Madpandekager med oksekød

Der er nu kun en uge til jeg rejser til det fantastiske Sicilien og den kan ikke gå hurtigt nok. Med arbejde, sygdom og regnvejr er ferien i år virkelig tiltrængt. For at muntre mig selv op bruger jeg en masse tid i køkkenet hvor jeg laver alle mine yndlingsretter. Dette er en af dem!

Disse madpandekager er simpelthen så lækre og et sikkert hit hos både børn og voksne. Man kan selvfølgelig komme forskelligt fyld i, men vores foretrukne er oksekød og revet gulerod.

Madpandekager med oksekød | Opskrift fra Bageglad.dk

Disse madpandekager er nemme at lave til mange mennesker og kan laves i forvejen – de skal bare i ovnen i tyve minutter inden servering, så er de klar.

Pandekagerne steges og fyldet laves. På hver pandekage lægges 2-3 spiseske fyld på midten og drysses med revet ost.

PandekagePandekage med oksekød og gulerødderPandekage med oksekød, gulerødder og ost

Kanterne foldes ind under fyldet så man får små pakker. De placeres tæt op ad hinanden i et ovnfast fad og til sidst drysses ekstra ost ovenpå.

PandekagepakkePandekager med ost

Madpandekagerne kan serveres med forskelligt tilbehør. Velbekomme!

Madpandekager med oksekød | Opskrift fra Bageglad.dk

4.7 from 3 reviews
Madpandekager med oksekød
 
Mængde: 10-12 stk
INGREDIENSER
Pandekager:
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør
Fyld:
  • 450-500 g hakket oksekød
  • 3 gulerødder
  • 1½ pose revet ost
FREMGANGSMÅDE
  1. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål til pandekagedejen. Tilsæt mælk og sammenpisket æg. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages. Steg pandekagerne i smør.
  2. Lad pandekagerne køle lidt af. Lav imens fyldet: skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Steg oksekøddet i lidt smør. Rør det revne gulerod i oksekøddet.
  3. Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
  4. Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
  5. Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.

Pin It

16 kommentarer

  1. Hej Trine.
    Har i dag med succes lavet madpandekager.
    Dog syntes jeg fyldeT virkede tørt og manGlende smag. Nogle ideer til næste gang.
    Iøvrigt super side med dejlige opskrifter. Følger den med glæde.

    1. Hej Lonnie
      Du kan tilsætte krydderier eller for eksempel kidneybønner til kødsaucen. Pas dog på med at fyldet ikke bliver for vådt.
      Jeg laver også tit madpandekager med kylling, spinat og champignons.

  2. Skulle bruge opskrift på Madpandekager. Fandt heldigvis den her.

    Laver “spyd” med hak ox og div grønt.

    Kugler af hak ox – rød pebber – hak ox – grøn peber – hak ox – løg – hak ox – gul peber puttes på spyddet og steges i ovnen ved et par 100 * (til de er færdige !).
    Tag det færdige spyd og læg i den ene side af pandekagen, tilsæt evt. lidt dressing/ost/creme fraice efter behov, rul pandekagen om spyddet og træk spyddet ud til sidst.
    SPIS :)

    Der kan selvfølgelig anvendes alle mulige typer kød og grønt.
    Kan vel fryses når de er rullet og klar til stegning. Tø op og varm igennem i ovn !

    1. Hej Ann-Sophie,
      Ja det kan du sagtens. Kom den i køleskabet i en lufttæt boks :)
      De kan varmes i mikroovnen eller i ovnen næste dag (ovn er bedst).

  3. Hvor mange grader skal ovnen stå på? Der skal vel bruges en almindelig pande, og ikke en pandekage-pande, eller hvordan?

    1. Hej Patrick,
      Madpandekagerne skal bages ved 200 grader (jeg har tilføjet det til opskriften).
      Du kan bage pandekagerne både på en almindelig pande eller en pandekagepande, det er lidt afhængigt af hvor store du vil have, at de skal være :)

  4. Hej,jeg undrer mig over at der må bruges hvedemel i opskrifterne,når det frarådes i fodmap.
    mvh Mogens

  5. Mange tak, brugte flere timer på at finde en opskrift som denne på simple pandekager til mad.
    Dejlig nem at følge og smager vidunderligt.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: