Trekløver boller

6. maj 2012 af Trine

Forår er skønt. Når først eksamensstressen har lagt sig giver jeg mig selv lov til at slappe helt af i solskinnet med lange gåture i Frederiksberg Have, der vrimler med ællinger og gæslinger i øjeblikket.

I anledning af at det (næsten) er varmt nok til en lille picnic, får I her opskriften på nok verdens bedste boller. De har den perfekte krumme og smager så godt, at man har lyst til disse frem for kage! Derudover bages de tredelte i en muffinspande så de får det søde udseende.

Picnicboller opskrift fra Bageglad

Bollernes fine facon opnås ved at dele dejen i tre kugler i hvert hul i en muffinspande.

Når bollerne efterhæver, former de en fin trekløver og når bollerne er bagt, kan de deles.

BolledejBagte boller

Bollerne signalerer bare “spis mig!” og er sjove til børn, fordi de kan deles i tre – og har jeg nævnt, at de smager himmelske? Disse boller er helt klart bedst friskbagte, men er også helt fine dagen efter.

Trekløver boller fra Bageglad

Picnicboller opskrift fra Bageglad
Udskriv

Trekløver boller opskrift

Mængde: 20 stk

Ingredienser

  • 1 1/4 dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 2 tsk salt
  • 3 spsk smør
  • dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 750 g mel
  • 1 tsk smeltet smør

Fremgangsmåde

  1. Kom mælk, sukker, salt og smør i en lille gryde og opvarm ved lav varme indtil smørret og sukkeret smelter. Lad blandingen køle af til den er lunken.
  2. Rør gærret ud i lunkent vand. Hæld den lunkne mælkeblanding i og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt efter lidt og ælt, til du får en smidig dej.
  3. Lad dejen hæve under et viskestykke ved stuetemperatur i et kvarters tid. Hiv nu små stykker dej af klumpen og rul til kugler, som placeres i en smurt muffinspande. Der skal tre kugler i hvert hul.
  4. Lad de færdigformede boller hæve ved stuetemperatur i yderligere et kvarter.
  5. Bag trekløver bollerne ved 200 grader i cirka 12 minutter. Tag bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Sæt dem i ovnen igen i 1½ minut og lad derefter bollerne køle af på en bagerist.
Share on Facebook0Pin on Pinterest13Tweet about this on TwitterEmail to someone

Om bloggen

Mette & Trine

Vi er to søstre fra København der på denne blog deler vores oplevelser med mad, kager og desserter. Mette er biolog med en særlig passion for kagedekoration. Trine er digital konsulent og elsker mere end alt andet at servere lækker mad og desserter for dem hun holder af. Læs mere

FÅ SENESTE OPSKRIFTER DIREKTE I DIN INBOX