Hjemmelavet muslibar

Hjemmelavet muslibar

  • 0-1 time
  • Middel
Muslibar opskrift fra Bageglad

Jeg er ikke så god til store måltider og spiser gerne 6-8 gange om dagen. Derfor er jeg altid på jagt efter gode mellemmåltider og et af mine favoritter er muslibarer. De muslibarer man kan få i supermarkedet er ofte propfyldt med sukker og koster desuden en formue, så der er blevet eksperimenteret godt og grundigt med en hjemmelavet version.

Denne luksus udgave af muslibaren er ikke den sundeste af slagsen da den altså ikke er sukkerfri – til gengæld er den det lækreste, du kommer til at sætte tænderne i i løbet af dagen! Fyldt med kerner og tørret frugt giver den energi til de næste par timer.

Muslibar opskrift fra Bageglad

Prøv dig frem med, hvilke tørrede frugter og kerner du kan lide i dine muslibarer. Jeg foretrækker denne version med rosiner og tranebær, men man kan også bruge andet tørret frugt som for eksempel tørret æble eller tørrede gojibær.

De våde og tørre ingredienser til myslibarerne røres sammen i hver sin skål og blandes derefter til en muslibarmasse. Massen fordeles i en bageform beklædt med bagepapir og bages i en halv time i ovnen. Muslibarerne skæres ud med en kniv og bages derefter i yderligere 10 minutter, så de bliver hårde og ikke falder fra hinanden.

Muslibar ingredienserBage muslibarer

Resultatet er superlækre müslibarer perfekt til mellemmåltid eller til at have med i madpakken. Muslibarerne får en dejlig smag af kanel og vanille blandet med smagen fra det tørret frugt og kerner.

Mueslibar opskrift

Muslibar opskrift fra Bageglad

Hjemmelavet muslibar opskrift

Mængde:: 12 stk
Udskriv

Ingredienser

  • 200 g grovvalsede havregryn
  • 75 g farinsukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 1/2 tsk vanillesukker
  • 1/2 tsk salt
  • 75 g fuldkornshvedemel
  • 50 g solsikkekerner
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g grofthakkede nødder , fx hasselnødder
  • 25 g kokosmel
  • 100 g rosiner
  • 25 g tørrede tranebær
  • 25 g kokosolie
  • 1 revet æble
  • 1 dl lys sirup
  • 1/4 dl rapsolie
  • 2 æg

Fremgangsmåde

  1. Rør havregryn, farinsukker, kanel, vanillesukker, salt og mel sammen i en skål. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner, hakkede nødder, kokosmel, rosiner og tranebær og rør det sammen.
  2. Rør kokosolie, revet æble, sirup, rapsolie og æg sammen i en anden skål og hæld det i skålen med de tørre ingredienser. Rør massen sammen grundigt.
  3. Pres muslibar massen ud i en bageform beklædt med bagepapir på cirka 32 x 22 cm, så den er fordelt i et jævnt lag.
  4. Bag muslibarerne ved 175 grader varmluft i 30 minutter. Tag muslibarerne ud af ovnen og lad dem køle lidt af. Løft muslibarerne op ved hjælp af bagepapiret og skær dem ud i 12 stykker, inden massen bliver helt kold.
  5. Kom muslibarerne på en bagerist og bag dem ved 125 grader varmluft i yderligere 10 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Opskriftsnoter

Muslibarerne kan holde sig cirka 1 uge i en lufttæt beholder.

 


12. februar 2014 af Mette

Kommentar (1)

  • Cyp Svar

    Awesome receipt!
    Make your own bars!!

    Cyp

    28. oktober 2016 at 15:06

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven