Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksekød

  • 1-2 timer
  • Middel
Madpandekager med oksekød

Der er nu kun en uge til jeg rejser til det fantastiske Sicilien og den kan ikke gå hurtigt nok. Med arbejde, sygdom og regnvejr er ferien i år virkelig tiltrængt. For at muntre mig selv op bruger jeg en masse tid i køkkenet hvor jeg laver alle mine yndlingsretter. Disse madpandekager med oksekød er en af favoritterne!

Disse pandekager med oksekødsfyld er simpelthen så lækre og et sikkert hit hos både børn og voksne. Man kan selvfølgelig komme forskelligt fyld i, men vi foretrækker altså oksekød og revet gulerod.

Disse madpandekager med oksekød er nemme at lave til mange mennesker og kan laves i forvejen – de skal bare i ovnen i tyve minutter inden servering, så er de klar.


Madpandekagerne steges og oksekødsfyldet laves. På hver pandekage lægges 2-3 spiseske fyld på midten og drysses med revet ost.

Kanterne foldes ind under fyldet så man får små pakker. De placeres tæt op ad hinanden i et ovnfast fad og til sidst drysses ekstra ost ovenpå.

Madpandekagerne kan serveres med forskelligt tilbehør. Velbekomme!

Madpandekager opskrift

Madpandekager med oksekød

Madpandekager med oksekød og revet ost

Ret: Hovedret
Samlet tid: 1 time 30 minutter
Mængde:: 10 -12 stk

Lækre madpandekager med fyld, som med fordel kan laves i god tid og sættes i ovnen en halv times tid før servering. Pandekagerne fyldes med oksekød og revet ost.

Udskriv

Ingredienser

Pandekager:

  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1/4 liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

Fyld:

  • 450-500 g hakket oksekød
  • 3 gulerødder
  • pose revet ost

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål til pandekagedejen. Tilsæt mælk og sammenpisket æg. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages. Steg pandekagerne i smør.
  2. Lad pandekagerne køle lidt af. Lav imens fyldet: skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Steg oksekøddet i lidt smør. Rør det revne gulerod i oksekøddet.
  3. Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
  4. Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
  5. Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


24. juni 2012 af Trine

Kommentarer (18)

  • Mette Svar

    Hvor mange gange vil du tror jeg skal gange op hvis jeg skal lave til 16 personer ?

    14. august 2016 at 11:46
    • Trine Svar

      Hej Mette
      Jeg vil regne med 2 stk per person, så jeg vil lave tredobbelt portion, eventuelt firedobbelt hvis du vil være helt sikker på, at der er nok mad 🙂

      14. august 2016 at 17:32
  • Lonnie nielsen Svar

    Hej Trine.
    Har i dag med succes lavet madpandekager.
    Dog syntes jeg fyldeT virkede tørt og manGlende smag. Nogle ideer til næste gang.
    Iøvrigt super side med dejlige opskrifter. Følger den med glæde.

    8. april 2015 at 18:42
    • Trine Svar

      Hej Lonnie
      Du kan tilsætte krydderier eller for eksempel kidneybønner til kødsaucen. Pas dog på med at fyldet ikke bliver for vådt.
      Jeg laver også tit madpandekager med kylling, spinat og champignons.

      8. april 2015 at 21:38
  • Ugens madplan uge 12 | Milles mad Svar

    […] Onsdag:  Gryderet med kål og lammefars. Vi spiser ris til. Der laves nok til fyld i pirogger til fredag. […]

    15. marts 2015 at 20:29
  • Steen Svar

    Skulle bruge opskrift på Madpandekager. Fandt heldigvis den her.

    Laver “spyd” med hak ox og div grønt.

    Kugler af hak ox – rød pebber – hak ox – grøn peber – hak ox – løg – hak ox – gul peber puttes på spyddet og steges i ovnen ved et par 100 * (til de er færdige !).
    Tag det færdige spyd og læg i den ene side af pandekagen, tilsæt evt. lidt dressing/ost/creme fraice efter behov, rul pandekagen om spyddet og træk spyddet ud til sidst.
    SPIS 🙂

    Der kan selvfølgelig anvendes alle mulige typer kød og grønt.
    Kan vel fryses når de er rullet og klar til stegning. Tø op og varm igennem i ovn !

    18. februar 2014 at 16:50
    • Steen Svar

      Hov…. Jeg skal da selvfølgelig også prøve oksekødspandekagepakken 🙂

      18. februar 2014 at 16:52
  • Bg Svar

    Dejen er jo mega tyk!!

    14. maj 2013 at 15:21
    • Trine Svar

      Hej Bg,
      Har du husket at smørret skal være helt smeltet? Dejen burde være flydende.

      14. maj 2013 at 20:45
  • Ann-Sophie Svar

    Kan man spise dem der er tilovers dagen efter? 🙂

    16. april 2013 at 11:58
    • Trine Svar

      Hej Ann-Sophie,
      Ja det kan du sagtens. Kom den i køleskabet i en lufttæt boks 🙂
      De kan varmes i mikroovnen eller i ovnen næste dag (ovn er bedst).

      18. april 2013 at 09:00
  • Patrick Svar

    Hvor mange grader skal ovnen stå på? Der skal vel bruges en almindelig pande, og ikke en pandekage-pande, eller hvordan?

    21. marts 2013 at 01:57
    • Trine Svar

      Hej Patrick,
      Madpandekagerne skal bages ved 200 grader (jeg har tilføjet det til opskriften).
      Du kan bage pandekagerne både på en almindelig pande eller en pandekagepande, det er lidt afhængigt af hvor store du vil have, at de skal være 🙂

      21. marts 2013 at 16:51
  • Mogens Svar

    Hej,jeg undrer mig over at der må bruges hvedemel i opskrifterne,når det frarådes i fodmap.
    mvh Mogens

    17. marts 2013 at 20:59
  • Emil Svar

    Tak for opskriften jeg vil prøve den til madlavning i skolen 😉

    4. februar 2013 at 11:44
  • Flemmin Svar

    Mange tak, brugte flere timer på at finde en opskrift som denne på simple pandekager til mad.
    Dejlig nem at følge og smager vidunderligt.

    10. november 2012 at 18:32
    • Trine Svar

      Jeg er glad for at høre at pandekagerne blev gode!

      11. november 2012 at 14:16

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven