Cupcakes til studenten

Cupcakes til studenten
 

  • 2-3 timer
  • Øvet

Vi kender flere der bliver studenter i år og tænkte, at det kunne være sjovt, at give noget andet end en rose til den nybagte student. Derfor har vi lavet disse studentercupcakes, som også kan være en alternativ idé til reception eller når studenterne skal køre i vogn efter translokationen.

Cupcake med studenterhue og rose

Studenterkage redskaber

 

Til selve studenterhuen skal du bruge hvid, mørkerød (eller blå, hvis HF) og sort fondant, og enten en guld fødevaretusch eller guld fødevaremaling. For at lave “rosen” af glasur på selve cupcaken er der brugt en Wilton 2D tyl.

 

 

 

 

Begynd med at forme selve huen af det hvide fondant. Rul herefter en flad cirkel af sort fondant, og skær den så den bliver måneformet. Den bliver til skyggen på huen. Skyggen sættes fast under den hvide hue med lidt vand. Rul det røde fondant fladt og skær et tyndt rødt “bånd”, som også limes på huen med lidt vand. Hvis man laver en større hue kan man også lave den sorte rem – den er dog udeladt her pga. størrelsen på de små huer.


Sæt en lille rød flad cirkel på forsiden af huen, og derpå et lille kors af hvid fondant. Farv korset med guld. Sæt til sidst to små “knapper” på siden og farv dem guld.

Fondant studenterhueFondant studenterhuer

For at forme “rosen” skal der bruges vanille cream cheese glasur farvet rødt. Start indefra midten af cupcaken og med et stabilt tryk på sprøjteposen, bevæg tyllen indefra og ud. Det skal ikke gå for hurtigt, så “knækker” glasuren og der vil komme hakker i det, som kommer til at være selve kronbladene på rosen. Afslut ved at stoppe trykket på sprøjteposen stille og roligt.

Rød rose glasurRød rose glasur

Hvis kagen skal gives i stedet for en rose kan man vælge at pakke den fint ind. Som beskyttelse under transport osv. har vi brugt et afskåret gennemsigtigt plastikkrus. Derved sikrer man, at glasuren holder sin form og ikke ødelægges. Sæt studenterhuen på skrå på kagen, så man stadig kan se rosen.

Studenterhue og rose cupcakeEmballage til studentercupcake

Pak til sidst kagen ind i cellofan og afslut med en rød sløjfe – og dermed har man et fint alternativ til den traditionelle røde rose til studenten!

Studentercupcake i cellofan

 


loading...
27. juni 2012 af Mette 15 kommentarer

Kommentarer (15)

  • Cathalin Svar

    Har i forresten en mængde på fondant i de forskellige farver? 🙂

    5. juli 2016 at 20:38
  • Cathalin Svar

    Hej!

    Det ser super lækkert ud! Min kæreste holder studenterfest her på fredag, og han har en blå hue, så jeg vil da helt klart prøve dette 🙂
    Hvilken kage har i bagt? Og kan denne vanille cream cheese glasur måske gå til chokolademuffins? Et andet spørgsmål er også lige, hvor i har skaffet den guld fødevaremaling fra. Kan de fås alle steder? 🙂

    5. juli 2016 at 19:09
  • mathilde nielsen Svar

    Hej 🙂
    Hvor landtid i forvejen kan man lave de små studenterhuer?

    16. juni 2015 at 11:16
  • Camilla Svar

    Hej! Jeg har lige et spørgsmål. Vil jeg kunne lave disse med frosting og pynt på og så servere dem dagen efter?

    22. juni 2014 at 09:35
    • Trine Svar

      Hej Camilla
      Hvis du bruger cream cheese frosting, som vi skriver, kan du lave glasuren dagen før, men du er nødt til at sprøjte den på kagerne samme dag, som de skal serveres, ellers risikerer du at den flyder ud og ikke kan holde formen.
      Hvis det er nødvendigt at dekorere kagerne dagen før bør du i stedet bruge buttercream frosting (http://www.bageglad.dk/vanille-buttercream-glasur), som du både kan lave og sprøjte på kagerne dagen før.

      22. juni 2014 at 15:47
  • Katrine Svar

    Super flotte kager – og god idé istedet for rigtige roser!
    Hvad hedder den røde farve har I brugt til jeres cream cheese glasur?
    Hilsen Katrine

    4. april 2013 at 09:49
    • Mette Svar

      Hej Katrine!
      Jeg mener at kunne huske, at jeg har brugt en pastafarve der hedder “Red Extra” fra mærket Sugarflair. Den er mere drøj, dvs. det er ikke nødvendigt at tilsætte særlig meget farve for at få den flotte mørkerøde farve. Man kan også få den i sort på diverse webshops, vistnok både herhjemme og i England. Ellers kan du også bruge en almindelig rød pastafarve fra Wilton, den kan du købe i Specialkøbmandens fysiske butikker rundt om i landet.

      4. april 2013 at 15:03
      • Katrine Svar

        Tusind tak for svar, jeg vil nemlig lave nogle kager magen til til mit studentergilde og så er det rart at vide hvad farven hedder 🙂

        4. april 2013 at 15:53
  • Nadja Svar

    De er så flotte! Bliver selv student til sommer og disse er perfekt til studiegildet 🙂 Det glasur der er på toppen, er der en opskrift på den herinde?? Og hvilken farve er der brugt til den flotte røde farve? 🙂

    Venligst Nadja

    27. februar 2013 at 17:07
    • Mette Svar

      Hej Nadja! Glasuren er en cream cheese frosting, som du kan finde på vores hjemmeside her: http://www.bageglad.dk/vanille-cream-cheese-glasur/. Den røde farve er en såkaldt pastafarve – det er det samme som de fødevarefarver, som man kan købe i supermarkedet, pastafarve er bare mere koncentreret og ikke så flydende som almindelige fødevarefarver. Jeg køber mine pastafarver hos Specialkøbmanden (de har både fysiske butikker og en webshop), men du kan også sagtens købe farverne hos andre netbutikker, både herhjemme og i udlandet.

      28. februar 2013 at 15:58
  • Christina Svar

    Hold nu op hvor er det tjekket, min datter bliver student til sommer. Det skal afprøves. De små studenterhuer ser nu ikke hel nemme ud at lave… Men de er så fine..

    3. februar 2013 at 19:47
    • Trine Svar

      Hej Christina,
      Det er et sjovt alternativt til roser 🙂
      Studenterhuerne kræver at man er lidt fiks på fingrene, men øvelse gør mester! Den lille kvast er sat på med en pincet 🙂
      Alternativt kan man jo også købe dem af plastik som man pynter bord med og komme oven på glasuren.

      7. februar 2013 at 18:10
  • Anna Nicolaysen Svar

    Jeg siger også mange tak for kagen 🙂 Dejlig gestus 🙂

    4. september 2012 at 21:51
  • Lotte Svar

    Hold da helt op, hvor er det flot.
    Jeg er vildt imponeret – tak fordi du viste dine kager her 🙂
    Ha’ en god dag.
    Hilsen
    Lotte

    28. juni 2012 at 10:31
    • Mette Svar

      Hej Lotte! Tak for din søde kommentar 🙂 Håber du kan bruge vores blog til inspiration. 

      29. juni 2012 at 09:54

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


×

Del med en ven