Japanske madingredienser

Her finder du en liste og forklaring over forskellige japanske ingredienser, vi bruger i japansk mad. De fleste af disse varer kan købes i alle asiatiske supermarkeder. Vi køber vores ingredienser hos Asian Supermarked på Østerbro.

Goma dressingGoma dressingKraftig japansk sesam-sauce, der kan bruges som dressing eller dip.

MirinMirin

Sød risvin med alkohol, der bruges i madlavning. Mirin bruges ofte til sauce og marinade.

ÆgnudlerNudler

Æg nudler bruges til forskellige wokretter. Vores favorit er medium æg nudler fra Blue Dragon (fås bl.a. i Føtex).

Panko raspPankoEn slags grov rasp, der ofte bruges til friturestegning.

RisnudlerRisnudler

Klare, tynde nudler, lavet af ris. Bruges til mange forskellige japanske retter.

RispapirRispapirSpiseligt papir, der opblødes i vand og bruges til bl.a. sommerruller.
MadlavningsakeSakeJapansk risvin med 15-20% alkohol. Man kan købe sake bregnet til madlavning.

SojaSoja

Sauce lavet af sojabønner. Der findes lys og mørk. Jeg bruger den fra Xing Fu til madlavning og den fra Kikkoman til sushi.

SushirisSushiris

Meget klistrede ris, der bl.a. bruges til sushi men også kan spises som almindelige ris.

Teriyaki sauceTeriyaki sauceEn sød japansk sauce, der ofte bruges til kød- og wokretter. Kan laves fra bunden, men vi bruger altid den fra Kikkoman.