Rosenbrød

Rosenbrød

  • 2-3 timer
  • Middel
Rosenbrød opskrift fra Bageglad

Jeg har altid været vild med rosenbrød fra bageren, men intet slår en hjemmelavet version med remonce og glasur. Dette er en gammel gammel opskrift som min mor har haft i gemmerne i mange år og den holder stadig som den bedste opskrift på rosenbrød!

Rosenbrød opskrift fra Bageglad

Rosenbrød består af en gærdej som smøres med remonce og foldes. Dejen æltes smidig og glat og hæver i en halv time. Så rulles halvdelen af dejen ud på et melet bord til en stor aflang firkant. Halvdelen af remoncen smøres på midten af dejen. Først foldes den ene side ind, derefter den anden. Ænderne lukkes til og rosenbrødet lægges på en bageplade beklædt med bagepapir med enderne nedad. Gentag processen med den anden halvdel af dejen og fyldet.

RemonceFolde rosenbrødFærdigt rosenbrødRosenbrød på bageplade

Rosenbrødene bages ved høj varme til de er gyldne og køler af på en bagerist. Når rosenbrødet er helt afkølet (vær tålmodig!) kan det smøres med glasur.

Færdigbagte rosenbrød

Rosenbrød er perfekt til en fødselsdag eller til kaffehygge med familien.

Rosenbrød med glasur, opskrift fra Bageglad

Rosenbrød opskrift fra Bageglad

Rosenbrød opskrift

Mængde:: 2 store
Udskriv

Ingredienser

Rosenbrød:

  • 50 g gær
  • 2 dl mælk
  • 100 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 æg
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk salt
  • 500 g mel

Remonce:

  • 100 g blødt smør
  • 100 g sukker
  • 1 tsk stødt kanel

Glasur:

  • 150 g flormelis
  • Vand til omrøring

Fremgangsmåde

  1. Rør gærren ud i mælken i en stor skål. Tilsæt blødt smør, sukker, æg, kardemomme, salt og ælt melet i lidt efter lidt til du får en glat og smidig dej.
  2. Lad dejen hæve lunt og tildækket i cirka 30 minutter.
  3. Lav imens remoncen ved at mose alle ingredienserne sammen med en gaffel i en lille skål.
  4. Del rosenbrøddejen i to og rul dejen ud til to aflange firkanter. Fordel remoncen på midten af de to rosenbrød. Fold dejen to gange, så fyldet dækkes. Luk enderne til, så fyldet ikke kan flyde ud. Vend rosenbrødene, så folden er nedad på en bageplade beklædt med bagepapir. Gentag processen med det andet rosenbrød.
  5. Prik i rosenbrødene gentagne gange med en gaffel. Lad nu rosenbrødene efterhæve i cirka 30 minutter. Bag rosenbrødene ved 220 grader almindelig ovn i 12-15 minutter, til de er gyldne. Lad dem køle af på en bagerist.
  6. Rør glasuren ved at tilsætte en lille smule vand lidt efter lidt til flormelisen. Når glasuren har den rette konsistens og rosenbrødene er kølet af, glaseres rosenbrødene.

 


25. januar 2015 af Trine

Kommentarer (4)

  • Bâgning | Rosenbrød – leaskovbo.dk Svar

    […] Original opskrift: Bageglad […]

    8. april 2016 at 13:20
  • Sine Lundsholdt Svar

    Åh, det ser såå lækkert ud! Det skal helt klart afprøves. Personligt har jeg aldrig hørt om rosenbrød før , hvilket da er ærgerligt, da det lyder så godt.

    26. januar 2015 at 20:05
  • Anne-Marie Svar

    Jeg har aldrig stødt på roseNbrød, altså under det navn. Troede der skulle rosenvand i. Ved du hvorfor det bliver kaldt det?

    Kh.
    Anne-Marie

    26. januar 2015 at 10:29
    • Trine Svar

      Hej Anne-Marie
      Traditionelt var der rosenvand i glasuren på rosenbrød som gav smag og også et lyserødt skær. Det er dog de færreste der kommer rosenvand i nu, jeg har heller aldrig set det hos en bager. Du kan sagtens tilsætte lidt rosenvand til glasuren, så skal du bare komme mindre vand i. God fornøjelse!

      26. januar 2015 at 11:03

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven