Teriyaki kylling med grøntsager og æg

Share on Facebook20Pin on Pinterest0Tweet about this on TwitterEmail to someone

Ja, vi kommer jo ikke uden om det. Det er januar, back to work, og mange koncentrerer sig om at smide lidt af julefedtet i de proppede fitnesscentre. Jeg er personligt ikke typen der overpropper mig specielt meget i julen, men jeg har helt klart spist mere rødt kød, brød og stivelse i december måned end hvad jeg er vant til og min krop skriger efter grøntsager og magert kød.

Derfor får I denne fedtfattige opskrift som meget afspejler den type mad vi spiser herhjemme i hverdagene: magert kød, grøntsager og enten ris eller nudler.

Teriyaki kylling med æg og grøntsager

Jeg er rigtig glad for asiatisk mad generelt, der især kommer af at jeg har boet i Japan i mange år som barn. En af mine yndlings japanske måltider er “donburi” som direkte oversat bare betyder “skål med ris”. Oven på denne skål med ris lægges så forskelligt kød, grøntsager og sauce der fuldender retten.

Denne opskrift på donburi hedder “oyako donburi”. Oyako betyder “mor og barn” og referer til ingredienserne kylling og æg, hvilket jeg synes er et ret sødt navn!

Det er en af de retter der er superhurtig og nem at lave, også til 1 person. Kyllingen steges, teriyaki saucen hældes over og tyknes og grøntsagerne klargøres. Imens koges risene, og så er der mad på 20 minutter.

Teriyaki kylling med grøntsager og æg

Teriyaki kylling med grøntsager og æg
Mængde: 2 personer
 
INGREDIENSER
Ris:
  • 3 dl jasmin- eller andre klister-ris
  • 4½ dl vand
Champignons:
  • 100 g champignons
  • 1 fed hvidløg
  • 2 forårsløg
  • 1 spsk revet ingefær
  • Olie til stegning
Andre grøntsager:
  • 6 skiver agurk
  • 50 g edamamebønner uden skal
Teriyaki kylling:
  • 400 g kylling
  • Olie til stegning
  • 3 dl teriyaki sauce
  • 1 spsk maizena eller anden jævner
Røræg:
  • 2 æg
  • ½ dl mælk
  • salt og peber
FREMGANGSMÅDE
  1. Kog risene i vandet efter anvisningen på pakken (jeg koger mine ris i 10 minutter ved lav varme og lader dem derefter stå på den slukkede varme kogeplade i yderligere 10 minutter).
  2. Rens og skær champignons i mindre stykker. Skyl forårsløgene og skær dem i små stykker. Riv ingefærren og pres hvidløget. Svits hvidløg og ingefær i olien på en pande. Tilsæt champignons og forårsløg og lad det stege, til champignonsene er skrumpet lidt ind. Fjern grøntsagerne fra panden.
  3. Skær agurken ud i skiver og forbered edamamebønnerne (hvis de er frosne lægges de i varmt vand til de tør op).
  4. Skær kyllingen ud i så små stykker som muligt. Steg kyllingen i lidt olie på en pande, til det er gennemstegt og har fået lidt farve. Rør teriyakisauce sammen med maizena eller en anden jævner i en lille skål eller glas. Hæld teriyakisaucen på panden med kyllingen og lad den koge op til den tykner. Skru ned for varmen og vend kyllingen i teriyakisaucen, så saucen hænger ved.
  5. Pisk æg og mælk sammen med salt og peber. Steg æggeblandingen på en pande. Rør i ægget undervejs så det bliver til røræg.
  6. Fordel risene i to dybe skåle. Kom røræg i den ene ende af skålen, edamamebønner i et andet, og champignons-blandingen i et tredje. Hæld teriyaki-kyllingen i en anden ende og pynt til sidst skålene med agurkeskiverne. Server straks.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Bedøm opskriften: