfferne først i æg, derefter sesamfrø og steg laksebøfferne på panden, til sesamfrøene er gyldne. Hæld saucen over inden servering.

Sesam laks med japansk sauce

Sesam laks opskrift

Mængde:: 2 personer
Udskriv

Ingredienser

Japansk sauce:

  • 1/4 dl soja
  • 1 spsk mirin
  • 1/2 dl hønsebuillon
  • 1/4 tsk sukker
  • 1 spsk frisk revet ingefær
  • 1/2 fed presset hvidløg
  • 1 spsk maizena
  • 1 1/2 spsk koldt vand

Sesam laks:

  • 1 æg
  • 2 stk laks
  • 1/2 dl sesamfrø
  • olie til stegning

Fremgangsmåde

Japansk sauce:

  1. Rør soja, mirin, hønsebuillon, sukker, revet ingefær og presset hvidløg sammen i en lille skål. Rør maizena og vand sammen i en anden skål til maizenaen er opløst.

Sesam laks:

  1. Pisk ægget i en flad skål. Hæld sesamfrøene i en anden flad skål. Dyp den ene side af hver laksebøf først i æg og derefter i sesamfrø.
  2. Opvarm olie på en pande og steg laksen med sesamfrøene nedad i cirka fem minutter, til sesamfrøene er gyldne. Vend laksen og steg på den anden side indtil den er gennemstegt.
  3. Læg den færdigstegte laks på en tallerken og dæk med sølvpapir. Kom imens sauceblandingen på panden og lad det simre i 2 minutter under omrøring. Rør maizenablandingen i og lad saucen simre til den er tyknet. Hæld saucen over laksen og server straks.

4. oktober 2014 af Trine

Kommentar (1)

  • tina nymann Svar

    UH! Det ser lækkert ud. Skal helt sikkert afprøves…..

    4. oktober 2014 at 15:41

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven