Pandekager

Ingen madblog uden en god pandekage opskrift! Pandekagen er nemlig en af de mest populære og kendte desserter – vidste du, at der endda findes en Pandekagedag? Det er tirsdagen efter Fastelavn.

Der er et hav af muligheder inden for fyld til pandekager, men jeg bruger altid den samme opskrift til selve pandekagerne, nemlig Tørsleffs klassiker, som du får her.

Pandekager

I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde og sprøde, stegt i smør på panden.

Stege pandekageStege pandekage

Man kan nærmest spise hvad som helst på pandekager, men mit yndlings pandekagefyld er:

  • vanilleis os jordbærsyltetøj
  • vanillecreme
  • nutella
  • vanilleis, chokoladestykker og hindbærsauce
  • friske blåbær
  • citroncreme

Pandekager opskrift fra Bageglad.dk

5.0 from 1 reviews
Klassiske pandekager
 
Tilpasset fra:
Mængde: Cirka 12 stk
INGREDIENSER
  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • ¼ liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør
FREMGANGSMÅDE
  1. Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt mælk og sammenpisket æg.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. Steg pandekagerne i smør.
NOTER
Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.
Pin It

Nyhedsbrev

Tilmeld dig Bageglads nyhedsbrev og få opskrifter sendt direkte til din mail.

Kommentarer

  1. Pernille skriver:

    Det er en gammel opskrift, men jeg tillader mig at kommentere alligevel. Har haft lyst til pandekager de sidste par dage, og har nu fundet nok inspiration til at bevæge mig ud i det. tak for at dele din opskrift med os!

    • Trine skriver:

      Nogle gange er de gamle opskrifter de bedste ;-) God pandekagespisning!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Bedøm denne opskrift: