Spelt tærtedej

Spelt tærtedej

  • 0-1 time
  • Begynder
Spelt tærtedej opskrift fra Bageglad

Jeg er stor fan af madtærter, men de skal laves med hjemmelavet tærtedej for det bedste resultat. Denne opskrift er en af de bedste opskrifter på tærtedej, den er nemlig lavet på speltmel og giver en fantastisk sprød og lækker dej.

Spelt tærtedej opskrift fra Bageglad

Dejen er lynhurtig at lave. Smør, salt og speltmel smuldres sammen og æltes til en dej med lidt vand. Vupti, så har du den perfekte tærtedej!

Det er en god idé at forbage tærtedejen, ellers kan bunden blive blød og klistret. Klip små firkanter af bagepapir ud og læg bønner eller ris ovenpå. De sørger for, at dejen ikke buler når den bages. Bag derefter tærterne i kort tid uden bagepapiret og risene på.


Se alle vores opskrifter på kager og tærter.

Spelt tærtedej opskrift fra Bageglad

Spelt tærtedej opskrift

Mængde:: 4 små eller 1 mellemstor tærte
Udskriv

Ingredienser

  • 80-100 g sigtet speltmel
  • 1 1/2 spsk koldt vand
  • 1/4 tsk salt
  • 50 g smør

Fremgangsmåde

  1. Smuldr smør, salt og mel sammen i en skål og ælt dejen sammen med vand. Pres dejen ud i fire små eller en mellemstor smurt tærteform.
  2. Skær bagepapir ud i passende stykker, så det kan lægges på tærterne med ris eller hvide bønner ovenpå. Bag nu tærterne ved 180 grader i 10 minutter.
  3. Fjern så bagepapiret med bønnerne eller risene og bag tærterne i yderligere 5 minutter.
  4. Kom nu fyld på tærten og bag den igen.

 


15. november 2012 af Trine

Kommentarer (6)

  • Hanne Nielsen Svar

    Vil meget gerne have udskrevet denne opskrift som lyder helt fantastisk, men men men printeren vil ikke godtage det, er det fordi jeg ikke har nogen blok eller kan du hjælpe mig . Jeg er ny ude I faget PC men kan godt lide at lave mad. Pensionist Hanne

    12. september 2014 at 10:32
    • Trine Svar

      Kære Hanne
      Jeg har sendt dig opskriften på mail og håber, at du kan printe den derfra.

      24. september 2014 at 08:40
  • Maria Svar

    Hej,
    Tak for en spændende indblik i dine udfordringer. Jeg er lige blevet testet for intolerance af fødevarer, hvor jeg bl.a. skal undgå æg, hvede og mælk. Tænker hvad du har brugt i stedet for æg som fyld i din tærte?

    12. november 2013 at 11:36
    • Trine Svar

      Hej Maria,
      Godt at høre, at testen måske kan hjælpe dig. Jeg kan desværre ikke komme på noget alternativ til æggefyld hvis du vil lave en tærte/quiche.
      Så skal du måske i stedet overveje at lave en pizza uden ost? For eksempel med kødsauce eller kylling og grøntsager på. Vi har en opskrift på spelt pizzadej her: http://www.bageglad.dk/spelt-pizzadej/
      Du skal dog overveje om du kan tåle spelt, da det er en hvedesort, men det har de måske testet dig for.
      Held og lykke!

      12. november 2013 at 13:33
  • Matilde Svar

    Jeg kan se, at spelmel er på listen over tilladte fødevare. Hvordan kan det være? Spelt er en gammel hvadesort sprængfyldt med gluten.. Jeg undre mig bare:)

    4. juni 2013 at 09:29
    • Trine Svar

      Hej Matilde,

      Ja, spelt er en hvedesort, men som jeg fik forklaret på Herlev Hospital bliver det nedbrudt anderledes i maven end hvede og derfor kan de fleste godt tåle dette.
      Der findes dog forskellige versioner af FODMAP diæten. Jeg fulgte den fra Herlev Hospital, hvor man godt måtte spise spelt – dog skulle man undlade spelten hvis man ingen effekt havde af diæten.
      Du kan læse mere om diæten her: http://www.bageglad.dk/fodmap-diaet/

      4. juni 2013 at 20:46

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven