Rosinboller

Rosinboller

22. august 2012 af Trine
  • 1 - 2 timer
  • Begynder
Theboller med rosiner fra Bageglad

Sikken dejlig dag det er i dag. Her til morgen kom den sødeste lille pige nemlig til verden, datter af to af mine bedste venner. Så det generer mig slet ikke at regn og blæst kommer og afbryder det lækre sommervejr – jeg hopper bare under dynen med film, varm kakao og rosinboller og glæder mig til at se den lille bebs!

Dette er min favorit opskrift på rosinboller. En klassisk thebolle opskrift med rosiner, lækre og luftige – den slags boller, man ikke kan spise for mange af.

Theboller med rosiner fra Bageglad

Disse rosinboller er hurtige at lave og smager bare skønt. Dejen røres nemmest på en køkkenmaskine, men kan ellers sagtens æltes i hånden.

Lad rosinbollerne køle af på en bagerist og se om du kan holde fingrene fra dem så længe – de er bedst lune.

Rosinboller opskrift

Spis rosinbollerne som de er eller server med smør og varm kakao.

 Rosinboller opskrift fra Bageglad
Theboller med rosiner fra Bageglad
4.58 fra 7 stemmer
Udskriv

Rosinboller opskrift

Mængde: 12 stk

Ingredienser

  • dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1 æg
  • 50 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1/4 tsk salt
  • 500 g mel
  • 2 håndfulde rosiner

Fremgangsmåde

  1. Rør gær ud i lunkent vand i en skål og tilsæt ægget. Rør sukker, salt og blødt smør i. Tilsæt mel og rosiner lidt efter lidt imens dejen æltes. Dejen skal ende med at være lidt stiv.
  2. Lad dejen hæve i cirka 20 minutter. Form dejen til boller og lad bollerne hæve til dobbelt størrelse (cirka 20 minutter).
  3. Pensl bollerne med vand og bag dem ved 200 grader i 15-20 minutter. Lad bollerne køle af på en bagerist.

Kommentarer (17)

  • Stine Svar

    Prøvede at lave en dobbeltpotion men mine boller blev meget klistret…..

    16. maj 2018 at 17:45
    • Trine Svar

      Hej Stine
      Ved dobbeltportion skal du justere mængden af mel – det skal man altid lidt da fugtighed og forskelligt mel betyder noget. Men dejen skal kun være let klistret, så tilsæt blot mere mel 🙂

      16. maj 2018 at 20:36
  • Jill Svar

    Det var de! Jeg har ledt længe efter en god opskrift på lyse boller og denne kommer i bogen min 😋 Det er til dato de bedste boller jeg har smagt. Erstattede sukker med honning og kom lidt groft mel i også, men de er stadig luftige og lækre og så er det dejligt at de ikke skal hæve i halvanden time . Rigtig mange tak for deling 😀

    10. maj 2018 at 08:31
    • Trine Svar

      Dejligt at høre, Jill!

      10. maj 2018 at 18:10

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *