Klassiske pandekager

Ingen madblog uden en god pandekageopskrift. Der er et hav af muligheder inden for fyld men jeg bruger altid samme opskrift på pandekager – nemlig Tørsleffs klassiker fra Den Gule Dessertbog!

Pandekager

I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde og sprøde, stegt i smør.

Stege pandekageStege pandekage

Her er noget af mit yndlings pandekagefyld:

  • vanilleis med jordbærsyltetøj
  • vanillecreme
  • nutella
  • vanilleis, chokoladestykker og hindbærsauce
  • friske blåbær
  • citroncreme

En stak pandekager

Klassiske pandekager
Tilpasset fra: 
Mængde: Cirka 12 stk
 

INGREDIENSER
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

FREMGANGSMÅDE
  1. Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt mælk og sammenpisket æg.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. Steg pandekagerne i smør.

NOTER
Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: