Trekløver boller

Ællinger i Frederiksberg HaveForår er skønt. Når først eksamensstressen har lagt sig giver jeg mig selv lov til at slappe helt af i solskinnet med lange gåture i Frederiksberg Have, der vrimler med ællinger og gæslinger i øjeblikket. Hvem kan stå for sådan nogle små fjerklumper?

I anledning af at det (næsten) er varmt nok til en lille picnic, får I her opskriften på nok verdens bedste boller. De har den perfekte krumme og smager så godt, at man har lyst til disse frem for kage! Derudover bages de tredelte i en muffinspande så de får det søde udseende.

Trekløver picnicboller fra Bageglad.dk

Bollernes fine facon opnås ved at dele dejen i tre kugler i hvert hul i en muffinspande.

Trekløver picnicboller fra Bageglad.dk

Når bollerne efterhæver, former de en fin trekløver og når bollerne er bagt, kan de deles.

Hævede bollerFærdigbagte boller

Bollerne signalerer bare “spis mig!” og er sjove til børn, fordi de kan deles i tre – og har jeg nævnt, at de smager himmelske? Disse boller er helt klart bedst friskbagte, men er også helt fine dagen efter.

Tredelt bolle

Trekløver picnic boller fra Bageglad.dk

Trekløver boller
Tilpasset fra: 
Mængde: cirka 20 stk
 

INGREDIENSER
  • 1¼ dl mælk
  • ½ dl sukker
  • 2 teske salt
  • 3 spiseske smør
  • 3½ dl lunkent vand
  • 40 g gær
  • 750 g mel
  • 1 teske smeltet smør

FREMGANGSMÅDE
  1. Kom mælk, sukker, salt og smør i en lille gryde og opvarm ved lav varme indtil smørret og sukkeret smelter. Lad blandingen køle af til den er lunken.
  2. Rør gærret ud i lunkent vand. Hæld den lunkne mælkeblanding i og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt efter lidt og ælt, til du får en smidig dej.
  3. Lad dejen hæve under et viskestykke ved stuetemperatur i et kvarters tid. Hiv nu små stykker dej af klumpen og rul til kugler, som placeres i en smurt muffinspande. Der skal tre kugler i hvert hul.
  4. Lad de færdigformede boller hæve ved stuetemperatur i yderligere et kvarter.
  5. Bag trekløver bollerne ved 200 grader i cirka 12 minutter. Tag bollerne ud og pensl dem med smeltet smør. Sæt dem i ovnen igen i 1½ minut og lad derefter bollerne køle af på en bagerist.

Skriv kommentar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Bedøm denne opskrift: