Jordbær baby shower cupcakes

Jordbær baby shower cupcakes

  • 1-2 timer
  • Middel
Baby shower cupcakes fra Bageglad

I lørdags holdt vi surprise baby shower for en af mine ældste og bedste veninder. I starten af det nye år bliver hun nemlig være mor til en lille pige, som vi glæder os utroligt meget til at møde!

Vi fejrede vores veninde med baby-lege, frokost og baby cupcakes.

Baby shower cupcakes fra Bageglad

Min søster og jeg lavede pynten til baby shower cupcakesene en uges tid i forvejen, så fondanten havde tid til at hærde helt. Dette er ikke nødvendigt hvis man laver småt pynt eller overtrækker en kage, men til pynt som dette som skal forblive stift oven på en cupcake er det vigtigt at give fondanten den ekstra tid til at blive helt hårdt.

Mette havde nogle fine barnevogn- og gyngehest udstikkere som vi brugte og resten af pynten lavede vi fra bunden af. Nu er det jo en lille pige der ventes, men vi brugte forskellige pastelfarver for at det hele ikke blev alt for lyserødt.

Babyshower pynt

Min veninde er ikke den store kagespiser, men hun plejer at være glad for mine cupcakes. Jeg bagte nogle supersvampede jordbær cupcakes som fik en anelse lyserød farve, og toppede dem med en luftig citron flødeglasur. Hvis man ønsker rigtige lyserøde cupcakes kan man blot tilsætte en lille smule frugtfarve til dejen.

Jordbær cupcakesSmå cupcakes

Disse jordbær cupcakes er meget luftige og svampede pga. jordbærpuréen i dejen.

Jordbær cupcake opskriftBaby shower kager

Jeg pyntede cupcakesene med baby shower pynten lige efter glasuren blev sprøjtet på og satte dem derefter i køleskabet, så glasuren kunne størkne let.

Baby shower cupcakes fra Bageglad

Baby shower cupcakes fra Bageglad

Jordbær baby shower cupcakes opskrift

Mængde:: 24 stk
Udskriv

Ingredienser

Jordbærpuré:

  • 400 g frosne jordbær
  • 1 tsk vand
  • 1 spsk sukker

Jordbær muffins:

  • 4 æg
  • 3 dl sukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 4 dl mel
  • 100 g smør

Fremgangsmåde

  1. Kom de frosne jordbær, vand og sukker i en lille gryde og lad det koge op, til jordbærrene er helt moste. Blend jordbærrene til en puré med en stavblender. Hæld jordbærpuréen igennem en si for at fjerne kernerne. Lad puréen køle lidt af.
  2. Pisk æg og sukker i en stor skål. Tilsæt bagepulver og mel. Smelt smørret og hæld det i cupcakedejen. Tilsæt til sidst jordbærpuréen og rør godt rundt.
  3. Fordel cupcakedejen i 24 muffinsforme (de skal være cirka 3/4 fyldt). Bag cupcakesene ved 200 grader i cirka 14 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.
  4. Pisk glasuren og kom den i en sprøjtepose. Sprøjt glasuren på cupcakesene når de er kølet helt af.

 


11. november 2015 af Trine

Kommentarer (3)

  • Camilla Svar

    Vil man kunne udskifte de frosne jordbær med blåbær?

    5. juli 2018 at 09:06
  • Rania Dalal Svar

    Hej! Jeg mangler et opskift til flødeglasur til jorbær cupcakes.

    16. august 2017 at 12:03
    • Trine Svar

      Hej Rania
      Beklager at linket var forsvundet fra opskriften. Jeg har tilføjet linket igen så du kan finde opskriften på flødeglasur 🙂

      16. august 2017 at 12:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven