De bedste vaniljekranse

De bedste vaniljekranse

  • 1-2 timer
  • Middel
De bedste vanillekranse. Opskrift fra Bageglad

De fleste familier har nogle helt klassiske desserter og julekager som går igen i løbet af årene. I min familie er min mors vaniljekranse en af dem. Vaniljekransen er den mest fantastiske småkage der findes og den bliver bagt ad flere omgange hvert år hjemme hos os.

Vaniljekranse er en lidt tidskrævende proces, da dejen skal igennem en kødhakker for at få det karakteristiske mønster og derefter skal hver småkage formes til ringe. Min mor har da også lavet genvejen et par gange med blot at lave dem flade som almindelige småkager – men tro mig, det er slet ikke det samme!

Denne opskrift er en, der kommer til at gå i arv i vores familie og jeg vil vove at påstå, at det er den bedste opskrift på vaniljekranse der findes!

Glædelig 1. december! Jeg har pyntet op i det lille hjem på hver en hylde. Det er bare så hyggeligt! Det er jeg sikker på min kæreste også synes, selvom han ikke vil indrømme det.

I år kick-starter jeg julehyggen med at bage hjemmelavede vaniljekranse. Jeg tog min mor til hjælp da det går lidt hurtigere når man er to og det desuden er ekstra hyggeligt.

For at lave vaniljekranse skal man bruge en kødhakker, for eksempel en kødhakker til Kitchen Aid eller en gammeldags manuel kødhakker. Her kan man vælge et udgangshul med et stjernemønster for at få den rigtige form frem på småkagerne. Processen foregår ved, at vaniljekransedejen presses ned i kødhakkeren og kommer ud i lange strimler.

Strimlerne skæres forsigtigt ud i små stykker på cirka 7 cm uden at man ødelægger mønstret i dejen. Hvert stykke formes til en ring og enderne presses sammen.

Vaniljekransene flyttes forsigtigt over på en bageplade beklædt med bagepapir og stilles på køl i 15 minutter. Vaniljekransene bages i cirka 8 minutter. Hold meget øje med dem de sidste par minutter, for pludselig går det hurtig. Glæd dig til verdens bedste julesmåkage!

Vaniljekranse opskrift fra Bageglad.dk

De bedste vanillekranse. Opskrift fra Bageglad

De bedste vaniljekranse opskrift

Mængde:: 250 stk (cirka)
Udskriv

Ingredienser

  • 500 g hvedemel
  • 1/4 tsk bagepulver
  • 6 tsk vanillesukker
  • 375 g smør
  • 1 æg
  • 250 g sukker
  • 125 g mandler

Fremgangsmåde

  1. Smut mandlerne og hak dem fint - hvis de er for store stopper hullet i kødhakkeren.
  2. Rør hvedemel, bagepulver og vanillesukker sammen i en skål. Koldt smør hakkes og kommes i.
  3. Pisk æg og sukker sammen i en anden skål og tilsæt det til melblandingen. Tilsæt også de finthakkede mandler. Ælt nu blandingen sammen til en glat dej.
  4. Indstil kødhakkeren på det stjerneformede hul. Kør en klump af dejen gennem kødhakkeren og tag imod dejstrimlen i den anden ende - her kan det være rart at have en hjælpende hånd. Læg hver dejstrimmel på et spækbræt.
  5. Skær dejstrimlerne ud i stykker på 6-7 cm og form disse til små cirkler - klem dejenderne forsigtigt sammen uden at ødelægge stjernemønsteret.
  6. Læg alle vanillekransene på en bageplade beklædt med bagepapir med lidt afstand imellem. Stil bagepladen køligt i 15 minutter, så bevarer de mønstret under bagningen.
  7. Bag vanillekransene ved 185 grader i cirka 8 minutter. Lad dem køle af på en bagerist.

Dette indlæg indeholder affiliate links.


1. december 2012 af Trine

Kommentarer (49)

  • Irene Svar

    Hej
    De er nemme hvis man ikke har vanilje stang, men jeg får Max 155stk

    26. november 2018 at 17:27
    • Trine Svar

      Hej Irene
      Godt at høre. Mængden afhænger selvfølgelig af, hvor store vanillekranse du laver og hvor meget dej går til spilde.

      26. november 2018 at 17:40
  • Bente Nielaen Svar

    I har ret. Det er de bedste vaniljekranse man kan få. Det er også den opskrift jeg bager efter, og har gjort det i over 50 år.

    14. november 2018 at 17:37
  • Majken Svar

    Bliver der virkelig 250 stk. ved denne opskrift?

    23. september 2016 at 20:38
    • Trine Svar

      Hej Majken
      Jeps, 250 almindelig størrelse vanillekranse.

      25. september 2016 at 17:41
  • Louise Svar

    Smager næsten som min mors vaniljekranse (…som er verdens bedste!!), så kan varmt anbefale disse, de er virkelig gode, også selvom de fik et par minutter ekstra i ovnen.

    1. januar 2016 at 17:27

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


Del med en ven