Quinoa, kylling og grøntsagsfad

Quinoa, kylling og grøntsagsfad

  • 0-1 time
  • Begynder
Quinoa i fad opskrift

Hvis du ikke allerede har opdaget quinoa skal du læse med her. Jeg er nemlig stor fan, ikke mindst fordi quinoa er et sundt alternativ til hvide ris, men også fordi quinoa har en speciel smag og konsistens som jeg er vild med!

Quinoa minder rent ernæringsmæssigt om brune ris, men indeholder mere protein og alle gode aminosyrer. Det kan tilberedes og spises på mange forskellige måder, jeg foretrækker det dog kogt som ris, som i denne nemme hverdagsret med quinoa, kylling og grøntsager.

Quinoa i fad opskrift

Dette lækre fad består af quinoa, blandede grøntsager og kylling toppet med revet ost. Det kan sagtens laves uden kylling og er stadig lige så lækkert. Det er også nemt at variere retten med forskellige grøntsager.

De forskellige dele af retten tilberedes hver for sig – hhv. quinoa, kylling og grøntsager – og samles derefter i et ovnfast fad, der toppes med revet ost.

Quinoa og grøntsagerOvnfast fad med ost

Quinoa i fad opskrift

Quinoa kylling- og grøntsagsfad opskrift

Mængde:: 4 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 3/4 dl quinoa
  • 1 3/4 dl vand
  • 3/4 grøntsagsbuillonterning
  • 1/4 hønsebuillonterning
  • 100 g asparges
  • 100 g squash
  • 8-10 champignons
  • 10 cherrytomater
  • 1 fed hvidløg
  • 2-3 stk kyllingebryst
  • salt og peber
  • 150 g revet mozzerella
  • smør til stegning og til at smørre fadet

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader. Kom quinoa, vand og de to slags buillonterninger i en gryde og kog quinoaen efter anvisning på pakken - cirka 20 minutter.
  2. Skær kyllingen ud i mindre stykker og steg det i lidt smør på en pande. Skær aspargesene ud i mindre stykker og damp dem i en gryde med lidt vand i 2-3 minutter. Hæld vandet fra.
  3. Skær champignonsene ud i skiver. Svits hvidløg i lidt smør og tilsæt champignonsene og steg i 5 minutter.
  4. Halvér cherrytomaterne og skær squashen ud i mindre stykker.
  5. Kom det kogte quinoa, kyllingestykkerne, asparges, champignons, squash og cherrytomater i et smurt ovnfast fad. Drys revet mozzerella over og bag fadet i ovnen i 15-20 minutter.

Opskriftsnoter

Tilpasset fra: Annie's Eats


10. oktober 2012 af Trine

Kommentarer (5)

  • Eva Svar

    Champignon må da ikke indgå i low fodmap diæten?

    12. september 2013 at 18:34
    • Trine Svar

      Hej Eva,
      Som der står nederst i opskriften under “Noter”, skal man bruge nogle andre grøntsager hvis man skal lave denne opskrift FODMAP-venlig.

      13. september 2013 at 00:31
  • Dorte vinther Svar

    På listen over fødevarer man bør undgå på en FODMAP diæt, er nævnt: hvidløg, champignons, asparges. Disse er nævnt i opskriften “quinoa kylling”… Hvorfor?

    12. juni 2013 at 21:58
    • Trine Svar

      Hej Dorte,
      Hvis du kigger under “Noter” nederst i opskriften står der, hvilke ingredienser man skal bruge for at gøre opskriften FODMAP-venlig.

      13. juni 2013 at 07:44
      • Dorte vinther Svar

        Tak… Næste gang læser jeg det hele! 🙂

        16. juni 2013 at 10:38

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven