Sommerruller med fjerkræ, agurk og avocado

Sommerruller med fjerkræ, agurk og avocado

  • 0-1 time
  • Middel
Sommerruller med and

Jeg blev introduceret til hjemmelavede sommerruller af min kollega, da jeg bad om inspiration til en forret til Nytårsaften. Forretten blev en kæmpe succes, da de smager fantastisk samt kan laves ved bordet, så der gik hygge i, at hver gæst lavede sin egen rulle.

Siden har jeg ofte lavet sommerruller både til forret, hovedret og når jeg serverer sushi. Inspireret af Sticks’n’Sushi kommer her opskrift på friske sommerruller med and/kylling, avocado og agurk.

Sommerruller med and

Sommerruller laves af rispapir, der kan købes i de fleste asiatiske supermarkeder. Jeg handler personligt altid hos Asian Supermarked på Østerbro (tæt på Svanemøllen station), da de har et stort udvalg og i øvrigt er venlige og hjælpsomme. Rispapiret er stift og skal ligge i blød i vand i 2 minutter, før det er blødt nok til at kunne rulles.

Denne variation laves med and eller kylling, der skæres i tynde skiver.

Det bløde rispapir lægges på et spækbræt. En række salatblade, der er brede nok til at rulle rundt om fyldet, lægges midt på rispapiret. Læg derefter kylling, agurk og moset avocado langs salatbladene. Rul rispapiret stramt rundt om fyldet, så salatbladene skjuler indholdet. Skær forsigtigt rullerne i skiver på 2-3 cm.

Server med japansk goma dressing (sesamsovs) eller soja til. Velbekomme!

Sommerruller med kylling

Sommerruller med and

Sommerruller med fjerkræ, agurk og avocado opskrift

Mængde:: 6 personer
Udskriv

Ingredienser

  • 4 stk rispapir
  • 2 stk andebryst
  • 2 stk kyllingebryst
  • 8 store salatblade (f.eks. iceberg eller hovedsalat)
  • 1 agurk
  • 1 blød avocado
  • 1 spsk creme fraiche
  • saften fra ½ citron
  • goma dressing og soya (valgfrit)

Fremgangsmåde

  1. Steg kyllingebryst og andebryst på en pande og lad dem køle af på et spækbræt. Når de er kolde nok, skæres de i tynde skiver.
  2. Skyl salatbladene og skær dem ud i store stykker med en bredde på cirka 6 cm. Skær agurken ud i lange strimler (julienne).
  3. Mos avocadoen i en lille skål og rør creme fraiche og citronsaft i.
  4. Læg det første stykke rispapir i blød i en stor skål i cirka 2 minutter, til rispapiret er blødt og gummiagtigt. Dryp det af og læg det på et spækbræt. Placer først salatblade, så kød, så agurk og til sidst avocadomos på rispapiret.
  5. Rul rispapiret så stramt som muligt omkring fyldet, så fyldet dækkes af salatbladene. Skær forsigtigt rullen ud i stykker på 2-3 cm. Gentag processen for det resterende rispapir.
  6. Serveres med goma sauce (sesamsauce) og soja.

3. april 2012 af Trine

Kommentar (1)

  • George Svar

    Det er utrolig fokgrellist og afhe6nger af om jeg tre6ner om morgenen, eftermiddagen eller om aftenen 🙂 Jeg tilpasser desuden mine me5ltider efter hvorne5r jeg er i skole og hvorne5r man ke6reste spiser med. Pe5 en skoledag, hvor jeg mf8der kl 8, se5 spiser jeg morgenmad kl 7.30 (bor fem minutter fra min skole), formiddagssnack omkring kl 10, frokost ved 12-13-tiden og se5 eftermiddagssnack kl 16. Se5 vil jeg oftest smutte ned og tre6ne og se5 aftensmad kl 20 og aftenssnack kl 21.30 🙂

    18. februar 2016 at 16:23

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven