Her finder du mine bagværk opskrifter på lækkert bagværk, som du nemt kan bage derhjemme. Jeg har udviklet bagværk opskrifter til mange forskellige niveauer, så der er noget for enhver smag. Fælles for alle opskrifterne er, at de er gennemprøvede og pålidelige. Det er så hyggeligt at bage derhjemme og lade duften af frisk bagværk fylde huset – jeg håber du bliver inspireret af mine bagværk opskrifter herunder!
Leder du efter lækre bagværk opskrifter så du kan forkæle din familie eller venner? Denne samling bagværk opskrifter har noget for enhver smag. Udforsk alt fra klassisk dansk bagværk som kanelgifler og brunsviger til mine udenlandske favoritter som bananbrød og scones. Uanset om du er nybegynder eller en erfaren bager vil mine gennemprøvede opskrifter med trin-for-trin instrukser sikre, at dit bagværk bliver vidunderligt. Så gør klar til den uimodståelige duft af friskt bagværk i dit køkken!
Det er afgørende for godt bagværk, at dejen opnår den rigtige hævning. Ofte vil en god gærdej kræve, at dejen hæver flere gange, for eksempel efter du har æltet ingredienserne til dejen sammen (forhævning) og efter du har udformet dit bagværk men inden bagning (efterhævning). Hævning er vigtig fordi det er det der gør, at dit bagværk får den vidunderlige luftige konsistens.Sådan skal du dække dejen imens den hæver:
Hvis opskriften indeholder gær kan man også bruge den metode, som hedder koldhævning. Dette betyder, at du lader dejen hæve over længere tid i køleskabet (typisk omkring 12 timer). Fordelen ved dette kan være, at du måske ikke har tid til at udforme og bage dit bagværk lige efter du har æltet dejen eller at du ønsker at dit bagværk skal få endnu mere smag. Så er koldhævning en god mulighed.
Mængden af gær du tilsætter til opskriften afgør hvor længe dejen skal hæve:
Mange bagværk opskrifter indeholder gær, som får bagværket til at hæve. Men måske har du ikke frisk gær ved hånden og vil gerne udskifte frisk gær med tørgær. Det kan du sagtens! Så længe du omregner mængden af frisk gær til den rigtige mængde tørgær vil det give præcis samme resultat i dit bagværk.
Det forholder sig nemlig sådan, at 3 gram frisk gær svarer til 1 gram tørgær. Derfor skal du dividere mængden af frisk gær med 3 for at finde den rigtige mængde tørgær. For eksempel hvis opskriften siger 25 gram frisk gær skal du kun bruge 8 gram tørgær, eller hvis den siger 50 gram frisk gær skal du kun bruge 16 gram tørgær.
Tørgær er supernemt at bruge men skal tilsættes til din dej på en anden måde end frisk gær. Frisk gær skal altid opløses i væske, f.eks. lun mælk eller vand. Tørgær derimod skal røres ud i melet.