Oreo cupcakes med citroncreme

Oreo cupcakes med citroncreme

13. december 2014 af Trine
Oreo cupcakes med citroncreme fra Bageglad

Cupcakes holder året rundt, også til jul. Jeg lavede disse fine cupcakes med snefnug til den årlige julefrokost med veninderne. De var et stort hit da de både smagte fantastisk og så rigtig fine og tøsede ud med perlemorglimtende snefnug.

Cupcakesene er vanille Oreo cupcakes med en citroncreme som komplimenterer den lidt søde cupcake. Selve cupcaken er en luftig en af slagsen som er fyldt med stykker af Oreos småkager. Citroncremen er en luftig pisket smørcreme, altså en blanding af smørcreme og flødeskum som derfor er lettere end en almindelig tung smørcreme.

Oreo cupcakes med citroncreme fra Bageglad

Snefnuggene til disse cupcakes skal laves dagen før cupcakesene bages, da de skal stivne natten over. Der bruges en snefnug udstikker til at udstikke dem af enten fondant eller sugarpaste. Derefter limes en perle i midten af snefnuggene og de pensles med perlemorsglimmer beregnet til fødevarer.

Bage Oreo cupcakesOreo kager

Dagen efter skal cupcakesene bages. Dejen til disse cupcakes bliver bedst hvis den røres på en røremaskine. Rør dejen sammen og tilsæt grofthakkede Oreos og rør rundt, så stykkerne fordeles jævnt i dejen. Fordel cupcakedejen i 12 muffinsforme i en muffinspande.

Bag cupcakesene indtil der ikke hænger ej ved en strikkepind stukket ind i midten af cupcakesene, cirka 16-18 minutter. Resultatet burde være en lys, luftig cupcake. Lad cupcakesene køle helt af på en bagerist.

Oreo muffins

Citroncremen piskes sammen og kommes i en sprøjtepose med et stort rundt hul. Cremen sprøjtes rundt på cupcakesene og snefnugget sættes på glasuren. Cupcaken stilles i køleskabet med det samme så glasuren kan stivne.

Pisket smørcreme holder ikke formen så godt som almindelig smørcreme og det er derfor vigtigt, at de kommer i køleskabet med det samme. Derfor skal cupcakesene også opbevares på køl indtil cirka 20 minutter før servering. Resultatet er disse helt fantastiske lette Oreo cupcakes.

Snefnug cupcakes fra Bageglad

Oreo cupcakes opskrift med citroncreme

Mængde: 12 stk

Ingredienser

Snefnug:

  • Lidt flormelis
  • En lille klump sugarpaste eller fondant
  • 1 snefnug udstikker
  • Lidt perlemorsglimmer (fødevaregodkendt)
  • 12 krymmelperler

Oreo cupcakes:

  • 110 g blødt smør
  • 1 1/2 dl sukker
  • 3 æg
  • 3 1/2 dl mel
  • 1/2 tsk vanillesukker
  • 1 1/2 tsk bagepulver
  • 1/2 dl mælk
  • 1 pakke Oreos (12 stk)

Citroncreme:

  • 3 1/2 dl flormelis
  • 110 g blødt smør
  • 1 tsk vanillesukker
  • 3 spsk citronsaft
  • 3/4 dl piskefløde

Fremgangsmåde

Snefnug:

  1. Snefnuggene skal laves dagen før cupcakesene, så de kan stivne natten over.
  2. Drys lidt flormelis på et spækbræt og rul sugarpasten så tyndt ud på flormelisen som du ønsker tykkelsen på snefnuggene (cirka 3 mm). Tryk udstikkeren ned og ryk lidt rundt på den, så den omkransene sugarpaste fjerner sig. Pres så snefnugget ud. Lav en lille fordybning i midten af snefnugget til perlen. Dryp en lille dråbe vand i hullet og placér perlen, så den limes fast. Pensl perlemorsglimmer på snefnugget. Gentag processen med de resterende snefnug og lad dem stivne udækket på et spækbræt natten over.

Oreo cupcakes:

  1. Pisk smørret i en røremaskine til det er luftigt. Tilsæt sukkeret og pisk yderligere. Tilsæt nu æggene et ad gangen hvor der piskes indimellem.
  2. Rør mel, vanillesukker og bagepulver sammen i en skål. Tilsæt melblandingen lidt ad gangen skiftevis med lidt mælk i skålen på røremaskinen og rør rundt på lav hastighed indimellem. Fortsæt til al melet og mælken er rørt i dejen.
  3. Hak Oreos groft med en stor kniv. Rør dem forsigtigt ud i cupcakedejen så stykkerne er godt fordel.
  4. Fordel cupcakedejen i 12 muffinsforme i en muffinspande. Bag Oreo cupcakesene ved 180 grader i 16-18 minutter.

Citroncreme:

  1. Pisk flormelis og blødt smør sammen med en elpisker i en skål. Tilsæt vanillesukker, citronsaft og piskefløde og pisk indtil citroncremen er let og luftig.

Dekorering:

  1. Cupcakesene kan dekoreres når cupcakesene er kølet helt af. Kom citroncremen i en sprøjtepose med en tyl med rundt hul (diameter cirka 15 mm) og sprøjt den på cupcakesene. Placér med det samme et snefnug skråt på glasuren og tryk let på det, så det sidder fast. Stil cupcaken i køleskabet med det samme. Gentag processen med de resterende cupcakes.

Opskriftsnoter

Opbevar cupcakesene på køl og tag dem ud cirka 20 minutter før servering.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *