Teriyaki kyllingekødboller med lynstegte grøntsager

21. oktober 2017 af Trine

Om få timer rejser min kæreste og jeg til Japan, hvor vi skal tilbringe de næste 14 dage. Jeg er vokset op i Japan og glæder mig til at vise ham landet og kulturen – og ikke mindst alle de himmelske smagsoplevelser, der venter os.

Hvis I også har lyst til lidt asiatisk stemning derhjemme kan I prøve denne lækre opskrift på asiatiske kyllingekødboller med frisk ingefær, serveret med lynstegte grøntsager og en lækker teriyaki sauce.

Asiatiske kødboller opskrift fra Bageglad

Disse kødboller er rigtig nemme at lave, hvis man bager dem i ovnen i stedet for at stege dem på en pande. Farsen skal blot æltes sammen og så formes kødbollerne og placeres på en bageplade i ovnen. Resultatet bliver fine gyldne kødboller som disse.

Teriyaki kødboller opskrift

Imens kødbollerne bages røres teriyakisaucen, grøntsagerne svitses og der koges ris hvis man ønsker disse til servering. Når kødbollerne er færdige skal saucen blot hældes over, og så er der mad!

Teriyaki kødboller med lynstegte grøntsager

Asiatiske kødboller opskrift fra Bageglad
Udskriv

Opskrift: Teriyaki kyllingekødboller med lynstegte grøntsager

Mængde: 4 personer

Ingredienser

Kødboller:

  • 450 g hakket kylling
  • 1/2 dl panko rasp
  • 2 æggeblommer
  • 1/2 tsk soja
  • 1 forårsløg
  • 1 fed hvidløg
  • 1/2 spsk friskrevet ingefær

Teriyaki sauce:

  • 2 spsk soya
  • 2 spsk brun farin
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1/2 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk honning
  • 1/2 spsk majsstivelse (f.eks. Maizena)

Lynstegte grøntsager:

  • 1 spsk vegetabilsk olie , f.eks. rapsolie
  • 1/2 tsk sesamolie
  • 200 g broccoli
  • 1 squash
  • 3 gulerødder
  • 1 tsk soya

Servering:

  • 1 spsk sesamfrø
  • evt. friskhakket forårsløg

Fremgangsmåde

Kødboller:

  1. Kom hakket kylling, panko rasp, æggeblommer og soya i en skål. Skyl forårsløget og hak det fint, kom det i skålen. Pres hvidløg og riv ingefærren groft, kom det i skålen. Ælt farsen sammen med fingrene, til alle ingredienserne er jævnt fordelt.
  2. Beklæd en bageplade med bagepapir. Tag klumper af fars og rul til små kødboller (cirka Ø3cm).Sæt kødbollerne på bagepapiret med lidt afstand imellem. Der bliver cirka 40 kødboller.
  3. Bag kødbollerne i ovnen ved 200 grader (alm. ovn) i 20-25 minutter, til de er gennemstegte.

Teriyaki sauce:

  1. Kom soya, brun farin, ingefærpulver, hvidløgspulver, honning og majsstivelse i en lille gryde og varm op ved middel varme under omrøring. Bring blandingen i kog og rør godt rundt indtil blandingen er tyknet til en tyk, men stadig flydende sauce, og fjern så straks gryden fra varmen.

Lynstegte grøntsager:

  1. Skyl broccolien grundigt og skær den ud i små buketter. Skyl squashen og skær den ud julienne. Skræl gulerødderne og skær også disse ud julienne.
  2. Opvarm den vegetabilske olie og sesamolie sammen i en wok eller på en stor pande. Svits broccoli og gulerødder til de har den konsistens du kan lide. Tilsæt squash til sidst, så den ikke bliver for blød.

Servering:

  1. Drys lidt sesamfrø og friskhakket forårsløg over kødbollerne (valgfrit). Hæld teriyakisaucen over kyllingekødbollerne og server sammen med grøntsagerne og evt. ris.

 

 

Share on Facebook0Pin on Pinterest3.3kTweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX