Pandekager

Ingen madblog uden en god pandekage opskrift! Pandekagen er nemlig en af de mest populære og kendte desserter – vidste du, at der endda findes en Pandekagedag? Det er tirsdagen efter Fastelavn.

Der er et hav af muligheder inden for fyld til pandekager, men jeg bruger altid den samme opskrift til selve pandekagerne, nemlig Tørsleffs klassiker, som du får her.

Pandekager

I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde og sprøde, stegt i smør på panden.

Stege pandekageStege pandekage

Man kan nærmest spise hvad som helst på pandekager, men mit yndlings pandekagefyld er:

  • vanilleis os jordbærsyltetøj
  • vanillecreme
  • nutella
  • vanilleis, chokoladestykker og hindbærsauce
  • friske blåbær
  • citroncreme

Pandekager opskrift fra Bageglad.dk

Klassiske pandekager
Tilpasset fra: 
Mængde: Cirka 12 stk
 

INGREDIENSER
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

FREMGANGSMÅDE
  1. Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt mælk og sammenpisket æg.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. Steg pandekagerne i smør.

NOTER
Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: