Pandekager

Share on Facebook0Pin on Pinterest102Tweet about this on TwitterEmail to someone

Ingen madblog uden en god pandekage opskrift! Pandekagen er nemlig en af de mest populære og kendte desserter – vidste du, at der endda findes en Pandekagedag? Det er tirsdagen efter Fastelavn.

Der er et hav af muligheder inden for fyld til pandekager, men jeg bruger altid den samme opskrift til selve pandekagerne, nemlig Tørsleffs klassiker, som du får her.

Pandekager opskrift fra Bageglad

I min verden skal klassiske pandekager være ultratynde og sprøde, stegt i smør på panden.

Man kan nærmest spise hvad som helst på pandekager, men mit yndlings pandekagefyld er:

  • vanilleis os jordbærsyltetøj
  • vanillecreme
  • nutella
  • vanilleis, chokoladestykker og hindbærsauce
  • friske blåbær
  • citroncreme

Pandekage opskrift fra Bageglad

Pandekager opskrift fra Bageglad
5 fra 1 stemme
Udskriv

Pandekager opskrift

Mængde: 12 stk (cirka)

Ingredienser

  • 125 g hvedemel
  • ½ tsk bagepulver
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk kardemomme
  • 1/4 liter mælk
  • 3 æg
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

  1. Rør mel, bagepulver, salt, sukker og kardemomme sammen i en skål. Tilsæt mælk og sammenpisket æg.
  2. Smelt smørret i en gryde eller i mikroovnen og rør det i dejen, lige inden pandekagerne skal steges. Steg pandekagerne i smør.

Noter

Tilpasset fra: Tørsleffs

Til dobbeltportion skal der kun bruges 4 æg.

2 kommentarer

  1. Det er en gammel opskrift, men jeg tillader mig at kommentere alligevel. Har haft lyst til pandekager de sidste par dage, og har nu fundet nok inspiration til at bevæge mig ud i det. tak for at dele din opskrift med os!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *