Citronmousse lagkage

Forleden blev min veninde færdig med sin uddannelse og fortjente derfor en kage. Hun skal giftes til sommer og kagen var derfor også en god anledning til at afprøve forskellige smagssammensætninger og farvekombinationer til bryllupskagen.

Kagen blev en chokoladekage med citronmousse og friske hindbær, overtrukket og pyntet med fondant.

Kage med fondant

Fondant er en slags sukkermasse man bruger enten til at overtrække kager eller lave pynt med. Det fungerer ligesom marcipan og kan formes helt som man vil. Fordelen ved fondant i forhold til marcipan er, at det er hvidt, hvilket vil sige, at det er nemt at farve lige præcis den farve, man gerne vil have. Fondant farves primært med de såkaldte pastafarver, som ikke er så flydende som de almindelige frugtfarver, man køber i supermarkeder. Jeg bruger oftest Wiltons fondant, som jeg er meget tilfreds med.

Først skal der bages en kage. Kagen skal være høj nok til, at kunne deles i flere bunde, ellers skal der bages flere kager som kan lægges ovenpå hinanden. Jeg bagte to chokoladekager med en højde på ca. 2,5 cm.

Chokoladekage

Herefter skal fyldet laves. Jeg valgte at lave en citronmousse, der består af pisket fløde blandet med citronsaft, vaniljekorn og smeltet husblas.

HusblasCitronmousse

Placer kagen på et kagefad og smør citronmoussen på i et tykt lag.

Læg herefter friske (og skyllede!) hindbær oven på. Læg den næste bund på, og du har en chokoladekage lagt sammen med fyld. Du kan enten vælge at have ét lag fyld, eller flere lag, det er en smagssag. Herefter kan du med fordel sætte kagen i køleskabet et par timer så moussen stivner, før den overtrækkes med fondant.

Kage med citronmousse og hindbær

Kagen smøres herefter op med almindelig vanille buttercream, ved hjælp af en spatel, for at holde på fyldet.

TIP: for at få en helt glat overflade kan man dyppe spatlen i en smule varmt vand!

Kage opsmurt med vanilje buttercream

Fondanten rulles ud og kagen overtrækkes.

Kage overtrukket med fondant

Nu kan du pynte kagen som du vil – det er kun fantasien der sætter grænsen!

Her er bogstaver og blomster lavet af fondant. Jeg har brugt PME udstikker til blomsterne og Clikstix udstikker til bogstaverne. Borten og de små prikker i blomsterne er lavet af Royal Icing (RI). RI kan med fordel bruges til borter eller som lim til pynt, da det tørrer og bliver meget stift, og dermed ikke mister sin form.

Færdig kage

Citronmousse
Mængde: 1 lag
 

INGREDIENSER
  • ¼ liter piskefløde
  • Korn fra ½ stang vanille
  • 2 spsk flormelis
  • 4-5 tsk citronsaft
  • 1 blad husblas

FREMGANGSMÅDE
  1. Læg husblassen i blød i koldt vand i ca. 10 minutter. Pisk fløden let og tilsæt vanille, flormelis og citronsaft.
  2. Smelt husblassen over vandbad med det vand, der hænger ved når husblassen tages op af det kolde vand.
  3. Bland lidt af flødeskumsblandingen i husblassen og kom denne blanding i resten af flødeskumsblandingen. Husk at rør rundt hele tiden, så husblassen ikke trævler.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift:  

10 kommentarer

  1. michaela9. april 2014 kl. 13:00

    Hej,
    Hvis man skal lave denne kage som en bryllupskage i 3 lag (hvor nederst er den største og de to andre mindre) hvor meget fondant skal man så bruge?

    • Mette11. april 2014 kl. 10:38

      Hej Michaela!

      Det kommer helt an på, hvilken størrelse kage, du har tænkt dig at lave. Når jeg laver en kage med diameter 25-28cm, plejer jeg at skulle bruge én pakke af Wiltons fondant (ved ikke helt hvor mange gram der er í). Du skal tænke på, at det er vigtigt, at fondanten ikke bliver rullet for tyndt ud, da det så er meget svært at få folderne væk, når du glatter det ud på kagen. Skriv endelig igen hvis du skal have mere hjælp!

  2. Heidi Kestey3. marts 2014 kl. 09:42

    Hej.

    Dejligt med en simpel opskrift på citron mousse!

    • Heidi Kestey3. marts 2014 kl. 09:54

      Hov mit spørgsmål kom ikke med!
      Skal moussen ikke på køl på noget tidspunkt?

      • Mette4. marts 2014 kl. 20:13

        Hej Heidi!

        Når kagen er lagt sammen med mousse og bunde plejer jeg at sætte den i køleskabet i et par timer for at sikre, at moussen er stivnet før jeg smører den op med smørcreme. Det er dog ikke nødvendigt at have den på køl særlig længe da moussen stivner rimelig hurtigt. Den skal dog opbevares på køl inden den skal spises da der er fløde i.

  3. Sarah Ditlev30. august 2013 kl. 09:50

    Hvor ser dine kager flotte ud! Jeg skal lave en bryllupskage til imorgen, med citronmoussen i. Det bliver spændende.
    Hvilken tyl bruger du til at lave din kant med, og er der en bestemt teknik man skal bruge? Jeg har købt satinbånd til min kage, da jeg helst ikke ville kaste mig ud i for meget som ny.
    Kh Sarah

  4. Katja24. juli 2013 kl. 10:41

    Hej Mette. Hvor ser den lækker ud:-) Har du mon opskriften på chokoladekagen du bruger til kagen? Jeg står og skal igang med at lave bryllupskage til en venindes bryllup og synes det lyder perfekt at bruge en chokoladekage som bunde.

    Hilsen Katja

    • Mette5. august 2013 kl. 13:06

      Hej Katja! Beklager det forsinkede svar, jeg har været på sommerferie. Man kan bruge en hvilken som helst opskrift på chokoladekage til kagen, den skal bare helst være lidt bastant i det, det gør det nemmere at stable kager oven på hinanden, hvis det er det du skal med bryllupskagen.
      Opskriften på den chokoladekage, som jeg bruger, kommer på bloggen i løbet af en måneds tid. Hvis du skal bruge den før er du velkommen til at skrive en mail til mig på info@bageglad.dk, så kan jeg sende dig opskriften :)

  5. [...] Find flere instrukser her. [...]