Madpandekager med oksekød

Share on Facebook67Pin on Pinterest34Tweet about this on TwitterEmail to someone

Der er nu kun en uge til jeg rejser til det fantastiske Sicilien og den kan ikke gå hurtigt nok. Med arbejde, sygdom og regnvejr er ferien i år virkelig tiltrængt. For at muntre mig selv op bruger jeg en masse tid i køkkenet hvor jeg laver alle mine yndlingsretter. Dette er en af dem!

Disse madpandekager er simpelthen så lækre og et sikkert hit hos både børn og voksne. Man kan selvfølgelig komme forskelligt fyld i, men vores foretrukne er oksekød og revet gulerod.

Madpandekager med oksekød | Opskrift fra Bageglad.dk

Disse madpandekager er nemme at lave til mange mennesker og kan laves i forvejen – de skal bare i ovnen i tyve minutter inden servering, så er de klar.

Pandekagerne steges og fyldet laves. På hver pandekage lægges 2-3 spiseske fyld på midten og drysses med revet ost.

PandekagePandekage med oksekød og gulerødderPandekage med oksekød, gulerødder og ost

Kanterne foldes ind under fyldet så man får små pakker. De placeres tæt op ad hinanden i et ovnfast fad og til sidst drysses ekstra ost ovenpå.

PandekagepakkePandekager med ost

Madpandekagerne kan serveres med forskelligt tilbehør. Velbekomme!

Madpandekager med oksekød | Opskrift fra Bageglad.dk

4.7 from 3 reviews
Madpandekager med oksekød
Serves: 10-12 stk
 
Ingredients
Pandekager:
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • ¼ liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør
Fyld:
  • 450-500 g hakket oksekød
  • 3 gulerødder
  • 1½ pose revet ost
Instructions
  1. Rør mel, bagepulver og salt sammen i en skål til pandekagedejen. Tilsæt mælk og sammenpisket æg. Smelt smør og rør det i dejen lige inden pandekagerne skal bages. Steg pandekagerne i smør.
  2. Lad pandekagerne køle lidt af. Lav imens fyldet: skræl og riv gulerødderne groft på et rivejern. Steg oksekøddet i lidt smør. Rør det revne gulerod i oksekøddet.
  3. Kom 2-3 spiseske fyld på midten af hver pandekage og drys med ost. Fold siderne ind under pandekagen så den bliver til en lille pakke.
  4. Placer hver pandekagepakke i et smurt, ovnfast fad tæt op ad hinanden. Drys til sidst ost over alle pandekagerne.
  5. Bag pandekagerne i ovnen ved 200 grader i 20 minutter eller til osten er smeltet og lidt brun. Server straks.

18 kommentarer

    1. Hej Mette
      Jeg vil regne med 2 stk per person, så jeg vil lave tredobbelt portion, eventuelt firedobbelt hvis du vil være helt sikker på, at der er nok mad :-)

  1. Hej Trine.
    Har i dag med succes lavet madpandekager.
    Dog syntes jeg fyldeT virkede tørt og manGlende smag. Nogle ideer til næste gang.
    Iøvrigt super side med dejlige opskrifter. Følger den med glæde.

    1. Hej Lonnie
      Du kan tilsætte krydderier eller for eksempel kidneybønner til kødsaucen. Pas dog på med at fyldet ikke bliver for vådt.
      Jeg laver også tit madpandekager med kylling, spinat og champignons.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Rate this recipe: