Marcipan horn

Marcipan horn

  • 1-2 timer
  • Middel
Marcipan horn opskrift fra Bageglad

Jeg har glædet mig til at dele denne opskrift med jer, som er en af mine livretter – nemlig marcipan horn. Åh de er så lækre, både når de serveres lune eller kolde og jeg får altid helt ondt i maven fordi jeg spiser for mange af dem. De er som croissanter, men BEDRE, da hornene er lavet af en lækker gærdej med remonce drysset med sukker. Det bliver bare ikke bedre!

De heldige af jer, der holder påskeferie hele næste uge bør bage disse horn til formiddagskaffen. Jeg skal hjem til mine forældre i Nordsjælland og holde påskeferie med masser af god mad, løbeture i skoven og familiehygge, så disse bliver helt sikkert bagt i løbet af ugen.

Dette er en af de gamle opskrifter i familien og efter min mening den bedste opskrift på horn, man kan finde. Man kan variere hornene så de ikke har marcipan i, men kun smør, så de bliver til smørhorn. Jeg foretrækker dog luksusversionen af horn med marcipan, guf guf!

Marcipan horn opskrift

Horn laves ved at rulle dej ud i en cirkel, som skæres ud, og lægge fyld langs kanterne. Det er samme system som når man for eksempel laver pølsehorn.

Dejen til hornene er fyldt med smør og er rigtig lækker klistret. Sørg derfor for at komme mel på bordet, inden den rulles ud. Dejen deles i tre og hver portion rulles ud til en stor cirkel, som deles i otte stykker. Der lægges en klat fyld på hver trekant og trekanterne rulles fra den brede side ind mod midten, så de former et horn.

Folde hornBage horn

Hornene sættes på en bageplade beklædt med bagepapir. De pensles og der drysses sukker på og så efterhæver de inden bagning. De skal have høj varme i kort tid så de bages kun i 15 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Resultatet er disse PERFEKTE marcipanhorn eller smørhorn som har den bedste smag du nogensinde kan forestille dig.

Marcipan horn opskrift fra Bageglad

 

Marcipan horn opskrift fra Bageglad

Marcipan horn opskrift

Mængde:: 24 stk
Udskriv

Ingredienser

Horn:

  • 75 g gær
  • 2 1/2 dl mælk
  • 500 g mel
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 250 g blødt smør

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 75 g marcipan
  • 1/4 tsk kardemomme

Pynt:

  • 1 æg til pensling
  • Perlesukker til drys

Fremgangsmåde

  1. Rør gæren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt mel, sukker, salt og smør og ælt blandingen sammen til en ensartet dej.
  2. Lav fyldet ved at mose smør, sukker, marcipan og kardemomme sammen til en remonce.
  3. Del dejen i tre portioner. Rul hver portion ud til en cirkel med en diameter på cirka 25 cm. Skær cirklen ud i otte dele.
  4. Kom en teskefuld fyld langs yderkanten på hver trekant. Rul hver trekant sammen fra den brede ende ind mod midten, så den former et horn. Sørg for, at spidsen slutter på bunden af hornet, så fyldet ikke render ud, når de bages. Gentag processen med de to næste portioner.
  5. Placer hornene på en bageplade beklædt med bagepapir og pensl dem med æg. Drys perlesukker på hornene. Lad hornene hæve et lunt sted i cirka 20 minutter.
  6. Bag hornene ved 250 grader almindelig ovn i cirka 15 minutter, til de er gyldne.

 


13. april 2014 af Trine

Kommentarer (15)

  • Kirsten Thostrup Svar

    Fandt din opskrift på lækre smørhorn, ret tilfældigt, og hold nu op hvor de gode, min gamle opskrift er nu smidt ud og erstattet ned din. Lækre, bløde og helt vidunderlige også som en kage her til jul.

    17. december 2018 at 11:16
  • Caroline Andersen Svar

    Hej

    Jeg faldt over din opskrift på marcipanhorn, dem må jeg simpelhent prøve at lave, da de lyder alt for lækre :-))
    Jeg er dog i tvivl om, den smør som der skal i grunddejen skal smeltes først?

    Mange hilsener fra
    Caroline 🙂

    2. januar 2016 at 22:36
    • Trine Svar

      Hej Caroline
      Smørret skal ikke smeltes, men skal være blødt så det kan æltes i dejen. Dvs du kan tage smørret ud af køleskabet 1/2-1 time før du skal bage. God fornøjelse!

      2. januar 2016 at 23:01
  • Maria Svar

    Hej,

    Skal dejes slet ikke hæve?

    De lyder lækre, jeg vil prøve dem til min fødselsdag 🙂

    mvh Maria

    18. november 2015 at 20:06
    • Maria Svar

      Hov, jeg fik svar da jeg læste opskriften igen 🙂

      18. november 2015 at 20:08
  • Camilla Svar

    Hejsa 🙂

    De lYder super lækre! Vil pRøve at laVe dem til fødselsdagsgæstErne på lørdag 🙂
    Kan man bruge kærnEmælk i stedet for alm. Mælk?

    Mvh. Camilla

    1. juli 2015 at 21:43
    • Trine Svar

      Hej Camilla
      Det har jeg ikke prøvet, men det tror jeg umiddelbart godt. Lad mig gerne høre hvordan det går!

      1. juli 2015 at 21:57
  • Pia Svar

    skAL dejen kun hæve Tilsidst i 20 min??

    2. april 2015 at 16:39
    • Trine Svar

      Hej Pia
      Ja det skal den. God fornøjelse

      3. april 2015 at 10:34
  • Karina Vium Svar

    Fantastiske gode horn, jeg putter også et lille stykke nougat i 😉

    14. september 2014 at 11:02
  • Min pony hedder Elvis Svar

    Det lyder rigtig lækkert.
    Har du prøvet at putte chokolade i i stedet for marcipan eller ved du om det kan lade sig gøre?
    Kh. Emilie

    4. maj 2014 at 16:16
    • Trine Svar

      Hej Emilie
      Jeg har ikke prøvet med chokolade, men jeg ville undlade remoncen og udelukkende kommet lidt hakket chokolade i, hvis du prøver 🙂

      5. maj 2014 at 16:57
      • MIN PONY HEDDER ELVIS Svar

        Det prøver jeg sikkert en dag.
        Tak for svaret

        5. maj 2014 at 19:01
  • Niels Joensen Svar

    Hej Trine
    Din opskrift på marcipan horn lyder helt vildt godt.
    Kan de fryses efter bagning og varmes senere.
    Vi kan nok ikke spise 24 stk. på engang da vi kun er 2. :o)
    Mvh. Niels

    13. april 2014 at 10:37
    • Trine Svar

      Hej Niels
      Hornene kan sagtens fryses, det gør vi tit! Man kan altid lune dem lidt i mikroovnen hvis man synes.

      13. april 2014 at 10:45

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven