Kanelbrød med glasur

Kanelbrød med glasur

  • 2-3 timer
  • Middel
Kanelbrød opskrift fra Bageglad

Det er januar og de fleste prøver at holde den slanke linie. Men jeg synes faktisk jeg har fortjent noget lækkert og sødt efter min løbetur på de isglatte veje i morges. Og det er jo lørdag…

Jeg har altid elsket de kanelbrød, man kan købe hos bageren. Høje, søde, luftige kanelbrød man kan brække fra hinanden og spise i store stykker. I skoletiden kan jeg huske at vi talte småpengene sammen så vi havde til at købe et halvt kanelbrød til deling (6,25 kroner kostede det dengang!).

Jeg har gjort bagerne kunsten efter og bagt et himmelsk kanelbrød, højt og lækkert med glasur på toppen – og hvis jeg selv skal sige det, så er det bedre end dem hos bageren!

Kanelbrød opskrift fra Bageglad

Den letteste måde at lave kanelbrød på er at lave kanelsnegle, rulle dem flade og mase dem ned i en brødform. På denne måde bliver kanelfyldet fordelt igennem hele kanelbrødet og det kan brækkes fra hinanden, når det er færdigbagt.

KanelsnegledejBage kanelsnegle

Kanelbrødet skal hæve efter det er samlet, da sneglene så bliver tæt pakket i brødformen. Når kanelbrødet bages bliver det til ét brød, der kan brækkes fra hinanden og får den karakteristiske overflade man kender.

Bage kanelbrødBagt kanelbrød

Hold fingrene fra kanelbrødet til det er kølet helt af på en bagerist (ja, jeg ved godt det er svært!) før du kommer glasur på.

Hjemmelavet kanelbrød opskrift

Glæd dig til at servere dette fantastiske kanelbrød! Mums!

Kanelbrød opskrift fra Bageglad

Kanelbrød opskrift fra Bageglad

Kanelbrød med glasur opskrift

Mængde:: 1 kanelbrød (4-6 personer)
Udskriv

Ingredienser

Dej:

  • 1 dl lunken mælk
  • 50 g gær
  • 1 spsk sukker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 æg
  • 80 g blødt smør
  • 300-350 g mel

Fyld:

  • 150 g blødt smør
  • 150 g brun farin
  • 3 tsk kanel

Bagning:

  • 20 g smeltet smør
  • smør til formen

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • 1 æggehvide

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i mælken i en stor skål. Tilsæt sukker, salt og æg og rør godt rundt. Tilsæt blødt smør og melet lidt ad gangen og ælt, til du får en glat og smidig dej. Lad dejen hæve i en halv time.
  2. Rør ingredienserne til fyldet sammen i en skål. Rul dejen ud til en stor rektangel. Smør fyldet på den udrullede dej.
  3. Rul dejen og skær skiver på halvanden cm ud. Læg skiverne på et stykke bagepapir og læg et andet stykke bagepapir ovenpå. Rul skiverne flade med en kagerulle. Gentag processen med alle skiverne.
  4. Pensl alle skiverne med smeltet smør. Stabel skiverne oven på hinanden og læg dem i en smurt brødform. Lad kanelbrødet efterhæve i 20 minutter.
  5. Bag kanelbrødet ved 190 grader i 15-20 minutter, til det er færdigbagt. Lad kanelbrødet køle helt af i formen.
  6. Rør glasuren og kom den på toppen af kanelbrødet.

 


16. januar 2016 af Trine

Kommentarer (7)

  • Maria Svar

    Jeg har nu lavet dette kanelbrød en del gange, og med stor tilfredshed. Det er så lækkert og svampet, det skal dog helst spises samme dag, det er lidt tørt dagen efter😊

    21. oktober 2018 at 12:46
  • Louise Svar

    Laver kanelbrødet efter opskriften og venter spændt i den lækre duft på at brødet bliver færdigt og er kølet helt af.
    Vi er godt lækkersulten da brødet er klar til sin glasur, det bliver et smukt resultat da den står der med sin glasur.

    Jeg går i gang med at skære brødet ud, og så er det bare næsten flydende dej indeni.
    Jeg er godt skuffet😐

    25. august 2018 at 17:27
    • Trine Svar

      Hej Louise, det er jeg da ked af at høre! Har du bagt dit kabelbrød på varmluft eller almindelig ovn indstilling?

      26. august 2018 at 14:07
      • Michael Petræus Svar

        Alm. Ovn eller varmluft…. ??
        Laver det sammme kanelbrød, er dog først lige gået igang med bagningen….??

        27. august 2018 at 06:33
      • Michael Petræus Svar

        Alm. Ovn eller varmluft??

        27. august 2018 at 06:35
        • Trine Svar

          Det skal bages på alm. ovn indstilling.

          27. august 2018 at 06:45
  • Bente Svar

    Lækkere opskrifter som inspirerer og som skal prøves ved først kommende lejlighed.

    5. april 2016 at 21:04

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven